Svensk Myndighetskontroll: Juholts partiledartid ett fiasko


Har någon nyvald partiledare någonsin fått en sämre start än Håkan Juholt? Detta är sådant han kritiserats för sedan han tillträdde:

-En resa med sambon till Vitryssland som Juholt har beskrivit som semester, men som betalades av riksdagen utan att bli fullständigt redovisad.

-Assistenten Peter Cervin har berättat att Juholt i somras informerades om det felaktiga hyresbidraget. Ändå begärde han fortsatt ersättning.

-Oklarheterna kring bilhyra och mil­ersättning.

-Skapat osäkerhet om fempartiuppgörelsen om pensionerna och sedan tvingas backa när Saco och TCO avvisade överläggningar med enbart Socialdemokraterna.

-Förklarat varför han inte informerade partiets valberedning om sambons bedrägeridom.

-Göra helt om när det gäller fastighetsskatten.

-Ställa till med kaos kring den svenska Libyeninsatsen. Den förlängdes till sist, fast i begränsad skala, och kompletterades med en marin bordningsstyrka, som Nato inte behövde.

-Avpollettera partiets två främsta företrädare med utomeuropeisk bakgrund.

-Göra bort sig i en bar i Istanbul inför generade svenska turister.

-Orsakat budgetuppror i riksdagsgruppen och pressas till reträtt om a-kassan, skatterna och sjukförsäkringen.

-Bojkotta förra söndagens partiledardebatt i SVT:s Agenda med hänvisning till att han inte ville uppträda bredvid Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson. Resultatet blev att Åkesson fick ännu bättre möjligheter att försöka framstå som ledare för ett respektabelt parti.

-Lägga ut ett meddelande på Facebook där han tycktes göra kvällstidningarna ansvariga för bidragsaffären. Redan nästa dag fick han ta tillbaka det med orden ”det var dumt”.

-Förödmjuka riksdagsledamoten Morgan Johansson genom att först ställa partiet bakom Johansson i frågan om temporära medborgarskap för att sedan ta avstånd från idén.

-Fått sina egna uppgifter om att han i unga år var med och smugglade tryckpressar till Polen och att han fängslats där ifrågasatta. Ingen har kunnat bekräfta hans historia.

-Det omtalade hyresbidraget som han tagit ut även för sin särbo och nu återbetalat med totalt 160.000:-

Jag undrar om de som nu är upprörda för att Juholt utsatts för ett s.k ”drev” menar att media inte skulle ha tagit upp ovanstående omständigheter?

Om Michael Gajditza

Jag är en 54-årig man i Västerås som sedan 16-årsåldern varit engagerad i samhällsfrågor på olika sätt. Med åren har jag skaffat mig en varierad livserfarenhet med en bredd som jag vågar påstå att inte många har. Bloggen driver jag med en inriktning på frågor som rör rättssäkerhet, frihet, demokrati och integritet. Jag är även en av grundarna av Liberaldemokraterna, ledamot av det verkställande utskottet och f.n dess rättspolitiske talesman.

Publicerat på 17 oktober, 2011, i Övrig politik och märkt , , , , . Bokmärk permalänken. 4 kommentarer.

  1. Den lilla detaljen om Agenda är inte korrekt återgiven. Eftersom Alliansen är en kartell på ena sidan av studion, ville nog inte S att man som tittare skulle få intrycket att andra sidan av studion också var en kartell med S, V, MP och SD. Men i övrigt en bra sammanfattning.

    • Tack! Jag tycker att just det kartellargumentet som var det som användes närmast visar på ett förakt för väljarnas förmåga att förstå politiken. I mina ögon så är det lite av ett sandlådeargument.

  2. Den funktionen är inte längre tillgänglig på WordPress!

  3. Va,, vafan, jag som trodde Er webplats i alla fall erbjöd någon form av säkerhetssystem som kunde kopplas till min TV-.tuta, där vid tre tut, barnbarnen springer och gömmer sig under sängen och håller för öronen, för slippa höra något av vårt idag samhällets krigande elände->
    Men si ack vad jag bedrog mej, Här fanns bara ännu mer av -> fanstyg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: