Svensk Myndighetskontroll: Kommuner köper ut MC-klubbar


http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4529526.ab

Det är sista stycket i artikeln som jag fastnat för.

”Det lönar sig”

”Men polisen är positiv till kommunernas kamp mot gängen.

– Det är olyckligt att man stoppar in pengar i organisationen men i långa loppet har man igen det, säger Thor Modin, chef för Rikskriminalens underrättelse-tjänst.

Enligt honom görs alltid noggranna bedömningar tillsammans med polisen innan ett uppköp verkställs.

– Det är med skattemedel man gör det här, men rent ekonomiskt och rent samhällsmässigt har man räknat ut att det lönar sig, säger Thor Modin.”

Ovanstående är en typ av uttalande som man knappast borde göra om man inte bygger det på något. Det måste alltså finnas någon form av beräkningsunderlag som man använder sig av och/eller utvärderingar av tidigare motsvarande insatser.

Det måste ju onekligen vara intressant för t.ex innevånarna i Norrköping att se att deras 3,5 miljoner i skattepengar inte är utlagda i onödan.

Det är just den typen av underlag jag tidigare begärt och JO anmält Lasse Stjernkvist, kommunalråd i Norrköping, för att han inte ens besvarat på tre månader. Nu ska jag skriva till Thor Modin och höra vad han grundar sina beräkningar på. Det kanske går bättre!

Om Michael Gajditza

Jag är en 54-årig man i Västerås som sedan 16-årsåldern varit engagerad i samhällsfrågor på olika sätt. Med åren har jag skaffat mig en varierad livserfarenhet med en bredd som jag vågar påstå att inte många har. Bloggen driver jag med en inriktning på frågor som rör rättssäkerhet, frihet, demokrati och integritet. Jag är även en av grundarna av Liberaldemokraterna, ledamot av det verkställande utskottet och f.n dess rättspolitiske talesman.

Publicerat på 2 mars, 2009, i Okategoriserade. Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar.

Lämna en kommentar