Låt oss bryta SD:s problemformuleringsmonopol.


Det är dags nu gott folk!

Låt oss här på plats i Almedalen sätta igång att återta det problemformuleringsmonopol som Sverigedemokraterna fått av de övriga partierna.

Deras oerhörda förenklingar i debatten innebär att vi alltid får ta på oss pedagoghatten och förklara att riktigt så enkelt som de framställer saker o ting är det nog inte. Det beror inte på invandring att vi har arbetslöshet eller bostadsbrist t.ex.

Så gnugga geniknölarna nu och kom med förslag till strategier för hur vi återtar initiativet i den invandringspolitiska debatten. Vilka är de frågor vi ska rikta till Sd för att tvinga dem på defensiven?

Låt oss brainstorma och när den fasen är klar så börjar vi gallra bland tankar, frågor och ideer och mal ner det till ett obetvingligt koncentrat så att vi slipper dom efter 2014 års riksdagsval. När vi är klara med det så gör vi samma sak med Kd vilket ska bli mig ett lika stort nöje!!

Annonser

About Michael Gajditza

Jag är en 54-årig man i Västerås som sedan 16-årsåldern varit engagerad i samhällsfrågor på olika sätt. Med åren har jag skaffat mig en varierad livserfarenhet med en bredd som jag vågar påstå att inte många har. Bloggen driver jag med en inriktning på frågor som rör rättssäkerhet, frihet, demokrati och integritet. Jag är även en av grundarna av Liberaldemokraterna, ledamot av det verkställande utskottet och f.n dess rättspolitiske talesman.

Posted on 3 juli, 2011, in Okategoriserade and tagged , , , . Bookmark the permalink. 4 kommentarer.

  1. Jonas Nordgren

    Vill nog tipsa om att SD:s svaga punkt är när man ska anses vara ”svensk”. De tycker ju uppenbarligen att det är obehagligt att en svensk tjej med lite brunare hy och slöja faktiskt är svenskare än en kille med blåögd och blond kille som talar tyska och inte har satt sin fot i landet. Man kan med fördel börja med bilder på två kandidaterna till pursvenskhet.

    Under valrörelsen svarade vår lokala sverigedemokrat, NN, på frågan om nationalitet med att han tyckte att det luktade lite 30-tal över att politiker ska avgöra vem som är svensk eller inte och att man inom SD anser att det är upp till var och en att själv avgöra vilken nationalitet man har. Men en så liberal hållning till nationalitet kan kan alltså en saudi-arab i Rijahd anses vara svenk (om hen själv känner sig svensk för att hen gillar ABBA eller nåt). Partiprogrammet hamnar i lite annat ljus med en sådan inställning och jag är rätt säker på att inte alla sympatisörer instämmer.

    Annars brukar de här människorna vara allvarligt rädda för sharialagar och sådant. Så påpeka gärna att t ex de iranier vi har i landet har flytt FRÅN religiöst förtryck och är en utmärkt vaccinering mot sådant i Sverige. De vill att deras döttrar ska få BESTÄMMA SJÄLVA om de ska ha slöja eller inte.

    • Tack Jonas! Just det sistnämnda om att de muslimer som kommer hit i hög grad gör det på flykt undan sin egen religion har jag använt och det är ett logiskt och bra argument som förstås. Det första du skriver om att vara svensk hear jag inte funderat så mycket kring tidigare men det kan vara nåt.

  2. Har inga uppslag på stående fot, men vill framföra min glädje inför initiativet, som inte verkar fungera nämnvärt bland övriga partier.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: