Svensk Myndighetskontroll: Folkpartiets kvinnor slår ett slag mot jämställdhet.


http://www.newsmill.se/artikel/2011/04/07/riksbanken-g-r-om-g-r-j-mst-llt

Ett nytt och viktigt utspel från Folkpartiets kvinnoförbund. Hade man varit lite mer taktisk så hade man låtit en man göra den observation som Bonnie Bernström nu gjort i artikeln. Johan Pehrson hade varit utmärkt i den rollen.

Bernström har konstaterat i sitt inlägg att ”Summan av alla valörer som kvinnor pryder, blir mindre än hälften av valörerna med män. 1250 kr för män mot 620 kr för kvinnorna. Den hierarkiska ordningen kan därmed sägas vara symboliskt bekräftad.”

images.jpg

Vi som tycker att det är viktigt att föra en seriös debatt i jämställdhetsfrågan, tar oss för pannan och frågar om människan skämtar? I samma ögonblick slås jag av insikten att radikalfeminister aldrig skämtar, ergo det är en seriös artikel.

Folkpartiet är i sanning på väg åt fel håll! Det fanns en tid då det var halmhattsvarning på partiet, numera är det foliehatt som gäller.

Det finns tydligen fler problem med de nya sedlarna. Ett viktigt sådant visar Emelie Bergbohm på i en artikel hos Svt debatt.

Hon hänvisar till Evert Taubes sång ”Flickan i Havanna”, som handlar om en prostituerad:

”Flickan i Havanna,
hon har inga pengar kvar,
sitter i ett fönster,
vinkar åt en karl.
Kom, du glade sjömatros!
Du skall få min röda ros!”

taube

”Valet att trycka upp Evert Taubes leende läppar på en av de nya sedlarna är ett sätt att legitimera någon som förskönat prostitution. Snart kan svettiga svenskar stoppa nytryckta sedlar i någon annans hand som profiterar sig på svenska sexturismen, som fortfarande pågår i Thailand, Tyskland och Belgien. Cirkeln är sluten och vi fortsätter att trampa takten, så obekymrat att kaksmulorna mals till mjöl. Fattas bara att bakgrundsmotivet till vår nya 50-kronorssedel hämtas från vita stränder och etiketten från en flaska rom.”

Kampen går vidare.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Om Michael Gajditza

Jag är en 54-årig man i Västerås som sedan 16-årsåldern varit engagerad i samhällsfrågor på olika sätt. Med åren har jag skaffat mig en varierad livserfarenhet med en bredd som jag vågar påstå att inte många har. Bloggen driver jag med en inriktning på frågor som rör rättssäkerhet, frihet, demokrati och integritet. Jag är även en av grundarna av Liberaldemokraterna, ledamot av det verkställande utskottet och f.n dess rättspolitiske talesman.

Publicerat på 8 april, 2011, i Okategoriserade. Bokmärk permalänken. 4 kommentarer.

  1. MichaelJag kan inte bli allvarligare, tänk efter vilken dominans kvinnorna har fått i samhället.Titta på TV och dess debatter och nyhetsändningar och övriga samhällsprogramkvinnor, kvinnor i majoritet, inte undra på att vårt samhälle har gått i sank.

  2. I minst 25 års tid har kvinnorna bestämt det mesta i samhället och mannen har blivit åsidosatt!De kan ta sin jämställdhet och stoppa upp någonstans, det är hög tid att mannen får komma till tals och manliga feminister kan ingå i Gayrörelsen för att få sitt behov mättat och vi andra normala män borde slå näven i bordet och begära att kvinnor ska förbjudas att syssla med politik,i brist på logik!

  1. Ping: Dagens feministkram: Folkpartiet Antiliberalerna | Jämställdhetsfeministerns blogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: