Om bloggen

Den här bloggen har tidigare funnits hos Aftonbladets bloggportal och flyttades hit till WordPress i samband med att Aftonbladet stängde ner sin bloggservice 110630.

Liberaldemokratisk är den politiska hemvisten och bloggens ägare är en av grundarna av projekt Liberaldemokraterna som tar sikte på att bli det enda äkta liberala alternativet i svensk politik.

Bloggen täcker aktuell dagspolitik med tonvikten lagd på det rättspolitiska området. Frågor som rör demokrati, frihet, rättssäkerhet och integritet är sådana som dominerar.

En fri och öppen debatt uppmuntras och alla åsikter välkomnas så länge de håller sig inom lagens ram och ett vårdat språk används. Personangrepp är bland det mest meningslösa som finns och sådana finns ingen anledning att behålla bland kommentarerna.

Under rubriken ”Dagens ärende” presenteras med jämna mellanrum olika ärenden som bloggägaren själv tar eller har tagit del i. Dessa är alltid anonymiserade för att skydda de inblandades identiteter.

Syftet med bloggen är att väcka debatt och opinion i frågor som är aktuella och relevanta. Ytterligare ett syfte är att visa upp ett Sverige som inte alltid motsvarar den bild som vi får av politiker och massmedia.

Det finns en annan bild av ett annat Sverige där väldigt många far illa och både blir och känner sig överkörda av olika samhällsorgan och företrädare. I viss mån är den här bloggen deras röst och företrädare.

Min förhoppning är att Du ska finna bloggen intressant och läsvärd. Tips om förbättringar/förändringar tas gärna emot. Konstruktiv kritik är nödvändig för utveckling i alla sammanhang.

 1. Alltid lika roligt när folk försöker blanda orden integritet, frihet, demokrati och rättssäkerhet med ordet liberal och sen kallar de sig för själva socialliberaler.
  För att de orden ska funka ihop så måste socialliberalerna vara mot FRA, Ipred, EU och för att staten ska bli mindre samt att öka rättigheterna för svenska medborgare. Dock så tycker ju alla socialliberaler precis tvärtom i alla dessa frågor.
  Detta märker man inte minst på alla dessa socialliberaler i riksdagen som kämpar för att öka statens makt, mer EU och mer bevakning.

  Er så kallade liberalism är en helt vanlig vänsterpolitik.

  • Läs vårt manifest och min blogg så uppfyller vi på varje punkt du nämner de krav du har. Vi är emot FRA, Ipred, datalagringsdirektiv, ACTA, sexköpslag, repressiv narkotikapolitik t.ex. Vi är starkt EU-kritiska och vi är att staten ska bli mindre. Nöjd nu!?

   • Jo jag har läst ert manifest och det är därför jag kom med de påståendena.

    Jag är väldigt starkt för att droger ska avkriminaliseras. Men ni föreslår att folk som inte tycker om droger eller vill ha nått med det att göra är tvungna att finansiera någon annans droganvändning, som sprututbyte. Frihet måste ändå gå åt båda hållen.
    Frihet är inte bara att alla kan säga ja till allt utan frihet är när man har rätt att säga nej med. Det är det som är mening med frihet att man har rätten själv att bestämma ifall man vill vara med eller ej.

    Ni vill fortsätta att ge bistånd istället för att låta folk behålla sina pengar och själva bestämma ifall dom vill skänka pengar eller vart dom vill skänka pengarna. Så ert förslag minskar friheten och ökar statens makt.

    Ni vill ge medborgarlön vilket är ett väldigt kommunistiskt förslag. Detta betyder att ni utgår från att alla vill göra bra för sig. Det finns faktiskt människor som vill ”glida” genom livet och detta ska ju inte skattebetalarna finansiera.

    Ni vill att svenska medborgare ska betala gratis sjukvård till papperslösa och turister samt att ge pengar till invandrare som kommer hit. Detta betyder att alla som är svenska medborgare ska ska betala medan alla andra ska få gratis. Svenska medborgare förlorar sin frihet och måste kämpa och slita så att icke svenska kan få saker gratis. Lite hierarki ordning över detta.
    Det borde vara upp till den invandrade själv att skaffa kapital för mat, hyra osv.

    Genom att ha fri invandring så skapar nu ju inte frihet för svenska medborgare utan för alla som inte är svenska medborgare vilket gör att svenskarna måste anpassa sig.
    Men ni verkar ju prata mer om att skapa frihet för icke svenska medborgare än för svenska medborgare.

    Ni är inte direkt EU kritiska.
    Ifall ni vill åka runt och kriga, med EU och alla era andra allians kompisar, och skapa fiender så är FRA nödvändighet då lagen går ut på att avlyssna svenska folket samt de omkring oss efter interna och externa hot. Sen har ju lagar som ACTA, FRA och Ipred uppstått tack vare att vi är allierade med vissa länder.
    Det är så allianser fungerar, man måste ge och ta för att bibehålla alliansen.

    Allt dessa förslag låter som en massa kostnader som ökar staten och som betyder i fortsatta höga skatter. Jag ser inte friheten i detta. Ifall man ska ha frihet så måste folk kunna ta eget ansvar också. Man ska inte förlita sig på att staten ska ta hand om en utan staten ska enbart bidra med minimalt. Men ni vill ta bort folks frihet och göra dom beroende av staten.

    Man kan inte ha frihet medan staten tar hand om en. Under frihet måste man ta eget ansvar.

    Ansvar under frihet!!!

  • Hej igen!

   Sprututbyte innebär inte att någons missbruk finansieras och är överhuvudtaget inte en narkotikapolitisk åtgärd utan en sjukvårds- och hälsofråga. Hela syftet är att minimera spridningen av olika blodsmittor som HIV och hepatit. Kostnaden är försumbar ställd mot det lidande den sparar och egentligen en ren vinst ekonomiskt med tanke på vad vården kostar för t.ex de som smittats av HIV.

   I ett internationellt sammanhang så menar vi att Sverige skall vara berett att ge t.ex katastrofbistånd.

   Medborgarlön kan du väl kalla kommunistiskt om du vill men vår medbogralön skall införas i kombination med plattskatt samt ett rejält grundavdrag. sedan vet jag inte vad du vill kalla Milton Friedman men kommunist känns lite underligt trots att han förespråkade medborgarlön…….

   Jag ser att du inte läst vår längre version av migrationspolitik som du hittar här: http://bit.ly/vATyWw

   EU kritiken håller vi på att formulera och den kommer att presenteras i nästa Manifest.

   Du tycks vara beredd att acceptera lagar som FRA-lagen, Ipred, Datalagringsdirektivet etc. Det är inte vi.

   Det vi sammanfattningsvis försöker åstadkomma är en liberal plattform för så många liberaler som möjligt. Hur du än vrider och vänder på det så är den politik vi hittills presenterat väsentligen liberalare än något riksdagspartis men inte så extremliberal att den omöjligt kan samla väljare. Det är möjligt att du anser att vi inte är liberala nog för dig men vi är realistiska i utformandet av vår politik och inser att det får tas ett steg i taget.

   • Visst ni är absolut mer liberalare än de andra partierna i riksdagen, men inte tillräckligt enligt min mening. Jag hade gärna sett att ni är ett bättre alternativ än den socialism/socialliberalism som hela riksdagen står för.
    Där av den kritik jag för mot er.

    När det gäller medborgarlön så går det, enligt min mening, ifrån principen att försöka göra alla medborgare oberoende från staten.

    Jag är absolut inte för FRA, ACTA eller Ipred. Det jag menar är att ifall ni vill ha allianser så kommer ni inte ifrån lagar som FRA, ACTA och Ipred eftersom de allierade länderna kommer att försöka trycka på och hota med att bryta allianser om Sverige inte inför dom. Detta är precis det som har skett nu och därför har vi dessa lagar idag.
    Därför ska Sverige vara alliansfritt.

    Jag hade absolut lagt en röst på er men idag för ni en politik som är lite för mycket att spendera pengar.
    Ett annat exempel är invandring där ni påstår att invandrare startar fler företag men hade det verkligen sett ut så ifall vi inte hade haft starta eget bidrag. Sedan så fuskas det ju mer när det gäller starta eget bidrag eftersom ägare byts ut för att få ut mer av starta eget bidraget.

    Och det här med att alla invandrare är en resurs så borde ni läsa detta och fundera lite. http://newsmill.se/artikel/2011/12/02/cs-krav-p-kad-arbetskraftsinvandring-ger-d-lig-tillv-xt

    Invandringen hade blivit mycket bättre och sundare ifall invandrarna själva hade varit tvungna att betala allt för sig själva och inte få nått ifrån staten.

    Som sagt så hade jag kunnat lägga en röst på er men vi har antagligen för olika syn på vad liberalism är. Eller så är det så enkelt att jag inte är liberal.

 2. wolfauenheinlf Stallknecht

  Vore intressant med en kontakt avseende en vidareutveckling av dina tjänster.

 3. Om man kokar gröt, får man en anrättning kallad ”Kokt gröt”.

  När man äter den blir man söt. 🙂

 4. Mycket bra och viktigt som motbild till medias tillrättalagda bild.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: