Svensk Myndighetskontroll: Inlägg nr.1429. Det tråkigaste jag skrivit.


På förekommen anledning.

Det jag ska skriva nu tycker jag är jättetråkigt att behöva göra men jag känner att jag inte har så mycket att välja på.

Så här ligger det till.       ScreenHunter_01 Jul. 22 17.19.gif

Under tiden som bloggare har jag alltså fram till detta mitt 1429:e inlägg fått 5168 kommentarer. Dessa har ofta varit uppskattande, ännu oftare kloka och med relevant innehåll för den fråga som inlägget handlat om. Vid två eller möjligen tre tillfällen har personangrepp förekommit och/eller språkbruket varit sådant att jag tvingats stryka kommentaren men som ni då förstår så har andelen sådant legat långt under en promille.

Sedan jag började skriva om Sverigedemokraterna, invandring och flyktingpolitik för ca. två månader sedan så har detta förändrats fullständigt och många kommentarer är numera fyllda av dåligt språk, invektiv och personliga förolämpningar vilka i första hand riktats mot mig och i andra hand även mot andra som kommenterat.

Eftersom jag, som många av er vet, är en bergfast övertygad vän av fri och öppen debatt har jag med ett undantag och det gällde att någon presenterade ett politiskt partis hela principprogram som kommentar, låteit dessa kommentarer stå kvar och det har jag gjort trots att det varit många personliga tillmälen som jag av naturliga skäl inte alls tycker är korrekta. Här ett axplock:

”totalt befriad ifrån social intelligens”

”som du gärna gör för att smutskasta svenskar”

”du stjäl citat”

”du som sprider fördomar.”

”så utser jag dig till en rättshaverist och fan, med din fula verksamhet så är det inte vara helt fel.”

”därför skiter jag i dina sk lögnaktiga sakfrågor, för dem är så ut-tjatade”

”ut och klappa till alla som du anser att vara svenskfientliga så du avreagerar dig på rätt sätt, istället för att vara nedlåtande mot oss svenskar”

”du har en sjuklig inställning till roten av det onda i samhället.”

”omoralen ligger där som ett svart moln över det du skriver.”

”en av de sorgligaste person som jag någonsin att har haft att göra med”

”Du måste råkat ut för många hjärnblödningar”

”småbarn ska få bli narkomaner enligt din mening”

”Varför ger du inte upp och erkänner att du är en människospillra som lever i andnöd är det så svårt att inse att du behöver vård på det mentala planet”

”Michell du har samma framtoning som en tvättäkta nazist eller som en känd Stalin”

”Du är förmodligen jude”

Jag hade kunnat fortsätta detta en god stund men jag tror nog att min poäng gått fram. Sedan finns utöver dessa också ett antal som jag upplever som direkt rasistiska.

Ett exempel: ”……för att din polska mentalitet lyser igenom.”

Enligt somliga gamla rasbiologer så är polacker slaver och slaver är underlägsna arier och var kan vi ha hört detta förut…..? Repliken är också riktad personligen mot mig eftersom jag, enligt en del kommentatorer som skriver bedrövlig svenska, inte är ”riktig svensk”.

Utöver detta finns sedan också underförstått skrivet men ändå väl så uppenbara hot och här är två exempel bara från de senaste dagarna:

”Jag tror inte ens Michael Gajditza törs stå för sina åsikter i ett trängt läge.
Personligen ser jag M.G som en modig person som törs skriva den här sortens artiklar, en vacker dag kanske han har skrivit en rad för mycket som kanske kostar honom livet, i vetskap om att det går vettvillingar lösa i samhället. Men så illa ska det väl inte gå för honom får vi hoppas men osvuret är båst.”
  En liten uppföljning av samme författare hittar vi här:

”Vi kan vara överens om att vi båda inte gillar nazister och det är väl bland dem som någon vettvilling kan ge sig på dig.”

He, jag blir faktiskt full i skratt för jag strök just tre rader jag skrivit som innehöll ett språk och olika invektiv som jag kan säga för mig själv men som jag inte vill sänka mig till att publicera. Jag kan dock erkänna att det under den här tiden varit snubblande nära ett par gånger.

Från och med nu så ser jag mig tråkigt nog tvungen att granska kommentarerna i förväg. Jag hoppas att det kommer att vara en tillfällig åtgärd, jag avskyr den och jag fullständigt hatar att tvingas till detta av kommentarer från människor vars åsikter jag har mycket, mycket svårt att respektera.

Jag är dock ändå beredd att publicera dom under förutsättning att de innehåller ett vårdat språk, att de inte innehåller kränkande tillmälen och att de på andra sätt uppfyller svensk lag.

Dessutom ska jag erkänna att jag är fruktansvärt trött på att bli nedvärderad och förolämpad på ett rent personligt plan.

Till läsare av detta som ännu inte bestämt sig för vilket parti de ska rösta på vill jag slutligen säga följande.

Ett politiskt parti bygger på ideer. Dessa kommer från människor. I ett partiprogram blir dessa ideer i allmänhet snyggt förpackade i en aptitlig förpackning som är tänkt att kunna marknadsföras och säljas hos en bred allmänhet.

Så är också fallet hos de partier som kallar sig nationella och dit räknar jag Sverigedemokraterna trots att deras tidigare kamrater av en sort som vill gå ännu längre än SD, numera säger att SD inte ingår i de nationellas skara.

Om och när ni i så fall läser de förpackade orden från dessa partier tänk då på att bakom orden står människor med samma grundvärderingar och attityder som de som här i min blogg skrivit sådant som jag refererat till ovan.

Jag både menar och påstår att det är partiernas verkliga ansikte som kommer fram genom dessa kommentarer och att det går att utläsa vilken politik som kommer att tillämpas i praktiken genom att man tar del av vad medlemmar och sympatisörer skriver.

Till syvende og sist så är det dessa medlemmar som i samband med årsstämmor avgör om de som sitter på förtroendeposter har genomfört och/eller arbetat för det som är partiets medlemmars vilja.

Så min uppmaning till just er som är tveksamma blir att bläddra igenom mina inlägg sedan nån månad tillbaka som handlar om SD, invandrare och flyktingpolitik. Läs dels vad jag skrivit men läs framförallt kommentarerna och fråga er själva om det som uttrycks där stämmer överens med vilka ni själva är. Bättre sätt att få reda på ett partis själ och vad det i grunden står för har jag svårt att se under förutsättning att det underlag man tar del av är tillräckligt stort.

Detta inlägg blir det sista i vilket jag inte förhandsgranskar vad som sägs i kommentarerna. Dock gäller det jag skrev ovan om språk och personangrepp. Kommentarer som inte följer dessa enkla grundregler kommer därför att tas bort eller modereras på annat sätt.

Inlägg 1429. Det tristaste jag skrivit.

Nunc aut nuncuam


Om Michael Gajditza

Jag är en 54-årig man i Västerås som sedan 16-årsåldern varit engagerad i samhällsfrågor på olika sätt. Med åren har jag skaffat mig en varierad livserfarenhet med en bredd som jag vågar påstå att inte många har. Bloggen driver jag med en inriktning på frågor som rör rättssäkerhet, frihet, demokrati och integritet. Jag är även en av grundarna av Liberaldemokraterna, ledamot av det verkställande utskottet och f.n dess rättspolitiske talesman.

Publicerat på 22 juli, 2010, i Okategoriserade. Bokmärk permalänken. 50 kommentarer.

 1. Tusen och åter tusentals eller alla som tänker rösta på ett riksdagsparti erkänner Sveriges dekadns, undantaget dem som inte kan ett dugg om politik som handlar i god tro och till dem räknas inte du, som är slipad och hal att ha att göra med, men för varje gång du yttrar dig klarnar bilden över dig.

  • Michael Gajditza

   Beroende på vem som säger det så kan sådana ord vara antingen positiva eller negativa. I detta sammanhang och med beaktande av källan så tvingas jag dra slutsatsen att du avser något negativt med detta . Tråkigt, men om du har rätt så bör bilden nu, efter att jag åter har yttrat mig, ha klarnat ytterligare. Säg till vad den visar när den är tillräckligt klar så ska jag berätta om den visar rätt eller ej.

 2. MichaelEnkelt förklarat du försvarar mångkulturen och då anser jag och många med mig, att man är en rättshaverist.Att försvara landets kriminalitet, arbetslöshet, bostadsbrist och vill ha en fortsatt massinvandring etc.etc.Det här bör väl räcka som en förklaring, till att vara en rättshaverist, att inte värna om vårt land som alla har en skyldighet att göra, som tyvärr de flesta inte är intresserade av. Jag tycker att detta är ett tungt vägande skäl till varför inte mångkultur fungerar varken i Sverige eller i något annat land och då bör vi avveckla mångkulturen på sikt och det är väl logiskt rätt och riktigt givetvis, vill inte nationen hålla ihop och istället föredra att den ska söndras, då måste man åtgärda felet eller hur?

  • Michael Gajditza

   Intressant definition. Hur många rättshaverister räknar du med att det finns i landet då? Enligt det du skriver så är rättshaveristerna i en betydande majoritet vilket ju också i sak är riktigt också bortsett från själva epitetet rättshaverist förstås.

 3. Kent Kasperson

  Missförstå mig rätt Michael, jag undrade bara varför de iranska kvinnorna ska till Sverige, det finns väl andra länder de kan få ett skydd i eller hur?Jag ska lägga in en brasklapp som alla bör vara medvetna om, att det finns svenskar som blir påhoppade och förföljda av invandrat folk, vart ska dessa svenskar ta vägen tycker du?Jag vill bara göra det klart för dig Michael att vår invandringspolitik har totalt misslyckats och det är själva dess politik jag slår emot, vilket är en genomgripande tendens att svenskar gör, men det vänds emot dem, till att de blir utpekade som rasister, ett effektivt sätt att tysta regimkritiker på eller hur?Jag gissar att du själv är en regimkritiker, har inte du blivit påhoppad som en typisk rasist någon gång?Svara ärligt på den frågan är du snäll.Den här bloggen med dess invektiv måste det finnas en orsak till att du skriver en sådan här artikel, är det självförvållat genom att du skriver mindre smickrande artiklar om våra myndigheter eller har du själv gått i svaromål med mindre tjusiga invektiv, någonstans ligger sanningen i det hela.Sedan är jag nyfiken på varför du har det som en stridsfråga att svärta ner Sverige Demokraterna, du måste i rimlighetens namn blivit personligt ansatta av dem,(du får ursäkta mig att jag vill sätta saker och ting på sin spets som jag tror att du gillar) nu får du chansen att försvara dig eller bevisa din starka skäl varför du går hårt åt SD vilket jag inte kan finna ett vettigt sakskäl till någonstans i dina bloggar. ( Jag har bra sakargument att bemöta din åsikt med om SD så jag lär inte bli svaret skyldig vad du än kommer med för sakskäl)Väl möttKent

  • Michael Gajditza

   Innan jag besvarar det du skrivit så får du förklara vad du menar med den här meningen: ”Du står för att Sverige ska förbli ett invandrar land, detta är bevis nog för att rätthaveristens åsikter.” Jag förstår inte slutet.

 4. Kent Kasperson

  Du står för att Sverige ska förbli ett invandrar land, detta är bevis nog för att rätthaveristens åsikter.Citat; Jag delar för övrigt artikelförfattarna på Aftonbladets om att vi bör göra kön till asylskäl för kvinnor som söker asyl från länder där sharialag tillämpas och även från länder där kvinnlig omskärelse fortfarande är en realitet.Beviset var du står i frågan Michael.

  • Michael Gajditza

   Listigt Sherlock! Allvarligt, tycker du att jag försöker dölja mina åsikter här i bloggen? Inte heller skäms jag för att jag har samma åsikt som Storbritanniens Högsta domstol som den 7/7-10 uttalade följande: Homosexuella som inte kan vara öppna med sin läggning utan att förföljas i sina hemländer, har rätt till att få asyl i Storbritannien, beslöt brittiska Högsta domstolen på onsdagen.Domen gäller ett mål som överklagats från lägre juridisk instans, angående två homosexuella män, en från Iran och en från Kamerun.Männen, som misshandlats i sina hemländer, hade tidigare nekats asyl med hänvisning till att de kunde undvika förföljelser genom vara diskreta med sin läggning. Detta avvisades alltså av HD.I Iran kan homosexualitet bestraffas med piskning eller dödsstraff, i Kamerun är straffet fängelse.Din uppfattning är alltså att dessa ska skickas tillbaka till tortyr och möjlig död?

 5. Av ren nyfikenhet undrar jag över varför du Michael upplåter ditt kommentarfält för samhällsfrånvända. Du som beklagar dig över rysliga människor” som är minst lika godhjärtade som du själv.Var finns logiken i detta

  • Michael Gajditza

   Det där Stellan kräver ett förtydligande. Vilka är de samhällsfrånvända du avser och på vilket sätt menar du att dom är det? Exemplifiera gärna. Det jag annars har ägnat bloggen åt är att ”beklaga mig” över olika regeringsförslag, EU direktiv, olika lagar, myndigheter och annat aktuellt. De människor jag beklagat mig över i politiken, som t.ex Bea Ask, har alla mycket upphöjda positioner och är professionellt tränade att ta kritik. I normalfallet så kritiserar jag möjligen personen för att inte sköta sitt arbete, att vara inkompetent men jag redovisar även grunden för varför jag anser detta. Jag gör det dessutom under eget namn vilket jag tycker har stor betydelse just vid personangrepp. Det får bli mitt svar och har jag missförstått din fråga så hör av dig igen.

 6. Karna Gostill

  Vad hände jag skrev en kommentar, men ni har tagit bort den.Det innebär att ni inte stödjer yttrandefriheten i demokratins namn.Karna GostillFödd i Sverige av invandrade föräldrar(ska jag ana mig till rasism?)

 7. Karna Gostill

  Intolerans är ett typiskt särdrag hos individer som är uppväxta på samhällets bakgård där djungelns lag råder.Personligen finns det bara två personer bland kommentatorerna som anstränger sig att använda sunt förnuft och låter logiken tala, ni andra lider av människoförakt som ni med yttersta ansträngning försöker dölja, men ändå lyser det igenom.Stellan Bojerud blir bemött av några likt gläfsande hundar som vill bitas i sitt oförstånd.Michael kan kallas för mataren en person som plockar fram de rätta maten för att nå sitt syfte att leda folk in på rätt väg, t.ex med saftiga köttben att mata sina gläfsande hundar med, som han dresserat att välvilligt lyda husses mista vink. Om man vill vara en agitator så är det lätt hänt att folk från samhällets bakgård är de första som står till förfogande vet all historia att berätta. Detta sagt för att markera Michael tråkiga kamp att vilja framstå som en rättskämpe men får brottslingar i första hand på sin sida.Nej nu ska inte jag inte kritisera någon längre, jag säger bara det, jag känner mig inte upplyft av den här sortens bloggar som bara väcker en avsky hos oss enkla rättskaffens människor som vill se ett rumsrent samhälle och tar illa vid sig av vad er ledare och rättshaverister har för åsikter. Karna Gostill född i Sverige

  • Michael Gajditza

   Ett tips: om du tar så illa vid dig av att läsa bloggen, låt bli!! Enkelt, inga biverkningar och som du sa så mår du säkert bättre! Lycka till!

 8. ”Till Anders Troberg: Och därför berövar du mig mina mänskliga rättigheter? Har jag inte samma människovärde som alla andra? Vem motverkar mänskliga rättigheter – se i spegeln och se ditt eget ansikte där. Intoleransens ansikte.”På vilket sätt berövar jag dig några mänskliga rättigheter genom att vägra samarbeta med dig? Det är inte en mänsklig rättighet att få samarbete.Du har en ideologi som bygger på förakt för andra människor, förakt för deras människovärde. Det är inte intolerans att förakta och förskjuta en sådan ideologi, det är tolerans.Come get some!

 9. Imponerande att du svarar på så hög procent av kommentarerna =), vanligtvis på bloggar så brukar det mer vara modell stickprov.”Jag har upprepade gånger skrivit att fundamentalism är lika illa oberoende av ursprung och oberoende av om den är politisk,religiös eller något annat.”Måste applådera den där meningen, det finns ingenting som är så fel som när man låter religion styra regering eller lagstiftande, kyrka och stat bör ha en milsvid vallgrav mellan sig.Börjar man stifta lagar baserade på ”moral” från religion *host* KD *host* så kan vi ju inte längre peka finger åt länder som Iran …Jag skiter ärligt talat i om Sverige är i klorna på Kristendomen, Kristna ”moral”-lagar är precis lika dåliga som stening till döds för otrohet i Iran : Religion och Regering har ingenting att göra i samma säng!

  • Michael Gajditza

   Tack f det. Jag kommer att skriva ett inlägg på just det temat inom kort med en frågeställning om hur och vad och i så fall hur mycket som egentligen skiljer oss åt då det kommer till fanatism, kristen eller muslimsk.

 10. Till Anders Troberg: Och därför berövar du mig mina mänskliga rättigheter? Har jag inte samma människovärde som alla andra? Vem motverkar mänskliga rättigheter – se i spegeln och se ditt eget ansikte där. Intoleransens ansikte.

 11. Michael Gajditza

  Som egen avslutning så säger jag tack för stöd som ges och att jag alls inte har för avsikt att sluta skriva på något sätt. Tvärtom vill jag påstå och som jag också skrev i nån tidigare kommentar. Jag ser även en uppenbar risk i förlängningen av detta och det är att alla anonyma galningar kan komma att driva det så långt att politiker kommer att gå in för att vidta åtgärder mot den anarki som råder på internet eller något liknande och då mina vänner är censuren väldigt, väldigt nära. Som vanligt riskerar de få att förstöra för de många.

 12. ”Det skulle aldrig falla mig in att ”pissa” på någon annan människa. Efter 26 år i kommunfullmäktige och fyra år som ersättare i Sveriges Riksdag har jag lärt mig att i 90% av frågeställningarna har det gått att få samförstånd eller göra kompromisser.”Det finns vissa ideologier som jag aldrig kompromissar med. Sverigedemokraterna företräder en sådan. Grundläggande mänskliga rättigheter är absoluta, och alla som motverkar dem är inte värda att samarbeta med.

 13. Det är tråkigt att det finns dem som förstör så mycket att du måste sätta in dessa åtgärder som du skriver. Men jag förstår det samtidigt fullständigt, när en sån stark yttrandefrihetsvän sätter in såna här åtgärder, är det verkligen berättigat. Sorgligt, men sant.

  • Michael Gajditza

   För en tid iaf. Jag har ingen lust att behöva gå runt och fundera på om någon skrivit något bland kommentarerna som på något sätt är anstötligt och som jag absolut inte vill ha där. Det blir dessutom ett extra arbetsmoment att hålla på att granska så vi får väl se hur det blir framöver men just nu för en tid så känns det både rätt och nödvändigt.

 14. Klicka på min URL – så får Du ”lite kött på Dina ben” om VARFÖR det här problemet är så vanligt. Min standardlösning på detta för egen del – är att delge kommentatorn som ägnar sig åt förtal, personliga påhopp osv – att: ”Det Wi säger om någon eller några andra – det säger Wi ju ALLTID mer eller mindre om oss själva också – och ej alls så sällan minst lika mycket !” Som vanligast så ”tar det ”skruv”, faktiskt…”The tests of life are not meant to break you, but to make you.Live your life and forget your age.If there is no fun in it, something is wrong with all you are doing.Empty pockets never held anyone back, only empty heads and empty hearts can do that.”

 15. Stellan Bojerud

  Det skulle aldrig falla mig in att ”pissa” på någon annan människa. Efter 26 år i kommunfullmäktige och fyra år som ersättare i Sveriges Riksdag har jag lärt mig att i 90% av frågeställningarna har det gått att få samförstånd eller göra kompromisser.Den politiska kompromisen var grunden till Sveriges nu förfallande välstånd. Inte det politiska pissandet på varandra.Stellan BojerudSverigedemokratiskt kreatur, författare. fd universitetslektor och överstelöjtnant i reserven.

 16. Jag delar helt din uppfattning Anders. Bra skrivet där.

 17. Låt inte sverigedemokratena och deras besläktade kreatur avskräcka dig. Jag brukar se på det som att om man inte pissar av någon så har man inte sagt något tillräckligt viktigt, och pissar man av sverigedemokrater så pissar man definitivt i rätt riktning.Ge dem samma svar som jag brukar ge dem, ett citat från en mycket vis man vars återkomst vi får vänta i en evighet på: ”Come get some!”.

 18. Stellan Bojerud

  Sigismund var om jag minns rätt son till Johan III och Katarina Jagellonica, dotter till polske kungen Jagello. Hon var katolik och förmådde Johan III att bli halvkatolsk och utge ”Röda boken”, som inte rönte någon större framgång.

 19. Michael. Sverige har inte haft någon polsk kung. Sigismund Vasa var kung i både Litauen, Polen och Sverige m m. Han kom dock i konflikt med sin farbror hertig Karl (Karl IX) och förjagades ur riket efter slaget vid Stångebro (Linköping). Minns jag rätt var det 1611.

  • Michael Gajditza

   Det var Sigismund jag for efter men jag fick bara error som svar från hårddisken just då. Har kört ett modifierat rensprogram, serverat väl kylt i ett högt glas, så nu ska det fungera igen.

 20. 1, Michael, jag talar inte om dig som person. Jag känner dig inte, så jag har inget annat än den positiva uppfattningen jag får av din blogg. Att du framstår som anti-SD är inget som stör mig. Tvärtom är jag glad över att få sakliga motargument.2. Exempel på AFA:s skrivande på min blogg. Nu har vi fått dig dit vi ville, få människor är intresserade av en förhandsmodererad blogg det vet du. Sen inget fulbloggande då kapar vi denna blogg med , när vi vill för en gammal prostatasvullen gubbe har ingen kunskap om bloggar och dess svagheter. Ha de nu gott din främlingsfientlige gubbafan som skämt ut dig och din familj på detta vis att gå med i SD.

  • Michael Gajditza

   Tack för det och jag ser att det är samma stuk på den kanten och samma kvalitet på det som skrivs……

 21. Tack för att du orkar!

  • Michael Gajditza

   Tack för det och jag har absolut inte tänkt sluta med det utan snarare tvärtom fram till valet. Det är ju nu snart det börjar…..!! *S*

 22. Stellan Bojerud

  Polackerna är ett stolt och framåtskridande folk. Tyvärr blev många mördade av såväl Hitler som Stalin (bla Katyn-morden). Sedan följde efter 1945 under många år sovjetiskt åsiktsförtryck. Men Polen reste sig efter Sovjetunionens fall. Att polacker skulle ha någon särskild mot svenskarna avvikande mentalitet har jag aldrig upplevt. Vid Livgardet hade vi fyra officerare, som hade polska föräldrar och polska namn. En blev överste och tre blev kaptener och deras namn nämns med aktning.

  • Michael Gajditza

   Det är trevligt att du skriver det men det visar också tydligt på hur effekter av ren desinformation kan slå. Det finns alltså ingen grund för att förknippa mig varken med ”undermåliga slaver” eller med polska hjältar (Sverige har väl förresten haft en polsk kung också slår det mig) eftersom jag inte har något band till Polen på sätt jag redogjorde för i ett inlägg med rubriken ”Det var det jävligaste…..” den 20/7-10

 23. Det kan hända att hänvisningen till ”polsk mentalitet” inte åsyftade något om slaver och rasbiologi utan en var meningen att syfta till ”polsk riksdag”, dvs. ett sammankomst där den som skriker högst har bestämmer. Visserligen tycker jag inte att dina inlägg kan tolkas på det sättet, men det är en alternativ tolkning.Att den polska befolkningsgruppen utgör en undergrupp till slaver (ryssar, ukrainare, serber och en del andra) är ganska fastslaget och används av många historiker och lingvister (språkforskare). På samma är skandinaver en undergrupp av germaner, och att de skandinaviska språken är germanska språk. Men rasbiologiska föreställningar om ”underlägsna raser” är förståss nonsens.

  • Michael Gajditza

   Hej! Jag förstår din teori men kausaliteten mellan när jag berättar att jag inte har något polskt påbrå och tiden då det tjatet började, talar med styrka mot din teori.

 24. Stellan Bojerud

  Beklagligt men jag förstår mycket väl. Jag har själv varit tvungen att göra på liknande sätt efter upprepade AFA-attacker. Det skrämmer mig att så många människor är fyllda med hat och att de inte kan uttrycka sina tankar i annan form än förolämpningar och invektiv.Med de bästa hälsningar,Stellan BojerudOrdf SD Solna-Sundbyberg

  • Michael Gajditza

   Jag har upprepade gånger skrivit att fundamentalism är lika illa oberoende av ursprung och oberoende av om den är politisk,religiös eller något annat. Om ni någonsin ska bli betraktade som ett seriöst och rumsrent parti så måste ni på något sätt och med kraft angripa denna företeelse. Jag inser mycket väl hur svårt det är men det är ett problem som ni delar med andra som har en svans av huliganer som anser sig vara supporters och tala för klubben om vi nu t.ex pratar fotboll.Var och en har rätt till sin åsikt. Var och en har rätt att föra fram den Men, man har inte rätt att göra det på vilket sätt som helst. För övrigt, vilket du säkert är medveten om, så betraktas ju även SD som förrädare av fosterlandet av en klick rena fanatiker.

 25. SD & co är fullt av små fegisar som går igång på att posta hot i bloggar, verkar det. Det är tråkigt, men samtidigt får man väl se det som ett kvitto på att du når ut… Och Bengan? Jag kan inte tala för Micke, men i mitt fall har du rätt – jag tycker att man kan bedöma en man efter hans fiender )

 26. Jag har själv i efterhand tvingats ta bort någon kommentar. Det var inte roligt men nödvändigt. Det var rent antisemitiska åsikter som framfördes eller också var det en ren kränkning. Det är beklagligt att du ska behöva slå på funktionen att granska kommentarer innan. MVH Frekar06

  • Michael Gajditza

   I hate it men jag är bl.a trött på att låta mig förolämpas på grunder som är helt fel.

 27. Trist när det går så långt att du måste förhandsgranska, du är dock lång ifrån den förste eller den enda bloggare som tvingats till det efter att ha kritiserat SD eller deras politik.P.S. @Bengan; way to prove his point!D.S.

  • Michael Gajditza

   Jag vet det och det är tragiskt men det är samtidigt viktigt att presumtiva väljare får klart för sig vilka sängkamrater de väljer.

 28. Vilket hot snackar ni om? Kritisera allt och alla och trumpeta ut skiten ni skriver om det går bra utan minsta självkritik.Varför lägger ni inte ner er verksamhet när ni mår så illa?Sanningen är den att ni älskar att hart när köra med rasistiska hot mot dem som inte delar era åsikter och rövslickar er!

  • Michael Gajditza

   Tack Bengan och jag hoppas att blivande väljare studerar just sådana som dig. Inte ett enda sakargument utan bara galla. Du är ett levande bevis för hur jag menar.

 29. Ja, det var tråkigt!Hittills har jag bara censurerat ett inlägg men det riskerar att bli fler. Jag släppte debatten fri när antalet debattörer växte så jag inte han med att godkänna dem. Jag har bloggat i en månad och inser att jag gjorde rätt. Hotet från dessa grupper är större än jag trodde när jag började.Din blogg är bra! Och viktig!

  • Michael Gajditza

   Tack Torbjörn! Jag hatar det här steget men för en tid så ser jag ingen annan lösning. Det höjer kvaliteten på bloggen också hoppas jag. Sedan får man heller aldrig glömma som bloggare att man har ett ansvar även för vad som står bland kommentarerna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: