Svensk Myndighetskontroll: SD:s siffror håller inte


Sverigedemokraterna har fortsatta problem med sina siffror och påståenden om invandringens kostnader. I den skuggbudget som las inför valet så skulle man (lätt) kunna spara in 78 miljarder till hela folkets fromma. Många av partiets medlöpare och tillskyndare talade om betydligt större belopp än så och siffran 267 miljarder var en period väldigt i ropet.

Det förutskickades också att så snart man tagit plats i riksdagen så skulle RUT, riksdagens utredningstjänst tas i anspråk för att en gång för alla ta fram de siffror som många dessutom ansåg förblev dolda p.g.av någon sorts konspiration mellan samtliga de andra partierna.

I höstas så redovisade så SD inga siffror alls i detta ämne och deras ekonomiskpolitiske talesperson sa då att det berodde på att det var ”komplicerat”.

I onsdags presenterade Sverigedemokraterna sitt svar på regeringens vårproposition. Partiet vill bland annat sänka skatten för pensionärer, höja taket i a-kassan och öka tillgängligheten i vården.

Satsningarna ska betalas med överskottet i statens finanser – och tio miljarder kronor som ska sparas varje år genom minskad invandring och en lika stor besparing på minskat bistånd. Under presentationen av skuggbudgeten hänvisades till beräkningar gjorda av RUT som opartiskt utreder på partiernas uppdrag.

”SD säger sig ha stöd av beräkningar från riksdagens utredningstjänst (RUT) för beräkningen att det går att spara 10 miljarder kronor per år på att minska asyl- och anhöriginvandringen med 90 procent”, stod det i Dagens Nyheter dagen efter skuggbudgetpresentationen.

Det är bara ett litet problem med detta och det är att RUT inte alls vill kännas vid de siffror som SD använder. Vad RUT kommit fram till i de två rapporter som partiet fått, är siffror som ligger långt från de 10 miljarder som anges. De korrekta siffrorna landar på som mest och högt räknat två miljarder. Rapporterna finns redovisade i Expressen.

Jag undrar hur lång tid det ska ta för SD att inse att de kalkyler de bygger sin politik på är helt och fullständigt orealistiska?

De SD supportrar som kommenterar det faktum att partiet får sina uppgifter och siffror granskade, är upprörda och tycker som vanligt då SD kritiseras, att det handlar om mobbing. Ett tips i sammanhanget kan vara att inte använda siffror som man inte har täckning för. Jag är övertygad om att ett sådant förfarande omedelbart och drastiskt skulle minska ”mobbingen!”

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Om Michael Gajditza

Jag är en 54-årig man i Västerås som sedan 16-årsåldern varit engagerad i samhällsfrågor på olika sätt. Med åren har jag skaffat mig en varierad livserfarenhet med en bredd som jag vågar påstå att inte många har. Bloggen driver jag med en inriktning på frågor som rör rättssäkerhet, frihet, demokrati och integritet. Jag är även en av grundarna av Liberaldemokraterna, ledamot av det verkställande utskottet och f.n dess rättspolitiske talesman.

Publicerat på 10 maj, 2011, i Okategoriserade. Bokmärk permalänken. 52 kommentarer.

 1. Thomas WUOavsett vilken partihörighet vi har så bedrar samtliga parter sina väljare och därför har jag ett politikerförakt och därutav partilös.Jag är tillräckligt gammal för att ha sett ett annat Sverige och därför har jag något att jämföra med, vilket de flesta som kommenterar här inte har, man kan säga att jag ligger steget före.Jag är uppfödd med politiken enär min Far var politiker och är man plus sjuttio så har man en lång livserfarenhet och med den låter jag mig inte bli ett offer för politisk lögnpropaganda.Dina kommentar innehåller just politisk lögnpropaganda som inte du ska behöva bära hundhuvudet för och detsamma gäller för de flesta i vår befolkning.Jag kan däremot påstå att de flesta är politiskt okunniga och förlitar sig på att våra folkvalda står på folkets sida vilket är en stor förbannad lögn.Egentligen skulle jag skriva en artikel om hur politiker jobbar i egen sak för egen vinnings skull. Jag känner en rad av politiker som vet att jag äger sanningen om politiker och jag skulle kunna avslöja deras svagheter som de har gemensamt, att de ljuger och slingrar sig när de blir ställda framför väggen, därför går det inte att lita på politiker, då är man verkligen ute i det blå.Personligen skulle jag vilja ha ett folkstyrt land för demokratins skull, just av den orsaken att kunna införa demokrati i Sverige som aldrig har funnits och inte heller i något annat land i världen, möjligtvis så har vi haft en ganska hög moral en gång i tiden baserad på tio guds budord, men inte numer, den moralen är förintad för länge sen.Vårt land är farligt nära Anarkistaten och det här vill jag bekämpa och är det så” att fler än jag som är ute i samma ärende (vilket det finns otaliga bevis för att så är fallet) är det mer än välkommet.Man kan inte vara partibunden och lyda under en partipiska för då har man förfelat sin målsättning och blir bara inrättad i ledet och blir ombedd att hålla käft, alltså ett kolli att bollas med blir resultatet. Och detta bollande av folk och pådyvlade politiska lögner, är en typiskt parameter i en Anarki.

 2. Skåpmat 🙂 Det var ju lite kul.Men låt oss återgå till allvaret. Den grova kriminaliteten i Sverige har ju snarare minskat de senare åren.En annan intressant fråga är vad det innebär att ”vara svensk”? Jag är ju etnisk svensk, men känner nog mer samhörighet med vänner runt om i världen än med inskränkta SD-kramare.När man pratar om Sverige utomlands är det ju mest de svenska företagen folk känner till, Ikea, Volvo, H&M och ABBA förstås. I Seoul blev jag lite förvånad över att de gillade den svenska tvålen lanolin 🙂 Jag är mycket stolt över de svenska företagen.Tyvärr är ju det en stolthet som inte delas av SD. Tvärtom vill ju SD begränsa möjligheten för svenska företag att växa, genom att införa politisk styrning av ägande och finansiering och begränsningar av en fri och öppen marknadsekonomi. SD’s ekonomiska politik är ju på många sätt en klassisk vänsterpolitik.

 3. Thomas Wu”PS – jag är både äktsvensk och ”arisk” men absolut inte kommunist”.Nej du är bara ett offer för politisk lögnpropaganda som säger att svenskar folket har aldrig varit svenskar och ska inte räknas som ett folkslag och du törs hävda att du är svensk?Du finns inte! det är bara alla andra folkslag i världen, utom vi svenskar som existerar?

 4. Thomas wuAtt skriva om gammalt politisk skåpmat imponerar inte.Om vi skulle skriva om landets kriminalitet som bör vara en prioriterad fråga, hur ska vi lösa det problemet?

 5. Stellan – är det inte bättre att lära sig nya, bra saker som kommer utifrån. Matkultur till exempel.Alla härliga gamla klassiska maträtter, kåldolmar från Turkiet, Isterband och fläsklägg från Tyskland, glass från italien, hamburgare från USA och så vidare.De enda riktigt svenska rätterna är väl Falukorv och surströmming?Eller musik, tänk så trist det hade varit om vi bara hade lyssnat på polska eller snoa!PS – jag är både äktsvensk och ”arisk” men absolut inte kommunist.

 6. Hoppsan, i ett annat land , ska det vara.

 7. MariaGott att du kan tänka till, vilket en del har det svårt med på denna site. Jag har varit i Paris för ca trettio år sedan och reagerade vad mycket icke fransoser och fransyskor det befann sig i Paris. Kom i kontakt med en fransos som berättade hur han hade det i sin stad och han resonerade ungefär som jag gör, att bosätter man sig i ett annat bland ska man ta seden dit man kommer just för att kunna skapa samma grundregler för alla i landet. Men det går inte när varje folkslag får leva ut sin kultur I Sverige och därmed är inte vårt land demokratiskt och kan aldrig så förbli med den mångkultur som består i ett uppdelt Sverige, vi kan kalla det för ett kolonialsamhälle med olika lagar och regler.

 8. Maria de Suède

  Stellan AspJag delar de franska demokratiska värderingarna, även om min president inte verkar göra det, fast han sà gärna pratar om Frankrikes värderingar. Läs fransk historia, jag har börjat skriva ner den här… Den svenska regeringen har nog läst de demokratiska värderingarna, men ignorerar dem…

 9. ArramiJag hittade en av dina kompisar på youtubehttp://www.youtube.com/watch?v=AWPwgjhENXI&feature=player_embedded

 10. ArramiJag var inne och läste på er kommunistblogg (klubben för inbördes beundran) och blev inte överraskad av att ditt svammel fortsätter där med stöd av feministgänget som har mycket att lära om den verklighet vi lever i, men fortsätt med att stödja landsförrädarna och beteckna er som femtekollonnare.

 11. Maria de SuédeMycket möjligt att du behöver skaka på huvudet så att poletten ramlar ner och förstår i vilka omständigheter Sverige har hamnat i, din käre bror Arrami har t.o.m. råkat ut för en hjärnskakning och det märks på det sätt han skriver.Maria kan du skriva ner tio demokrastiska punkter och hänvisa dem till vår regering och de kommer inte förstå en enda punkt kan jag försäkra dig om!

 12. Maria de Suède

  Mycket okunskap om vänstern ”Stellan Asp”, jag är medlem i Parti Socialiste Européen och skakar bara pà huvudet. Mànga av de demokratiska värderingar som finns i moderna demokratier kommer fràn den franska revolutionen, ”Liberté, égalité & fraternité” och har inget med högern eller vänstern att göra. Dessa värderingar delas av bàde högern och vänstern, men sen vill vi ju nà till màlen med olika medel. Men Front National och Marine Le Pen har stora framgàngar spelande pà Jeanne d’Arc. Jag tror inte att Sverigedemokraterna klarar av att lyckas som Front National, men jag tvivlar pà Front National och att Marine Le Pen blir ”la présidente”. Men annars sà handlar det om liknande argument här som ni i Sverige pratar om…

 13. ArramiVarför skulle jag hata utlänningar när det inte är svenskar som begår brott, för att vara politiskt korrekt, detta sagt som ett förtydligande så att du förstår hur dumt du resonerar.Här är ett typexempel på hur man vill skjuta skulden på svenska folket och detta Arrami försvarar du!!!!!Svenska ”fixare” hjälper al-ShababSvenskar har värvat minst fem unganorrmän med ursprung i Somalia tillden väpnade gruppen al-Shabab. I marsdödades en norrman i Somalia, uppgerAftenposten.De unga norrmännen ska ha blivituppsökta i moskéer i Norge avsvenskar, så kallade fixare medsomaliskt ursprung. Norrmännen harövertalats att resa till Somalia ochviga sina liv åt ”heligt krig” somutkämpas av al-Shabab.I Sverige tros över 30 personer harekryterats till gruppen de senasteåren.Svenska ”fixare” hjälper al-ShababSvenskar har värvat minst fem unganorrmän med ursprung i Somalia tillden väpnade gruppen al-Shabab. I marsdödades en norrman i Somalia, uppgerAftenposten.De unga norrmännen ska ha blivituppsökta i moskéer i Norge avsvenskar, så kallade fixare medsomaliskt ursprung. Norrmännen harövertalats att resa till Somalia ochviga sina liv åt ”heligt krig” somutkämpas av al-Shabab.I Sverige tros över 30 personer harekryterats till gruppen de senasteåren.Text TV statstelevisionen.Varför inte skriva somalier ,då behöver man inte krångla till det, fast då skjuter budskapet över målet. Har fått igång det trådlösa( Nätverk som fungera utan tråd GoG) så jag har full koll även i den Blekingska övärlden.2011-05-14 @ 13:44:30

 14. Arrami Skönt att du ger upp så svenskfientlig du är och du tror att du är svensk? Du är ju pinsam, tacka vet jag Michael som äger bloggen han kommer inte med en massa fnoskler. En rejäl karl som har så mycket begåvning att ta reda på faktiska förhållanden, även om den här artikeln var malplacerad.

 15. ”Stellan Asp” …invandringsinvasion? Du menar alla invandrade kommunister som du benämnde undertecknad? ;-)Ursäkta men jag lämnar tråden nu, meningslöst att försöka samtala med låsta och ointelligenta invandrarhatare som är så totalt medmänskligt och mentalt utfattiga som du.

 16. portolanseglaren

  – Nej, ”nw,” inga pengar skulle gå förlorade då heller, men möjligen grönsaker. Pengar går runt i samhället, det är det första. Har vi råd med grönsaksförlusten? Absolut inte, om enorma mängder personer immigrerar, men det händer inte, kommer aldrig att hända.-Problem nummer ett med SD är, anser jag, att de vinner röster på människor som tror att svenssonpolitikerna låter Sverige vara vidöppet mot världen, och de tror det eftersom de inte litar på politikerna generellt. In i Sverige kommer bara några få tusental, de flesta unga, varje år. Väg det mot en allt mer åldrande befolkning.

 17. ArramiDu måste vara förmögen tack vare invandrarna, men troligast har du fått det sämre ställt sedan invandringsinvasionen satte igång, genomsnittsvensken har fått det sämre emedan storföretagen tjänar miljarder med sina låga löner för jobbarna, exakt vad arbetskraftinvandringen handlar om , ren lönedumpning.

 18. Portolanseglaren ;Om de tolv mauretanierna samtidigt kommer hit med två släktingar var, som inte sår grönsaker i vare sig din eller någon annans trädgård, men likförbannat ska försörjas av dig genom skattsedeln – så har du förlorat fler trädollar än du vunnit.

 19. …bra att du tar upp detta ”portolanseglaren”, en seriös beräkning på Sveriges invandringssaldo visar på ett stort ekonomiskt plus.;-)

 20. …bra att du tar upp detta ”portolanseglaren”, en seriös beräkning på Sveriges invandringssaldo visar på ett stort ekonomiskt plus.;-)

 21. portolanseglaren

  – För många år sedan, när SD inte ens fanns men mer högerröstade föregångare började tala om invandrare som problem, och gjorde det ganska skickligt, så tänkte jag: – Men de förstår ju sig inte på ekonomi!- Låt mig exemplifiera: Om min fru anställer tolv mauretanier för att så grönsaker i vår trädgård, och hon betalar dem 15 trädollar för jobbet; hur mycket har då vår familj förlorat ekonomiskt när australiensarna köper sina grejer av mig?

 22. ”Stellan Asp” …är det inte folkvett att själv besvara en ställd fråga innan du avkräver mig ett svar …och du tycks helt missat att jag ställer mig helt bakom att de papperslösa får vård, allt annat skulle vara ett brott mot de mänskliga rättigheterna.Akut sjukvård skall alla ha i Sverige och den principen gör mig stolt som svensk….vissa nu lite hyfs och folkvett och besvara min fråga om hur du vill ha skrivningen i regeringsformens paragraf två!

 23. ArramiDu kan svara på det här, om det är ok. att alla illegala snyltgäster ska ha fri sjukvård. Helt klart påverkar ett sådant sanslöst beslut att väntetiden för att komma till en läkare för oss andra skattebetalare att blir alldeles för lång och i många fall helt livsavgörande då en cancerdiagnos kommer för sent, så har skett i ett flertal fall.

 24. *Garvar*

 25. ”Stellan Asp”…sorry men du har fel igen, jag är bildad och kände till ordet bl.a. via de kunskaper den svenska Mediokratin sprider via PK-media…du tror och antar väldigt mycket, är det så att politik är en religion för dig där du hämtar dina kunskaper och insikter ur drömmar och böner?

 26. ArramiOk det heter Meritokrati sumpade en bokstav, men vad du anser visar bara på att du inte är påläst,du sökte på google och hittade ordet där, erkänn att så gick det till.

 27. *LER*

 28. ”Stellan Asp” …jo, men det stavas Meritokrati och är väl verkligen elitistisk fascism! 😉

 29. ”Kurt” … 🙂 …från vilket land kommer du?Jag är genuint svensk enligt SD:s principer och i släkten finns invandrade holländare, ryssar och danskar enligt den släktforskning som spårat mina förfäder fram till mitten av sextonhundratalet. Mina mor och farföräldrar hade släktnamnen Alm och Klint…Mina anfäder är starkt rotade i den småländska myllan och de flesta var bönder.Jag är född blond men håret har mörknat med tiden, mina ögon är mörkt och klart blå…så jag skulle med lätthet klara SD:s ariska test! ;-)Arrami är ett bloggsmeknamn jag tog eftersom det fanns många Thomas på bloggen och mina smeknamn är irl helt andra…Något mer du vill veta ”Kurt” eftersom etniskt ursprung tycks vara din viktigaste grund för att bedöma folk?:-)

 30. ArramiSå obildad som du är, har du säkerligen aldrig hört talas om MERITKRATIsom smäller vida högre en din sk kallade demokrati som bottnar i fascism!

 31. KurtHan är inte född svensk i alla fall den saken är fastställd bortom allt tvivel.jag har haft mycket med kommunister att göra men inte den här utländska sortensom bygger sin retorik på förakt och hån.

 32. Från vilket land kommer Arrami?

 33. ”Stellan Asp” …ja du denna genuint svenska individ jublade när han insåg att SD aldrig skulle få ett reellt inflytande och att svensk demokrati faktiskt fungerar!Inser av ditt språkbruk och retorik att din idévärld är antik och att du aldrig ens lär nå medelmåttans förstånd och insikter om världen…inser också att det helt övergår din förmåga att skriva den version av regeringsformens paragraf två som skulle spegla dina värderingar och åsikter……så lilla du…adjö! 🙂

 34. ArramiDu tycks ha en okritisk syn på våra grundlagar och du jublade förstås, när 7 klövern skrev in att Sverige ska och förbli ett multikultiland, allt detta skett utan svenska folkets medgivande och detta kallar du för demokrati och jag benämner det som ett landsförräderi och demokratur av Sovjetisk modell!”. Att du framställer dig som en femtekollonare är inte något att missta sig på, Väx upp!

 35. ”Stellan Asp”…helt rätt, jag ler mot dig med en viss hånfullhet och saknar givetvis folkvett eftersom jag enligt dig är en hjärntvättad kommunist som är sverigefientlig och exkluderad som svensk eftersom jag hyllar den grundlag som är svensk demokratis grund….och eftersom du försöker lysa som bildad och förmer, skriv din version av hur regeringsformens paragraf två skulle lyda för att passa dig…men den bildningsnivån och modet saknar du tydligen?Skriv ner din version och avslöja dig för det du är lille vän… 🙂

 36. ArramiJag får så enkelriktade kommentarer ifrån dig och hånfulla så du borde lära dig folkvett om någon!Läs det här så får du reell beskrivning på vad jag försöker få dig att förstå, om du nu är bildbar vill säga?http://reaktion.nu/svenskarnas.html

 37. ”Stellan Asp” …din okunnighet och mentala låsning är fan ta mig skrämmande på en tragikomisk nivå.Nå, hur skall regeringsformens paragraf 2 lyda enligt dig?

 38. ArramiDet ante mig och fick rätt i att du är kommunist, jag kan deras resonemang allt ifrån 40 talet då SH Hermanson och några till satt hemma i vårt kök och pratade partipolitik med Farsgubben som var kommunist. Jag och mina syskon blev varnade redan ifrån barnsben att något kommunistisk samhälle ska vi inte ha och därför har K, VPK, och dagens Vänster tillika Miljöfasciterna aldrig fått vår röst!Du är på Liberaldemokratisk sida och skriver, jag trodde att du förstod det?

 39. NWFakta är, att att ingen myndighet i landet vet vad invandringen kostar och densamma är inte intresserade att ta fram den exakta kostnaden, just därför är den här artikeln bara naiv utan värde mer än att få smutskasta SD, Jag skulle vilja att någon från SD läste den här artikeln och gav svar på tal.

 40. ”Stellan Asp” …jag ler och inser att mina slutord i förra kommentaren till dig är långt mer än korrekta och sanningen! ;-)Sen är jag miljöpartist…så jag inser inte relevansen i dina ord om valet i Skottland? Men förklara gärna…;-)Att du struntar i vår grundlag och den svenska värdegrunden kom inte som en överraskning, tvärtom och jag skulle finna det enormt intressant om du skrev din version av grundlagsparagrafen jag citerar i kommentaren …vågar du?:-)

 41. Arrami jag struntar i grundlagen där stora delar av den är skriven av Vänstermaffian och folkvett har med rättvisa att göra och skriv inte ordet demokrati som saknar all förankring i dagens samhälle, vi lever under en nyliberalisk demokratur, om du inte inser detta så är det bara att beklaga dig som hjärntvättad PK nisse!För att strö lite salt i såret kan jag upplysa dig om vad som hände i det Skottska valet.Valets stora förlorare var Liberaldemokraterna som förlorade kontrollen över flera storstäder. I stället gjorde Labour som väntat en viss comeback och ökade i framför allt norra England och Wales.I Sverige har L ingen framtid såp är det bara!

 42. Var kan man hitta facit då Michael? Alltså facit på vad invandringen verkligen kostar?Har du inte rätt siffror själv anser jag nog det är en smula korkat att gny över att SD ”har fel”, för det blir så uppenbart att gnället bara är just faktabefriat gnäll.

 43. ”Stellan Asp” …haha…ja du, min lilla vän, först så får jag väl påpeka att folkvett = en svensk term för hur uppfostran och sunt förnuft bör leda oss om hur vi ska agera korrekt socialt, ingenting annat. Lägger du därtill de sunda svenska värderingar som t.ex. är inskrivna i vår grundlag (regeringsformen) så inser du att det inte är folkvett att exkludera någon som varande icke svensk eftersom han/hon inte köper din och SD:s propaganda…så folkvett saknar du tydligen enormt själv?Antar att du är helt okunnig om de värderingar den svenska demokratin vilar på och att du är helt okunnig om t.ex. vad grundlagen säger i regeringsformen, så jag tar på mig den fostrande rollen att leda dig mot lite folkvett:”2 § Den offentliga makten skall utövas med respekt för alla människors lika värde och för den enskilda människans frihet och värdighet. Den enskildes personliga, ekonomiska och kulturella välfärd skall vara grundläggande mål för den offentliga verksamheten. Det skall särskilt åligga det allmänna att trygga rätten till hälsa, arbete, bostad och utbildning samt att verka för social omsorg och trygghet.Det allmänna skall främja en hållbar utveckling som leder till en god miljö för nuvarande och kommande generationer.Det allmänna skall verka för att demokratins idéer blir vägledande inom samhällets alla områden samt värna den enskildes privatliv och familjeliv. Det allmänna skall verka för att alla människor skall kunna uppnå delaktighet och jämlikhet i samhället. Det allmänna skall motverka diskriminering av människor på grund av kön, hudfärg, nationellt eller etniskt ursprung, språklig eller religiös tillhörighet, funktionshinder, sexuell läggning, ålder eller annan omständighet som gäller den enskilde som person.Etniska, språkliga och religiösa minoriteters möjligheter att behålla och utveckla ett eget kultur- och samfundsliv bör främjas.”Din retorik andas verkligen det ”vi och dom”-tänk som är alla krigs urmoder och din inställning exkluderar dig totalt från den gruppen svenskar som har folkvett! Dina ord om ”hjärntvättade” faller omedelbart tillbaka på dig själv och det enda jag ser är en hjärnamputerad argumentation från en individ som bär sin vältvättade hjärna, död i en korg bredvid sig! ;-)Inser än mer att det inte går att resonera med SD-folket, gick det så fanns det inget SD-folk! 😉

 44. ArramiFolkvett kan betyda en hel del företeelser, jag anser att en stor del av befolkningen är hjärntvättade och lättköpta offer för politisk propaganda och du är ett av offren, nåväl folkvett är att stå upp för rättvisa och oklanderligt beteende i allt man gör och låter, sedan har man rätten att temporärt bryta mot denna norm om omständigheten bjuder in på detta.Om du umgicks med tanken att alla människor skulle vara sanningsenliga, var skulle du komma in i bilden?Så här är det, Sverige är uppdelat i massor av kulturella läger och vi svenskar förnekas att hävda vår kultur för då är man minst främlingsfientlig, när du ställer dig på PK sidan så har du straffat ut dig själv som svensk!Jag har största förståelser att svenskar dras till SD och det beror förmodligen på att de vill fortsätta att vara svenskar, personligen ser jag det som ett sundhetstecken, men att du tycker illa om sunda människor måste du göra någonting åt medans tider är, inte vill du väl bli utmålad som svenskfientlig eller hur?

 45. ”Stellan Asp”…definiera och förklara vad du menar med ”folkvett”, du kan väl inte på allvar mena att ”folkvett” är att likt en tyst liten tant i fädernas kyrka endast inställsamt nicka med när prästerskapet i SD för fram sina ariska lögner?

 46. ArramiDu vet ingenting absolut ingenting om vad som är sant eller inte, varför då yttra dig överhuvudtaget, du tillhör en gnällande svans bland PK och därmed har du förlorat din trovärdighet.Om ni kommunister kunde lära er någon form av folkvett, så skulle samhället se helt annorlunda ut!Här har du en video där de inblandade sitter och ljuger för varandra, helt bevisligen, väx upp!http://www.youtube.com/watch?v=UF-vmcaI_mk

 47. ”Stellan Asp”…nu kan vi bara le åt dina misslyckade försök att tänka och argumentera…Michael använder uppenbart siffror och fakta inhämtat från RUT (Riksdagens utredningstjänst), DN och Expressen…och du får en antik kommunistskräcks-hicka och svamlar om tidningen Flamman.Varför inte bara erkänna att stolpskotten inom SD återigen ljuger och fantiserar fram sina siffror?

 48. Gajin vad svamlar du om? ett år tog vi emot 78 tusen Irakier räknas inte dem som utomeuropeer?Majoriteten av invandrarna kommer bortom Europas gränser och de senaste åren ligger invandringen runt hundra tusen pers, du räknar lika illa som Michael! Han som tar sina uppgifter från tidningen Flamman.

 49. Michael du och din kollega Alexander Bard läser tidningen Flamman förmycket, det märks på vissa uppgifter du använder dig av som faktiskt står om i Flamman. När fick du kommunistsympatier Michael? Att Alexander har det är inte någon nyhet, men du?

 50. I Danmark har kostnaden för utomeuropeiska invandrare beräknats till 15,7 miljarder danska kronor per år:http://www.dr.dk/Nyheder/Andre_sprog/English/2011/02/07/093436.htmI Nederländerna 7,2 miljarder euro per år:http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Politiek/266116/Massaimmigratie-kost-Nederland-7-miljard-euro-per-jaar.htmDanmarks invandringspolitik är betydligt mer restriktiv än Sveriges och Nederländernas, så det skulle inte förvåna mig om de sammanlagda kostnaderna för invandring från utomeuropeiska länder i Sverige ligger ganska nära Nederländernas kostnader. Uträkningen i Nederländerna är baserad på 25 000 utomeuropeiska invandrare per år. Danmark vet jag inte, men antalet är troligen lägre medan Sverige med 100 000 invandrare per år (bland annat även återvändande svenskar) borde kunna matcha Nederländernas 25 000 utomeuropeiska invandrare.Danmark har kunnat spara ca 60 miljarder över de senaste 10 åren på grund av den striktare lagstiftningen rörande invandring:http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/denmark/8492822/Denmarks-immigration-laws-save-country-6-billion.htmlTroligtvis skulle man kunna ”spara” mer än vad SD anger.Eller så lyckas Sverige där alla andra länder misslyckas. Vi kan bespisa tiotusentals människor med lite fisk och bröd!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: