Clark eller van der Kwast, det är frågan


Polisens nya chefsrekryteringsstrategi är intressant, tolerant och förtjänar att uppmärksammas!

Uppenbarligen har man resonerat i termer av att nu rekryterar vi chefer utifrån empirisk grund. ”It takes one to know one” är devisen för denna

hittills lyckade kampanj där dömda och ännu icke dömda tillträdande chefer premieras för sin nit avseende att på djupet och i verkligheten ta reda på hur den kriminelle kan tänkas resonera och fungera.

Ju grövre brott desto högre chefsställning då grövre brott självklart ger mer erfarenhet och kunskap.

Hittills obekräftade rykten gör gällande att såväl Claes Olofsson som Christer van der Kwast kandiderar till posten som ny rikspolischef. En vanligtvis välunderrättad källa i polisens friggebod på Kungsholmen säger att problemet för stunden är att avgöra vem av de två kandidaterna som är mest kriminell.

Styrelsen sägs vara imponerad över den förslagenhet som Kwast visat medan Olofssons styrka ligger i den mer raka och konsekventa brottslighet han outtröttligt och med entusiasm levererat under en lång följd av år. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15586636.ab

Om Michael Gajditza

Jag är en 54-årig man i Västerås som sedan 16-årsåldern varit engagerad i samhällsfrågor på olika sätt. Med åren har jag skaffat mig en varierad livserfarenhet med en bredd som jag vågar påstå att inte många har. Bloggen driver jag med en inriktning på frågor som rör rättssäkerhet, frihet, demokrati och integritet. Jag är även en av grundarna av Liberaldemokraterna, ledamot av det verkställande utskottet och f.n dess rättspolitiske talesman.

Publicerat på 11 oktober, 2012, i Blandat, Lättsamt, Polis, Rättspolitik och märkt , , . Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: