Svensk Myndighetskontroll: Kungen tvingas fördöma katoliker, judar och muslimer


Det händer allt som oftast att jag, trots Jan Björklunds eviga klagosång, blir riktigt imponerad av ungdomar och deras förmåga till fritt tänkande. Hos Ung Liberal, en Liberaldemokraterna närstående ungdomsrörelse för liberala ungdomar, har man tänkt till kring frågan om det sekulariserade samhället och konstaterat att vår grundlag i praktiken tvingar såväl kungen som hans arvingar att omfattas av en enda tro och därtill en enda trosbekännelse.

Hela inlägget är mycket läsvärt så läs det Du också hos Ung Liberal.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Om Michael Gajditza

Jag är en 54-årig man i Västerås som sedan 16-årsåldern varit engagerad i samhällsfrågor på olika sätt. Med åren har jag skaffat mig en varierad livserfarenhet med en bredd som jag vågar påstå att inte många har. Bloggen driver jag med en inriktning på frågor som rör rättssäkerhet, frihet, demokrati och integritet. Jag är även en av grundarna av Liberaldemokraterna, ledamot av det verkställande utskottet och f.n dess rättspolitiske talesman.

Publicerat på 13 juni, 2011, i Okategoriserade. Bokmärk permalänken. 4 kommentarer.

  1. MichaelDå ska jag passa på och visa ett exempel på vad liberalism innebär, när du trängtar efter deFIRA ARABISK MIDSOMMAR PÅ SKANSENNu lanseras även midsommar i en mångkulturell tappning! På Skansen erbjuds besökarna ett arabiskt firande med traditionell musik. På reklamen för nöjesparkens midsommarfirande 2011 finns ingen svensk på bild.På nationaldagen anordnade Stockholms kommun ett somaliskt firande. Skansen vill inte vara sämre, utan erbjuder sina besökare en ”arabisk midsommar”. Ett multikulti-band som spelar arabisk musik kommer att uppträda, något som Skansen skriver är en av midsommarens ”absoluta höjdpunkter”. Samtidigt passar man på att hylla mångkulturen i Malmö:”Tarabband är det omtalade och uppmärksammade bandet från Malmös kulturella smältdegel. Som en av Midsommarens absoluta höjdpunkter gästspelar Tarabband på själva midsommaraftonen på Skansen i Stockholm”. Det här exemplet står jag gärna över och uppmanar alla att bojkotta Skansen och tar avstånd för liberalism.

    • Michael Gajditza

      Det stör mig inte ett dugg och som jämförelse så håller den svenska kolonin i Nordamerika, främst då i Minnesota, svenskt midsommarfirande utan att störa amerikaner ett dugg. Liberalism innebär att firandet är lika ok som ditt avståndstagande. Själv så ska jag fira i Saltsjöbaden! 🙂

  2. Jag säger bara det att Sverige är byggd på kristen grund och varför skulle inte kungen hålla på den traditionen?Själv är jag för ett sekulärt samhälle trots att jag inte är kommunist!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: