Svensk Myndighetskontroll: Söndagsblandning igen


Det är fortfarande söndag så en fortsatt söndagsblandning serveras som buffet med lite smått och gott att plocka för den som vill.

I Arvika har moralpaniken kommit till uttryck i en polisanmälan. Ett tyskt par i åttioårsåldern har en sommarstuga där och under semestern så älskar dessa tyskar att gå nakna. Detta har stört en granne så pass att denne har polisanmält semesterfirarna för att de rensat ogräs barfota över hela kroppen.

Personligen så unnar jag det gamla paret att njuta som de vill på ålderns höst och tycker synd om grannen som uppenbarligen har en väldigt inskränkt syn på nakenhet. Ett alternativ för denne kan ju vara att helt enkelt låta bli att titta, något som borde lindra besvären med uppåt 100%.

Bland kommentarer till olika artiklar så finner jag ibland sådant som bokstavligen gör mig både mörkrädd och ibland förbannad. I min hemtidning VLT rapporteras att ungdomsbrottsligheten till del ändrat karaktär i Västerås och numera är det färre som anmäls men de som anmäls blir anmälda för grövre brott som också i allt högre grad är gängorienterade.

Som en lösning på detta problem föreslår någon under signaturen ”Obstinat” att dessa ungdomar skall finnas i media med namn och bild så att vi kan ”förskjuta dessa individer ur vår samhällsgemenskap”.

I en egen kommentar till detta så skriver jag bl.a att ”självklart ska vi ”förskjuta dessa individer ur vår samhällsgemenskap”. Det är ju lysande, tänk att ingen har tänkt på det förut. Att få dom att istället känna sig delaktiga skulle ju vara dumt, tänk om dom plötsligt skulle bli som vanligt folk. Vad föreslår du? Armbindlar med stjärnor på är en gammal metod för att peka ut en viss grupp.

En skylt kanske som det står ”sparka här” på? Självlysande overaller är bra, då syns dom ju tydligt. Som tur är så har ju straff och allienering visat sig vara enormt effektivt genom historien och har starkt vetenskapligt stöd. Eller det bästa vore naturligtvis, som många skriver, att låsa in dom och kasta bort nyckeln.

Gör vi bara det så har vi löst alla sociala problem och därmed också fått bukt med brottsligheten. Det gäller att vara kreativ och nyskapande. Eller hur, Obstinat?”

En gängledare har tydligen också lyckats styra sitt gäng från Kronobergshäktet med hjälp av handskrivna lappar som hållits upp i fönstret vilka sedan lästs av gängmedlemmar med kikare. Jag väntar nu med spänning på vilka repressiva åtgärder som i första hand Folkpartiet och Johan Pehrson kommer att kräva i anledning av detta.

Till sist en blänkare från kvällens möte i exekutivgruppen med Liberaldemokraterna. Under sommaren kommer vi att börja driva en ny fråga, en fråga som angår och berör varenda svensk. Det är en fråga som kommer att skaka om Dig och som förmodligen också gör Dig både arg, upprörd och förvånad eftersom ingen berättat för Dig hur det ser ut och ligger till i verkligheten.

Om Michael Gajditza

Jag är en 54-årig man i Västerås som sedan 16-årsåldern varit engagerad i samhällsfrågor på olika sätt. Med åren har jag skaffat mig en varierad livserfarenhet med en bredd som jag vågar påstå att inte många har. Bloggen driver jag med en inriktning på frågor som rör rättssäkerhet, frihet, demokrati och integritet. Jag är även en av grundarna av Liberaldemokraterna, ledamot av det verkställande utskottet och f.n dess rättspolitiske talesman.

Publicerat på 12 juni, 2011, i Okategoriserade. Bokmärk permalänken. 4 kommentarer.

  1. Den häktade gängledaren tycks i varje fall inte tillhöra de papperslösas skara.

  2. ”Folk är inte så dumma som man tror, dom är dummare.” Citat Stikkan Andersson.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: