Svensk Myndighetskontroll: Assange utsatt för statlig stalking


Den västerländska demokrati som vi försvarar uppvisar allt oftare åtgärder och tillämpar metoder mot enskilda som måste betraktas som rena övergrepp. Assange är inte ens åtalad för något men trots det så liknar den husarrest som han nu suttit i under sex månader inget annat än statens hämnd mot en enskild som vågat trotsa och utmana systemet. Egentligen är statsmaktens agerande bara ynkligt.

Nunc aut nuncuam

Observera att Svensk Myndighetskontroll har ny adress efter 110630 då bloggen återfinns här: http://svemykon.info

Om Michael Gajditza

Jag är en 54-årig man i Västerås som sedan 16-årsåldern varit engagerad i samhällsfrågor på olika sätt. Med åren har jag skaffat mig en varierad livserfarenhet med en bredd som jag vågar påstå att inte många har. Bloggen driver jag med en inriktning på frågor som rör rättssäkerhet, frihet, demokrati och integritet. Jag är även en av grundarna av Liberaldemokraterna, ledamot av det verkställande utskottet och f.n dess rättspolitiske talesman.

Publicerat på 19 juni, 2011, i Okategoriserade. Bokmärk permalänken. 4 kommentarer.

  1. Ingen hindrar åklagaren från att åka dit eller hålla ett telefonförhör.

  2. Jag tycker att Julian Assange ska släppa det dravel han blev ilurad av TPBfolk och piratpartister om att det Sverige som han tänkt etablera sig i för att det är så fritt egentligen är en feministisk verion av Östtyskland.Hans intellektuella trovärdighet mår inte bra av att han undviker att bemöta beskyllingarna mot honom med sånt nonsens.

    • Michael Gajditza

      Han tänkte iofs inte etablera sig här för att det var så fritt utan för att vår tryckfrihet anses vara väl skyddad. Ett införande av datalagringsdirektivet kommer dock att urholka även den på ett tydligt sätt, något som bl.a journalistförbundet särskilt påpekat.Hur Assange ska agera är hans sak, jag tycker dock att vi kan se att den frihetsbegränsning han utsätts för inte står i proportion till misstankegraden som finns mot honom.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: