Svensk Myndighetskontroll: Kommentarer till SD:s dolda punktprogram


Nu har jag läst igenom vad som står i de 33 punkterna och här nedan har jag kommenterat var och en av dom. Jag gjorde det i tabellform men sedan blev det helkonstigt då jag skulle klistra in tabellen i bloggen så istället tog jag skärmdumpar av det jag hade skrivit och det är dom som ligger här nu. Lyckas jag lista ut hur det där med tabellen fungerar så kommer jag att byta ut detta så att det ska bli lite mer lättläst.

ScreenHunter_01 Sep. 21 19.46.gif

 

ScreenHunter_02 Sep. 21 19.48.gif

aScreenHunter_03 Sep. 21 19.49.gif

ScreenHunter_04 Sep. 21 19.50.gif

ScreenHunter_05 Sep. 21 19.50.gif

Om Michael Gajditza

Jag är en 54-årig man i Västerås som sedan 16-årsåldern varit engagerad i samhällsfrågor på olika sätt. Med åren har jag skaffat mig en varierad livserfarenhet med en bredd som jag vågar påstå att inte många har. Bloggen driver jag med en inriktning på frågor som rör rättssäkerhet, frihet, demokrati och integritet. Jag är även en av grundarna av Liberaldemokraterna, ledamot av det verkställande utskottet och f.n dess rättspolitiske talesman.

Publicerat på 21 september, 2010, i Okategoriserade. Bokmärk permalänken. 67 kommentarer.

 1. Stellan Asp, jag håller med dig i att det finns många bloggar / e som håller dålig klass. Men Svensk Myndighetskontroll har givit mig enormt mycket när det gäller politiskt intryck och insyn. Det har även svararna i deras bloggar också gjort. Jag har följt denna konversation mellan dig och Michael och jag tackar ödmjukast för att ni håller en ton som säkert varje politiker borde lära sig mer av.Er saklighet förbryllar mig och att ni håller er till frågan utan att kasta skit.Jag brukar inte hålla långa anföranden och så blir det inte här heller.Jag tycker mig dock finna att era siffror och syn på olika saker ligger ganska nära varandra ändå.Som ni säger kan man räkna hur som helst, även tyda och förvränga saker hur som. :)Där har ni rätt i mycket, båda.Jag tackar er för den här debatten och hoppas på fler.Mvh/ Urban Medin

 2. Urban MedinPonera att den här bloggen liksom många andra liknande kunde hålla sig neutrala på det sättet att inte försöka svärta ner oskyldiga människor som inte rår över politikerna oavsett vilka sympatier man för parti.Personligen skulle vi inte ha några politiker som fortsätter att förstöra vårt land, jag vet varför men den breda massan har inte en aning om vilket maktspel politikerna håller på med och syftet är att 99 % av dem jobbar för en personlig karriär.Det finns en allternativ ideologi som gör att alla får makt i landet, under ansvar förstås, men jag ska inte gå in på det nu och här, detta sagt för att vi måste hur som helst få ett folkstyrt land på ett eller annat sätt.

 3. Oavsett, så är det bra att den här bloggen kommer upp med jämna mellanrum med dess rubrik och allt. Jag ska se till att den gör så i 4 år till :)/ Urban Medin

 4. MichaelDu måtte ha ett mycket dåligt samvete som inte tror att jag var i kontakt med Moderaterna och mejlade till dem 8 st mail och de svarade på 7 av dem.Jag har mejlat till riksdagsledamöter angående Islam i Sverige , en ansåg att de var fredliga?Det är väl därför SÄPO har höjt beredskapen för ett förestående sabotage mot några städer i Sverige och såväl ute i Europa, Tack för FRA lagen.

 5. MichaelGå in på Sourze och försök försvara dig för vad du har skrivit och kallar dig tillbudet, jan Olsson undrar om du har kommit ut ännu?

  • Michael Gajditza

   Vad ska jag försvara? Att jag gav Kriminalvården pisk och fick 7000:- den gången? Det är väl knappast något att försvara, det är jag stolt över. Jag råkar ha den inställningen att vi är lika inför lagen och det innebär att när staten behandlar någon lagstridigt så är staten skyldig att ersätta den drabbade. Har du någon annan uppfattning?

  • Michael Gajditza

   Här har du min andra kommentar. Det var faktiskt roligt att se det där igen. Inte många som lyckas ge staten pisk. Har du hittat de andra ärendena än? Finns mer förstår du. När staten gör fel så ska ersättning till den drabbade utgå. Tips, kolla PuL 48 § och så ställer du den mot vad som står i 9§ a-h. När du kan vad som står där så hoppar du till § 26, använder den. Väntar, läser, stämmer av vad som står mot det som står i § 9 och fortsätter tbx till 48 §. Sedan får du lista ut resten själv men det står en kruka guld vid regnbågens slut vet du väl…..*S*

 6. Kao du är säkert en 106 årig gaggig gubbe som inte vet ett skit om politik, utan fungerar som en skramlande tunna utan innehåll.

 7. MichaelJag vet inte om jag ska skratta eller gråta över ditt råd som egentligen är en projektring på ditt eget tillstånd, du om någon behöver vila upp dig som endast litar på att din omdömesförmåga är den rätta.synd att du inte vill se verkligheten som den är och än mindre förstår du att jag vill vidga dina vyer så att du kommer ifrån ditt ensidiga synsätt.Men för din skull ska du få något att läsa som ger dig den insikt du saknar.http://politisktinkorrekt.info/2010/10/01/den-hemliga-agendan-bakom-massinvandringen/

  • Michael Gajditza

   Allvarligt igen Stellan. När du börjar prata om att du är moderat och att du efter att ha skickat åtta mail får handlingar tillskickade dig som är politiskt sprängstoff om det skulle stämma, så finns inte så många alternativ.1. Du har fått ett sammanbrott och ser syner2. Du har faktiskt mailat och så har du fått några allmängiltiga papper som du läst som fan läser bibeln och tolkat på ditt eget oefterhärmeliga sätt.3. Du har verkligen fått de dokument du hävdar och det står det du påstår i dom.Det är tre möjliga alternativ varav jag håller en kombination av ett och två för troligast medan du av naturliga skäl hävdar att nr. 3 är riktig.Jag har uppenbara problem med min bevisning eftersom jag antar att du inte tänker låta dig undersökas av psykiatrisk expertis och utan en sådan utredning så är det jag skriver spekulation eller en sorts diagnos utifrån vad du skrivit nu men också även tidigare.Här har du alltså en gyllene möjlighet att tvåla dit mig så att det sjunger om det och i så fall ska jag utan förbehåll be om ursäkt.MenDet krävs i så fall att du visar upp de handlingar du påstått att du fått i original och det krävs också att innehållet är sådant som du har beskrivit.Så, Stellan Asp. Du har straffspark med bara två minuter kvar av matchen och bollen ligger på straffpunkten. Detta är din chans och möjlighet. Tänker du ta den eller står du över?

 8. Hej och tumme!Har läst 33-punktsprogrammet och det är så märligt och motsägelsefullt att jag blir full i skratt:-)Har även läst hela din och Stellan Asps konversation. Det ska bli mycket intressant att gå och lyssna på någon riksdagsdebatt med en SD:are i talarstolen, talandes för sin sak, när det är dags. Med så mycket skit i bagaget kommer det inte gå så bra för dem, misstänker jag. De får det inte att gå ihop och verkar inte veta vilka källor de ska uppsöka för att få fram de uppgifter de vill ha för att sedan presentera. Om de tänker debattera som de gör nu kommer de skämma ut sej ännu mer.Ha en fin dagKao

  • Michael Gajditza

   Jag skrev faktiskt nån gång under debattens gång att det kanske är lika bra att dom tar plats där ljuset är som starkast och där utssätts för den genomlysning som alla andra partier får tåla. Som du säger så kan detta med tiden bli mycket avslöjande.Hela min och Stellans? Antar att du menar i det här inlägget? Annars borde du få någon form av bragdmedalj!! 🙂

 9. MichaelOss emellan är jag Moderat med rätt att kritisera partiledaren, självklart anser jag honom som odemokratisk det är alla partier men för den skull behöver man inte driva en vulgär politik men sådan är Demokraturen beskaffad, att den som har makten kör över folket och hela tiden skyller de på att de har väljarnas mandat. Det här är så idiotiskt att en minoritet ska bestämma över majoriteten så det bästa vore att avskaffa allt vad politiker heter för de gör mer skada än nytta!Du ska veta att jag mejlade 8 mail till partiet och för varje gång så blev det en mer insatt person som svarade mig, till sist fick jag en icke vald tjänsteman som svarade mig och redogjorde om invandrarnas kriminella vandel, som löjligt nog var plankad från Sd syn på landets kriminalitet som jag också påpekade, men då fick jag inte något svar längre. Några dar senare fick jag en exklusiv lunta via posten som handlade om Moderaternas framtidsvisioner med bl.a om den förestående världsregeringen där Carl Bildt ska ingå och då behöver Moderaterna växa sig starka som svensk konsulterande instans. Det du! nu fick du något att bita i.

  • Michael Gajditza

   Men snälla Stellan, nu har du väl ändå nått en punkt där det är dags att gå ner i varv och hämta andan samt att få ner pulsen. Du är inte så ung längre och i det här tempot och med dom tider som jag vet att du är uppe så har du förmodligen helt enkelt bränt ut dig. Ta en semester vet jag. Åk nånstans där du struntar i politik o invandrare o allt vad det är. Du förstår att det du berättar i den här kommentaren är helt enkelt ett tecken på en hjärna som går på övervarv. Mitt alldeles uppriktiga och välmenta råd är därför att du ska ta det lugnt i alla fall ett par dar. OBS! Detta är ingen ironi och inget försök att spela dum heller. Jag menar verkligen det jag säger till dig nu och det är bara för ditt eget bästa. Ta en kort semester!! Du behöver det!!

 10. Michael om du vet så mycket om fattiga svenskar varför motarbetar du dem?När det gäller 2 miljoner människor som Reinfeldt kallar för arbetskraftinvandringär faställt till 2020 år på grund utav att den borgliga alliansen fick inte ta hand om styretoch räknar med att år 2014 då ska det bli fart på massinvandringen ifrån Afrika.Michael det gäller att höra sig för med partierna för att få reda på sanningen,tänk om du hade gjort det med SD så hade du kunnat bespararat dig från att skriva artiklar om dem mot bättre vetande.

  • Michael Gajditza

   *S* Du är en lustig människa ibland, vet du det? Så sedan valet så har man prioriterat att sätta sig ned och ändra sitt beslut om invandringen från 2014 till 2020? Hur vet du förresten vem som tar hand om styret? Jag är rätt övertygad om att det är alliansen så Reinfeldt lär bli kvar som statsminister.Så du har slagit en pling till moderaterna o sagt, ”Hej, det är Stellan! Hur ska ni nu göra med er superhemliga invandringsplan som ni förnekar när andra frågar men som ni berättar för mig?”Vilken SD sanning menar du att jag missat? Har både pratat direkt med dom, debatterat flera månader med dom och dom sanningar jag fått höra och läsa har jag också skrivit om.Din kommentar om att jag skulle motarbeta fattiga svenskar är så urbota dålig att den får anses besvarad med detta.

 11. Michaelhåll med om att SD behövs i riksdagen som motpol mot dålig politik, t.ex att 2.000.000 människor ska tas in i landet fram till år 2020, detta måste stoppas helt självklart!Om du vill vara rättstänkande så måste du lära dig mer om samhället hur fattigt folk har det, som just beror på den massinvandring som har varit, som inte befrämjat någon välfärd för ALLA utan endast för dem som redan är förmögna. Någon har sagt att femtio procent av befolkning lever med än dräglig standard och resten på existensminimum eller strax däröver.Tar man in 2 miljoner människor så ökar antalet som lär få leva på existensminimum med ca17-18 % av vår befolkning.Du vet kanske att massor av svenska pensionärer har det sämre ställt än importerade utländska dito.för regimen för en sådan politik, SD kommer att göra allt för att rätta till detta missförhållande som råder.Det gäller även för dig Michael att förstå innebörden av vulgär och svenskfientlig politik och inte sopa detta faktum under mattan och låtsas som om att så illa ställt kan det väl inte vara? Nej det är värre än du någonsin anat och därför har jag kritiserat din enkelriktade inställning till SD politik, när du visat en sådan tydlig politisk okunskap!

  • Michael Gajditza

   har du ändrat dig nu? Förut så hävdade du att Moderaterna hade beslutat att 2 miljoner skulle tas hit till 2014. Så Moderaterna måste ha haft ett nytt möte då och fattat ett nytt beslut antar jag…..Faktum är Stellan, att jag är säker på att jag vet mer än du om hur fattigt folk har det. Jag jobbar varje dag med att hjälpa olika människor som behöver det med att för deras räkning kontakta olika myndigheter som märkligt nog påfallande ofta plötsligt agerar helt annorlunda då den de tidigare nekat något representeras av ett ombud. Detta gör jag i allmänhet kostnadsfritt eftersom de som behöver den hjälpen ofta är de som har det allra sämst.Det finns trots vår välfärd tveklöst stora brister i samhället också. Pensionärerna och då naturligtvis främst den grupp som bland dessa har det sämst ställt har en svår situation men att detta skulle bero på en icke existerande massinvandring är bara skitsnack.Vi har haft råd de senaste fyra åren att sänka skatterna kraftigt för de som jobbar. En del av de skattesänkningarna kunde istället ha satsats på pensionärerna. Alltså handlar det om politiska prioriteringar och inget annat. Man har helt enkelt valt att sänka skatt framför att ge pensionärerna ett tillskott. Hur detta skulle ha med invandringen att göra vet jag inte.Ditt tal om min politiska okunskap får stå för dig och läsarna av min blogg får bedöma vem av oss som har kunskap och vem av oss som är fördomsfull.

 12. Jag har spårat upp de värsta belackarna mot SD och otvetydigt så ligger Vänsterpartiet kommunisterna i topp bland partierna tätt följt av sossarna. Deras hat mot SD handlar om deras besvikelse att inte få ta hand om styret i landet.Det här bevisar att vilka maktgalningar folk röstar på!Demokraturen biter sig stenhårt fast och det straffar vår befolkning som inte vet in eller ut vad demokrati handlar om och personligen ser jag en historisk mytbildning som säger att Sverige är ett demokratiskt samhälle, vilket skitsnack vårt land har aldrig varit en demokrati utan demokraturen har alltid funnits och kommer att alltid så förbli som dikterad demokrati!Detta falska budskap om att vi måste värna om vår demokrati, blir man spyfärdig på.Är det demokrati att driva hets mot folkgrupp som de 7 och massmedia sysslar med?

  • Michael Gajditza

   Det Stellan kommer sig i hög grad av att som man bäddar får man ligga. Om man som parti går ut med ett budskap som till sin utformning är sådant att det syftar till och skapar en dramatiskt ökad polarisering så kan man sedan inte gnälla om att någon tar upp den kastade handsken och slår tillbaka med den. Såg förresten att 25% av SD:s röster var taktik och proteströster vilket innebär att de som ger sitt stöd för den politik man gick till val på inte är fler än precis över 4% vilket känns bra inför den fortsatta ide´debatt som kommer att komma.

 13. Socialisttidningar hela bunten givetvis när endast 10 % av journalidter är icke socialister 38 % av dem röstar på Mp. Om du tror att Moderaterna är ett högerparti så har du fel, om du nu inte räknar in dem som Fascistersom ligger sanningen närmast. Nyliberalism är ju av fascistisk karraktär så nog har vi det roligt mest varje dag med vår opålitliga massmedia och svasinta politiker.

  • Michael Gajditza

   Hur kan du få något frihetligt som liberalismen att ens rymmas i samma mening som det starkt korporativistiska i fascismen??????

 14. MichaelSvD står mer nära vänsterpartiet enligt min mening i vetskap om att det åtmintstone jobbat en nattredaktör där som var en partiansluten kommunist och det vet jag för jag var släkt med honom på långt håll via mitt äktenskap och tyvärr har denna person gått ur tiden.Jag tackar dig för ordet respekt som jag ska försöka leva upp till gentemot dig av ren godhet för din person som vill så väl men det blir tyvärr på fel sätt ibland.Här har jag lite ironi över SD som kan vara en lämplig läsning för alla som inte gillar SD.http://affes.wordpress.com/

  • Michael Gajditza

   Det är lite knepigt att diskutera med någon som sätter sina egna etiketter på olika företeelser kontradiktoriskt mot den syn som är den allmänt accepterade. Om du placerar SvD som vänster så blir min kommentar att då måste man nog stå så långt till höger att höger är slut precis intill det ställe där sulan på kanten av skon är placerad. Det går inte ens att få in ett vanligt papper däremellan.Om du har den uppfattningen om SvD så vore det ju spännande att höra var du placerar tidningar som 1. DN 2. Aftonbladet 3. NorrskensflammanOm jag vill väl eller ej beror väl också det på ur viken vinkel man betraktar det jag gör. Den närmaste tiden lär vara fulltecknad av ett nytt politiskt projekt där jag är med och bygger något från grunden som en av initiativtagarna och det ska bli f-bannat intressanr och roligt.En och annan SD artikel lär jag förmodligen få lov att skriva så abstinensen inte blir för svår….. 🙂

 15. MichaelJag måste få skratta åt ditt egenkära utspel om att jag blir kvar här? Det beror egentligen på att jag gillar dig som person och visst, retas jag med dig ibland, utan att mena något illa, jag tror nog att du har förstått detta för länge sedan och känner dig road av mina rader. Sanning och säga har jag mycket annat för mig i livet som jag anammar och det politiska är jag innerst inne urless på, för jag har funnit att vi lever i en korrupt värld där det finns större krafter än våra sketna politiker, som förbereder en världsregering och har förstått, att kanske ett tiotal personer i Sverige jobbar för dem som ska bilda denna världsregering och mig veterligt är det bara en av dem, av de tio som är politiker, de andra sitter i vårt näringslivs som toppersoner. Jag gissar att de skrattar åt oss, som du och jag och alla andra som gläfser som bandhundar. Det här är idealet att vi som svenskar hånar och slår mot varandras åsikter och på det sättet kan huvudmännen i landet få arbetsro.Det här scenariot har pågått sedan 1955 då Bilderbergarna startade i Holland just 1955.Mer vill jag inte säga, men jag känner en som skriver en bok om det här och jag tror att det redan finns ex antal böcker redan av utländska författare som har avslöjat denna konspiration?Jag har under årens lopp läst många artiklar i frågan om en kommande världsregering men att börja skriva mer ingående detaljer om detta på din blogg skulle vara bortkastat, som tyvärr var min tanke ifrån början för att se om du var rätt person att föra en dialog med, men som sagts det var du tyvärr inte,Michael det är ynkligt att de tar bort dina kommentarer på politiskt inkorrekt, men denna site har inte något med SD att göra och ogärna går SD själva in och skriver något där, däremot skrivs det artiklar och video snuttar om dem och framför allt om hur massmedia konstruerar lögner om SD.Du räknade upp en rad av signaturer som du påstår är jag, idén kanske inte vore så dum att skriva under olika signaturer och det är många som gör det kan jag försäkra dig om, det har hänt flera gånger att de snott mitt namn Stellan och skrivit något korkat, men jag bryr mig inte låt de små barnen roa sig om de har lust så länge det inte skadar min person.

  • Michael Gajditza

   *S* Egenkärt? Jag konstaterade bara att jag är för frihet och öppenhet, något som har gett dig möjlighet till massor av kommentarer, medan jag förnekas den möjligheten hos massor av SD bloggare. Jag tycker inte att man ska klaga på utebliven debatt när man själv stänger möjligheter till debatt!Teorierna kring Bilderberg är jag väl förtrogen med och jag förkastade dem på ett rätt tidigt stadium av samma skäl som jag förkastade teorin om att människan aldrig varit på månen utan att det skulle ha varit en stor bluff av NASA. Är för trött för några mer djupgående analyser men basic så skedde förkastandet av det enkla skälet att gigantiska konspirationer alltid spricker på att någon läcker.Jag respekterar att du vill vara anonym och kommer därför inte heller att använda ditt namn här på bloggen men jag tror mig veta vem du är och vad du heter in real life som det heter på ungdomens och teknikmänniskornas språk.Vet inte varför du så enträget försöker särskilja PI och SD och du har rätt såtillvida att SD inte har ägarintressen vad jag vet eller direkt driver bloggen men nog är dom närstående på samma sätt som SvD står nära Moderaterna.

 16. MichaelVi har tagit upp brottsligheten i Sverige och du har okritiskt presenterat Brå siffror och jag har gått emot dem och sagt att deras uppgifter går det inte att lita på, bedöm själv vad en insiders har att säga;http://politisktinkorrekt.info/2010/09/25/vems-arenden-gar-egentligen-bra/#more-59448

  • Michael Gajditza

   Lustigt nog så tycks BRÅ:s siffror vara alldeles utmärkta att hänvisa till då de på något sätt ger stöd för någon av SD:s teser medan de är helt opålitliga i andra sammanhang. Hör du inte själv hur dumt det låter?Politiskt Inkorrekt aspirerar på att vinna någon sorts trovärdighet som nyhetsförmedlare i klass med vanliga tidningar. Om man gör det så försöker man alltid få en kommentar från den man kritiserar och det saknas ständigt hos PI. Häromdagen skrev jag själv en kommentar men den släpptes naturligtvis aldrig igenom, något som för övrigt är vanligt hos SD bloggare. Du har det bra du Stellan/Jakob/Nisse/Arne som får kommentera och kritisera fritt här hos mig. Kan du inte få fler av kompisarna på din kant att anamma min öppenhet för det skulle den debatt som ni påstår er vilja ha, tjäna på. Det är svårt att debattera när kommentarer inte släpps fram.

 17. Michael Jag skaffar mig mycket av min information ifrån PI och du din från EXPO”Här får du en länk varför SD har kommit in i riksdagen och vems fel det är.http://politisktinkorrekt.info/2010/09/26/omar-khaki-det-ar-de-ovriga-partiernas-fel-att-sd-kommit-in/#disqus_thread

  • Michael Gajditza

   Nu har du faktiskt radikalt fel. Gå igenom mina källhänvisningar och du kommer att finna att ett mycket, mycket litet antal hänvisar till uppgifter från Expo. Att du är en aning paranoid i frågan och tror att allt som på något sätt kritiserar SD har sitt ursprung hos Expo är faktiskt ditt problem. Pådyvla inte mig uppgifter som är felaktiga utan gör det jobb som måste göras innan du skriver något och med det avser jag att granska källor så att du kan få respekt för det du anför. Att bara påstå, som du gör nu, att jag hämtar mycket från Expo utan att du först kontrollerat om det förhåller sig så är dels fel och dels förödande för din egen trovärdighet.Vems fel det är att SD kommit in i riksdagen har Jerlerup och jag redogjort för i en lång valanalys publicerad här på bloggen.

 18. MichaelErik har ju rätt i sin åsikt det ser vi nu efter valet, vi har 7 inkompetenta partier som inte vill ta sitt samhällsansvar och då kan vi inte se de som några att bära ansvaret för Sverige! Då har vi SD kvar som ett parti som vill ta sitt samhällsansvar och på det sättet blir det Statsbärande parti so utlovat, lätt som en plätt att förstå eller hur, du som misstror den goda viljans sak, vi avvaktar en tid framöver så får vi se vem som får rätt.

  • Michael Gajditza

   SD vill inte ta något samhällsansvar. Om de hade velat det så hade man inte skapat en politisk miljö präglad av hat, polarisering och ett nedvärderande av de företeelser i samhället som man inte sympatiserar med. Att ett nytt 5%-parti talar om att vara statsbärande är snarare ett utslag av ren och skär hybris.

 19. MichaelDu försöker splittra och söndra för att inte någon polaresering ska uppstå. Här vi mångkulturen i ett nötskal att inget folkslag i Sverige ska bli fredat, Grattis! Nu trampade du i klaveret än en gång!Jag tar tillbaka ett feltänk, det handlar om att de senaste åren har det handlat om anhörighetsinvandring där vänner och bekanta får helt figurera som släktingar och dem är fler än de egentliga anhöriga sammantaget rör det sig om 90 %. De 90 % är från vissa länder som kommer hit som kastar sina pass och inte uppger varken sin identitet eller vilket land de kommer ifrån, hur stort antalet människor det handlar om går inte att hitta någonstans detta mörkar politikerna med.

  • Michael Gajditza

   Det är f-bannat märkligt att du ännu efter ett par månader inte har förstått att jag ägnar mig åt seriös väljarupplysning. Så här fungerar det och här har du en stor skillnad mellan dig och mig. Jag ser en samhällsföreteelse som i det här fallet, ett politiskt parti som för första gången har en reell chans att ta sig in i riksdagen. Med det som utgångspunkt började jag i våras att granska partiet och vad det stod för, något jag dessförinnan hade dålig koll på. det gjorde jag på sedvanligt sätt d.v.s jag läste sådant som partiet producerat och det material jag läste var sådant jag fann på deras hemsida i första hand.Min spontana reaktion var att ett parti med dessa åsikter kommer aldrig in i riksdagen men då anade jag heller inte vilken hjälp de skulle komma att få från de etablerade partierna. Så till en början så nöjde jag mig med det men sedan så skrev Erik Almqvist en utomordentligt fånig artikel som sa att SD var det enda statsbärande partiet som jag var tvungen att skriva en replik på i mitten av maj och sedan vet du hur det fortsatt.Jag har naturligtvis under vägs gång lärt mig mer och mer om partiet och dess företrädare och ju mer jag lärt mig desto klarare har bilden blivit av ett parti som tack vare skolning i uppförande utåt och en medialt och debattmässigt duktig partiledare, så har man lyckats att nödtorftigt dölja sådant som jag lyft fram. Det har man lyckats med tack vare att man sluppit ta den debatt jag hade väntat mig att de etablerade partierna skulle ta.Sedan Almqvistartikeln så har jag skrivit en bra bit över 100 artiklar till om SD och såvitt jag vet och ingen har heller kunnat visa något annat, så är det jag skrivit helt korrekt och utan sakfel. Du har visserligen upprepade gånger talat om lögner men eftersom du aldrig kunnat styrka den typen av påståenden så har dessa också fallit platt till marken.Att man ser fakta och sedan utifrån dessa drar olika slutsatser kan jag förstå så länge den slutsats man drar åtminstone innehåller någon form av resonemang och logik.

 20. Det är suveränt med folk som dej som orkar strippa Sd på punkt efter punkt! Vi behöver inte mer apartheid, inga fler murar, inga fler avsågade kommunikationskanaler oss gräsrötter emellan, vare sig vi bor inom eller utanför landets gränser. Sd ökar på det som det ekonomiska och politiska etablissemanget redan skapat – ännu mer konstlad splittring mellan redan utsatta grupper. Vem tjänar på det?

  • Michael Gajditza

   ja herrejösses, ditt husorgan PI har ett sätt att citera som kan göra vem som helst mörkrädd. Se här. Detta skriver PI att han sagt: ”Abdirisak Waberis senaste utspel är det där han kallar väljare som röstat på Sverigedemokraterna för ”nazister” och ”rasister”. Dessutom ådagalägger han en tämligen avgrundsdjup okunnighet vad gäller demokratibegreppet. Vi får hoppas att Waberi inte ges möjlighet att påverka riksdagspolitiken i någon som helst omfattning.”Detta är vad han säger:” – Vi måste ta kontakt med dessa människor som har röstat för SD och bevisa att de har gjort fel – alltså lyssna på dem – varför har de valt att rösta fram SD före de andra partierna. Själv tror jag att det inte går att övertyga de som är rasister och nazister, de som hatar oss – men det finns många som har valt SD av en annan anledning och det är dem jag vill debattera och prata med.”Nu till 10000:- frågan, Kan du, Stellan Asp, beskriva skillnaden mellan vad PI påstår att han sagt och vad han verkligen säger? Du har en minut från och med nu!

 21. Så du tror inte att 90 % av invandrarna som kommer hit har kastat sina pass och de gör de, för att inte bli utvisade för Geneve kommisionen förbjuder att utvisa människor som det inte går att finna deras rätta indentitet och vilket land de kommer ifrån. Sug på den karamellen att inte SD har rätt i, att det här måste det göras något åt!Tänk dig själv människor som kan begå brott i samhället för att de åker inte gärna fast för man har inte ens ett namn på dem, som söks av polisen.Vad jag försvarar är det nödvändiga med att de övriga partierna inte längre mörkar sanningen om mångkulturen och kom inte och påstå att vi har någon större nytta av ca en miljon människor som vi skattebetalare måste försörja!Det finns så många aspekter på den orättmätiga invandrarpolitiken som du inte vill framhålla i ditt rävspel om SD och mot dem som läser dina artiklar förutom dina knäppa kommentarer som du inte har den minsta belägg för, att påstå att vara sant.När var du medlem i SD och vet allt om dem som de partianslutna inte har en aning om, men du vet allt, nu förstår jag att du hämtar dina uppgifter hos EXPO för jag finner lika ordalydelse från dig som går att finna på Expo hemsida!Du får säga till Ohly att du inte tror på hans lögner längre för att upprätta din heder.

  • Michael Gajditza

   Ohly, jag tror inte på dina lögner längre! Så, nu var det sagt och jag tror att han passar sig noga för att dra upp det där med Nacka Skoglund igen. Nej, jag tror inte att 90% av invandrarna som kommer hit har kastat sina pass. Eftersom det är något som du påstår – vänligen lägg fram något som styrker ditt påstående.Om du med att inte längre mörka menar att övriga partier ska ta debatten så vet du att dety är något som jag har sagt sedan i maj då jag började mina diskussioner med SD. Ett problem i sammanhanget är att då de övriga partierna, främst då Moderaterna och Sossarna, gjorde detta alldeles i slutet av valrörelsen så kom inget tillbaka från SD utom att Reinfeldt var stygg som sa att om man älskar Sverige så röstar man inte på SD. Inga svar kom heller, då finansminister Borg konstaterade att SD:s budget var så felräknad att den skulle medföra ett stort hål i statskassan, från SD utom att Åkesson sa något i stil med att det var några 100 miljoner. Det uttalandet får bröderna Grimms sagor att framstå som uppslagsverk.Påstår du att vi har en miljon invandrare som måste försörjas? OK, lägg fram vad som styrker det påståendet?Exakt vilka av mina knäppa kommentarer är det du menar? Ge mig fem exempel på det du menar är osant. Det borde vara en lätt match för dig om du har rätt. Fem lögner Stellan, fem. Visa mig!!

 22. MichaelJag har gått igenom dina kommetarer och märker med en gång hur vansinnig invandringspolitiken än är så försvarar du den befintliga? Du är totalt främmande för hur invandringen går till i Sverige, det är skamligt av dig att kritisera något du inte begriper dig på, var och varannan kommentar bevisar hur korttänkt du är och framförallt du markerar inte det minsta av samhällsansvar och du blir klassad som vilken samhällsfrånvänd individ som helst, som skiter totalt i om folk mördar, misshandlar och våldtar, du tillhör förstås kategorin att det drabbar inte mig? Detta sagt för att du framstår som en oansvarig person.Personligen efterlyser jag ett samhällsansvar av varje individ och självklart ett personligt ansvar som innebär att aldrig belasta andra för dålig handling!Läs det här så kommer du in i vad invandringen består utav för människor och samtidigt för står du hur malplacerade dina kommentarer är.http://reaktion.nu/

  • Michael Gajditza

   ”Personligen efterlyser jag ett samhällsansvar av varje individ och självklart ett personligt ansvar som innebär att aldrig belasta andra för dålig handling!”Du ser inte själv att du stöttar ett parti som inte gör annat än att belasta en utvald grupp?Jag tror inte att jag med ett ord har försvarat den befintliga politiken. Det jag har gjort är att visa på att den politik som SD förespråkar är rent ut sagt korkad, kortsynt och inskränkt. Där finns inte en rad om hur integrationen ska gå till av de som redan finns här utan hela programmet går ut på två saker. !. STOPPA INVANDRINGEN och för att lyckas med det syftet så målar man upp bilder som helt enkelt inte är sanna och som bara bidrar till att polarisering, främlingsfientlighet och hat ökar. Ju fler muslimer som stigmatiseras på det sättet, desto fler unga förbannade och lättledda terrorister kommer du att finna i världen. Det är naturligt för den som behandlas som en andra klassens människa att resa sig mot förtryckaren.Tänk nu till en sekund. Många i SD är rent ut sagt skitförbannade för att de anser sig vara misstolkade och förföljda av media. De menar att de pekas ut som främlingsfientliga rasister och tycker att det är fel. samtidigt så drar dom sig inte en sekund för att utmåla muslimer rakt av som det största hotet sen nazismen. Anta nu att du själv vore en inte alls särskilt troende muslim som har bott och jobbat här några år. Hur skulle du uppleva att bli utpekad på det sättet?En vis man som gick på jorden för ca. 2000 år sedan sa att vi ska göra mot andra det vi vill att dom ska göra mot oss. det är en mycket enkel och samtidigt mycket svår levnadsregel men man måste försöka och så försöka igen. SD har inte ens gjort ett försök och där har du en stor bit av problemet.De personliga påhoppen om att jag skiter i om folk mördar etc. låter jag som vanligt passera men tänk på det jag skrev nyss. Det du vill att andra ska göra mot dig det ska du göra mot dom. Så vill du sänka debatten ner till den nivå du gör med den typen av skitsnack så får du göra det på egen hand. det är helt enkelt för lågt för min del och jag tänker ofta på vad du berättade om din farfar och hur han hade lärt dig respekt och att respektera andra. Du får ursäkta men enligt min uppfattning, som är grundad på hur du gått på och förolämpat folk till höger och vänster, så tycks din farfar ha sått sina visdomsord på hälleberget för man respekterar inte andra genom att agera som du gör.

  • Michael Gajditza

   Har läst lite på reaktion.nu och tappade intresset när dom direkt inleder med en felaktighet, ”Sverige har fört den mest extrema invandringspolitiken i Västeuropa. Man har tagit emot flest per capita av alla jämförbara västländer.”Här får du siffror: . Oavsett om man räknar antalet eller antal per 1000 innevånare i landet så ligger vi inte etta i någon kolumn. Så här såg det ut 2008 vilket är det senaste året för färdig statistik hos Eurostat. Jag har rundat av till jämna tusental. Flest togs emot i Spanien med 726000 sedan Tyskland 682000, Italien 534000, Frankrike 216000, Belgien 150000, Holland 143000,. Österrike 110000 och sedan Sverige med 101000. // Ser man sedan på nettoinvandringen d.v.s invandrade – utvandrade per 1000 personer så hittar vi Luxemburg i topp med 15,9, Spanien 10,1, Slovenien 9,2, Italien 7,6, Tjeckien 6,9 och så Sverige på 6,1. Den extremism som finns att bekämpa är SD:s.

 23. MichaelJag har gått igenom dina kommetarer och märker med en gång hur vansinnig invandringspolitiken än är så försvarar du den befintliga? Du är totalt främmande för hur invandringen går till i Sverige, det är skamligt av dig att kritisera något du inte begriper dig på, var och varannan kommentar bevisar hur korttänkt du är och framförallt du markerar inte det minsta av samhällsansvar och du blir klassad som vilken samhällsfrånvänd individ som helst, som skiter totalt i om folk mördar, misshandlar och våldtar, du tillhör förstås kategorin att det drabbar inte mig? Detta sagt för att du framstår som en oansvarig person.Personligen efterlyser jag ett samhällsansvar av varje individ och självklart ett personligt ansvar som innebär att aldrig belasta andra för dålig handling!

 24. Bergspredikan”Gud sade förbarma eder över motviljans önskningar och led honom in på den rätta stigen”Vid varje protest han måtte bada i ångest för sina handlingar”Om ni finne tröst i ert behag vad ska eder Gud bestraffa med, då icke kärlekens vind ickeblåsa liv i hands livsande som famlade i mörker”

 25. MichaelEn del av de här punkterna är en koppling till flera partiers agenda bl.a Moderaterna som kör med dubbla budskap.

  • Michael Gajditza

   Jo, du har hävdat förut att moderaterna skulle ha beslut på att ta hit två miljoner till 2014 men du har så här långt inte presenterat ett enda bevis i den riktningen.

 26. Här hittade jag några rader som gör en betänksam.”SVERIGE Det finns mycket ont om platser för ensamkommande så kallade ”flyktingbarn” i Sverige. Ändå anländer mellan 55-60 flyktingungdomar till landet varje vecka. ”Hela systemet är i obalans”, säger Kenneth Gravin, som arbetar på Sveriges Kommuner och Landsting (SKL). I nuläge fattas det 600 platser, samtidigt som Migrationsverkets plan är att släppa in 2400 ensamkommande endast i år. Det finns avtal med flera kommuner, men trots detta finns det inte nog med platser. Mest motvilliga att ta emot flyktingungdomarna, som främst består av unga män från Somalia och Afghanistan, är man i Skåne och Jönköping. Trots att platsbrist råder, vill man inte verka för att färre ensamkommande ska få bosätta sig i Sverige, utan man arbetar istället på en ”lösning”. Detta brukar i praktiken innebära att man försöker att tvinga motstridiga kommuner att ”ta sitt ansvar”.

 27. MichaelSom du antar om dessa punkter, dem har jag hört talas om i minst ett halvår men ingen i SD ledning vill kännas vid dem? Är det inte märkligt så säg.

 28. Visst är det skinande logik som Sd uppvisar. Det märks lång väg att skolsystemet har havererat gällande logik och matematik i södra Sverige ;)Lite lustigt är dokument dock. Integrationen har misslyckats, därför ska invandrare hållas åtskilda och aktivitetsförbudet ska återinföras. Att integrera från dag ett verkar inte vara målet, nej här ska vi först segregera och isolera dem så att när de väl fått besked så har de fastnat i bidragsträsket och inte har kraft att ta sig ur och språkunskaperna saknas. Sedan blir det knapapst bättre med särlagstifning, extrem detaljreglering och gummilagstiftning för att lösa inbillade problem som giftasgränsen på 24 år uppvisar. Fortfarande har jag inte hört Jimmie förklara vad det är för skillnad på en svensk som är född i Kina och en svensk som är född i Stockholm och varför lagstiftningen ska variera beroende på födelseplats. Här är det tydligt att dem alltjämt är nazister i konkreta lagförslag. Varför säger jag det? Jo, för att det handlar om nationalism i mitten av det politiska spektrat med populism som utfyllnad. Nationalism är så fel verklighetsbild som det bara kan bli, för var finns gränser mellan en viss typ av homosapiens och en annan typ av homo sapiens rent fysiskt på jorden? Varför har bara en viss typ av homo sapiens tillträde till ett viss geografiskt område. De lever verkligen i en schizofren och paranoid värld tyvärr, där vänliga medmänniskor är ett hot mot den egna stammen som ska skyddas för att renrasigheten inte ska blandas ut med andra etniciteter. Med hänvisning till kulturen så ska människor av någon anledning hållas åtskilda och isolerade från varandra. Vi vet ju att kulturen är medfödd ju och att en utländska kulturen kommer utplåna den underbara doften av surströmming som finns i varje svenskt hem…Tack för att du ihärdigt kämpar med dem grundläggande principerna Michael! PS. Hoppas att Maria Abrahamsson tar över justitieministerposten, så att principerna åter hamnar i fokus.

  • Michael Gajditza

   Punkt 31 är helt otrolig. Vet inte om du läste det men jag har tidigare skrivit om Kent Ekroths blogg och hur han en dag lyckades få något som FN sa att stämma in i hans världsbild och höjde det till skyarna för att i nästa artikel såga FN som helt opålitliga. Logik är ingen stark sida……..Förstår vad du menar med Maria men jag tror nog att Ask sitter där hon sitter. Tyvärr.

 29. Just det Michael och med dina kommentarer så sper du på ordentligt, sanningen om det här punktera får vi aldrig reda på och det är både bra och dåligt, huvudsaken att du får skriva av dig din besvikelse över att SD kom in i riksdagen som ett åttonde invandrarparti.

  • Michael Gajditza

   När du skriver åttonde invandrarparti så tolkar jag det som att du inte är helnöjd du heller direkt. Vet du vad som är mest intressant med de här två inläggen om de 33 punkterna? Jo, det faktum att i stort sett inga protester hörs. För övrigt så är jag nyfiken på varför du kör med så många olika alias runt om på olika bloggar? Vill du ge intryck av att det är fler som tycker som du eller vad är ditt skäl?

 30. Ett strålande inlägg!! Tumme! God natt och Hemikram!

 31. MichaelDina kommentarer och fixade SD paragrafer, visar bara på att ditt sunda förnuft ligger tillsammans påextremvänsterns sophög bland annat kommunistisk smörja.

  • Michael Gajditza

   Fixade? Kommer du ihåg att du och dina alias har skrivit om att ni haft kännedom om SD:s hemliga 30 punktsprogram? Nåväl, du hade nästan rätt, det var 33 punkter……..För övrigt så har jag listat ut vem du är. En ledtråd: 54Bara som exempel på mitt sunda förnuft alltså…….

 32. En gammal fråga: Varför inte hjälpa flyktingar i deras hemland? Dvs att våra fina utrikesministrar och eu kommissionärer från samtliga länder tycker att passivitet är rätta metoden mot krigshärjade länder likaså sälja vapen till den klick svin som håller massan i schack i fattiga länder.Är det inte här ursprungsproblemet med invandringen kommer ifrån?Afrika har blivit superexploaterat i 100år, av olika länder, indien säljer man vapen till, mellanöstern är ett slagfält för usa/israel där dem härskar och söndrarVarför klaga på invandringen man har ju själv bäddad för detta problem?Sverige går på ägg,utnjyttjar situationen med att sälja vapen och JAS till fattiga sydafrika men är ändå neutral?kyss mej i rövenEU och USA är världen största terrorister…klart att folk vill fly från sina länder somde troligtvis älskar men kan inte bo kvar för satanister styr landet och får hjälp att göra det av oss, genom vår ointelligens ochn passivitetDiplomati = passisvitet och iskallhet avsaknad av empati Men kan ändå säga att religion är en sjukdom som dessa satanister programmerat sina landsmän med och det gäller även dem som kommer hit….När religion bryter mot mänskliga rättigheter, och sveriges lagar så bör dem under behandling dvs avprogrammeras, vill man inte, håller jag med SD åk nån annanstans..Att även slänga ut svennen till en eu zon om han inte sköter sig borde också vara ok..heheskillnaden är kanske kan hävdas att svennen betalat skatt fram till dess han blev kriminell, det har inte den kriminelle invandraren gjort, och har därför inte samma rättigheter som svennen.En ide byt ut svenska kriminella mot laglydiga utlänningar, dvs skicka ner svennen till irak om han inte håller sig i skinnet, då kan hålla den utlänska kriminelle sällskap på bussen dit…heheApropå journalistik…..ja spyr på den massiva dumheten som dessa besitter..när man har all chans i världen att få sin röst hörd….otroligt att ingen agerar på egen intelligens,Varför lyfter ingen journalist upp alla länders urusla korrupta affärer och exploatering…som i ett led i invandringspolitiken?Hade jag fått chans att byta planet hade jag gjort det….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: