Svensk Myndighetskontroll: Å dessa f-bannade knarklobbyister


president_jimmy_carter.jpg

USA:s 39 president, grundaren av The Carter Center och nobelpristagare 2002, Jimmy Carter, sällar sig nu till den knarklobby som allas vår folkhälsominister varnar för. Självklart så är nu även president Carter föremål för Maria Larssons onda öga och bäva månde han över detta där borta i Atlanta.

Möjligen så kan han känna en viss tillfredsställelse över att hans utspel å andra sidan nu gjort honom till en av Liberaldemokraternas hjältar. En ärebetygelse i nivå med hans tidigare nobelpris!

Allt fler inser alltså att det tidigare så upphaussade ”war on drugs” har förvandlats till att nästan uteslutande handla om ett krig mot narkomaner. Så sent som igår så har vi sett en ny heroisk narkotikainsats av svensk polis riktad direkt mot brukare. Polisen gjorde en razzia mot en festival och har enligt uppgift tagit med sig någrfa artister för att dessa ska få kissa i små muggar på polisstationen.

Känner ni som jag hur djupt och avgörande detta känns för narkotikaanvändningen i Sverige? Själv så tänker jag alltid i dessa sammanhang på ordet ”resursslöseri”.

Med den politik som nu även president Carter förespråkar, något han f.ö har gjort i många år, så hade dessa poliser istället för att vänta på att ett antal artister ska bli kissnödiga, kunnat göra någon verklig nytta. Som vanligt blir brottsrubriceringen ringa narkotikabrott och straffet böter som förmodligen aldrig kommer att betalas av de som kommer från andra länder.

Maria Larsson åsikter och uppfattningar i narkotikafrågan är baserade på ålderdomliga föreställningar och speglar en djup okunskap om det område som hon är minister för. Vi driver i Sverige en politik baserad på uppfattningar som idag är över 40 år gamla. Gjordes detta konsekvent av folkhälsoministern så skulle hon idag även ha fortsatt köra på vänster sida av vägen. Högertrafikomläggningen och narkotikapolitiken är ungefär jämnåriga.

Vartefter andra länder överger den nuvarande politiken kommer vi i Sverige att framstå som allt mer isolerade och verklighetsfrämmande. det är i sig illa nog men det allra värsta är att här kommer människor att fortsätta att skadas och dö i en högre omfattning än i andra länder. Statens egen utredare förutspår en ökning från dagens 25000 tunga missbrukare till ca. 47000 om tio år. Av dessa kommer ca. 4000 att dö under motsvarande tid om inget görs.

Detta beroende på prestige och tjurskallighet och den högste ansvarige för detta är just nu Maria Larsson. Hur många liv vill du ha på ditt samvete Maria?

Heder åt Jimmy Carter! Svenska politiker får skämmas.

Om Michael Gajditza

Jag är en 54-årig man i Västerås som sedan 16-årsåldern varit engagerad i samhällsfrågor på olika sätt. Med åren har jag skaffat mig en varierad livserfarenhet med en bredd som jag vågar påstå att inte många har. Bloggen driver jag med en inriktning på frågor som rör rättssäkerhet, frihet, demokrati och integritet. Jag är även en av grundarna av Liberaldemokraterna, ledamot av det verkställande utskottet och f.n dess rättspolitiske talesman.

Publicerat på 19 juni, 2011, i Okategoriserade. Bokmärk permalänken. 11 kommentarer.

  1. ”Det är ett problem att dom som driver den här frågan och i synnerhet nyliberalerna ALDRIG gör någon analys av vad marknaden kommer att göra när den ges möjlighet att skapa en trogen kundkrets med alla former av narkotika som underlag och jag har hitillls ALDRIG sett någon förklara varför marknaden INTE skulle ha som mål att vinstmaximera sitt engagemang i dessa produkter genom att medelst markndsföring skapa maximalt antal kunder (slavar).”Det finns redan en marknad,och genom att det är olagligt är det lättare att göra missbrukarna till slavar medelst utpressning. Är det lagligt är det lättare att utöva kontroll,och ”få tag” i missbrukarna genom vården.

  2. portolanseglaren

    – Alla insatta i sakerna vet att legalisering av (lätt) narkotika inte ökar användandet i den populationen. Detta väl kända faktum borde räcka som incitament för att just precis legalisera – antikriminalisera (lätt) narkotika.- Jag förstår att liberaler har ett särskild svårighet här, för för dem betyder legal det samma som OK. Det tunga sociala arv som vänstern och konservativa erkänner kastar ju liberalerna över axeln lika lätt som en nypa salt.

  3. Jag avser dom nyliberaler som ni öppet deklarerar att ni vill gå samman med för att få en plats i riksdagen.Vilka platser får dom i regeringen?

  4. Det är ett problem att dom som driver den här frågan och i synnerhet nyliberalerna ALDRIG gör någon analys av vad marknaden kommer att göra när den ges möjlighet att skapa en trogen kundkrets med alla former av narkotika som underlag och jag har hitillls ALDRIG sett någon förklara varför marknaden INTE skulle ha som mål att vinstmaximera sitt engagemang i dessa produkter genom att medelst markndsföring skapa maximalt antal kunder (slavar).Jag har aldrig sett någon göra en uppskattning av omafattningen av lidande som det nuvarande systemet skapar jämfört med det system som nyliberaler och andra vill ha där ALLA narkotiska preparat blir tillgängala utan restriktioner och där markanden ges möjlighet att strömlinjeforma narkotiska preparat för att göra dessa attraktiva till mycket större grupper än vad som är fallet idag.

  5. Men vadå? Tycker du det är okej att det kommer artister från andra länder och har narkotika med sig in i Sverige? Ska de ingå i nån gräddfil, inte granskas alls? Vad vet du om syftet med att införa narkotikan, de kanske skulle bjuda några unga tjejer på knarket efter spelningen. Någons dotter, någons syster… Jag tycker det är BRA att polis beslagtog narkotikan! Kampen mot narkotika bör gå vidare oavsett om den kampen är riktad mot brukarna själva… för det är brukarna som sprider vidare missbruket till andra. Introducerar dem som aldrig tidigare testat, erbjuder icke-narkomanerna att ingå i bekantskapskretsen. Nä fy, ett sånt skit!Jag håller med Kao om att insatser där man motiverar narkotikamissbrukare till behandling är en viktig insats. Men jag vet inte om ett avkriminaliserande av missbruket är rätt väg att gå… tveksam till det. Huvudsaken är att inte fler introduceras i narkotikamissbruket.

  6. Man måste lägga om hela synen på narkotikaanvändning och hur man ska hantera frågan.Redan 1974 klassades alkoholism som en sjukdom av WHO, men vad jag vet verkar man tro att narkomaner är narkomaner bara för att jävlas med andra och punda runt i deras vindskontor, sova där och sno deras saker…..bah!Man måste sjukdomsklassa narkomanin först och främst. Sen motivera dem till behandling och sen GE dem behandling som för vilken sjukdom som helst.Endast genom att avkriminalisera missbruket och i stället ge proffessionell vård till missbrukarna kan man vinna detta krig man redan i praktiken har förlorat. Miljontals människor har dött av missbruket och i syd- och centralamerika, framförallt, har hundratusentals människor dött i knarkbaronernas spår och man har hittat massgravar i Mexico.Om man gör som jag beskriver får inte knarkbaronerna längre några kunder (eller i.a.f väldigt få).Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: