Svensk Myndighetskontroll: Kokainreklam


En sista Olakommentar.

En aspekt på detta som ingen verkar tänka på är den reklam som själva drogen får genom det milt sagt uppskruvade tonläget.

Massor med människor tycker att Ola är en hyvens grabb och om han har gått på kola och bara upplevts som trevlig, så skickar det i sin tur en signal om att kola kan ju inte vara så farligt.

Kriminalisering av bruket skapar på så sätt också en hausse av intresse med den inneboende dramatik och spänning som det innebär att poliser kopplas in, att media vräker på och att allt ska avgöras i en stor final där straffet, om han får ett sådant, inte heller verkar begripligt med tanke på all uppståndelse.

30 dagsböter talas det om och det är ju närmast fånigt att ett brott med ett så lågt straffvärde väcker sådan uppmärksamhet.

Om man skulle följa ”Knark-Olas” exempel och testa lite av det där kokainet kanske….. Om han nu har testat fast varför skulle han annars kallas ”Knark-Ola”?

Undrar förresten hur stor kontamineringsrisken är då man tvingas stå i en port/trappuppgång och lämna prov? När det lämnas under kontrollerade laboratorieformer så är det t.ex så noga att om man mätt temperaturen på urinen så måste termometern tvättas innan den används för ett annat prov eftersom den annars kan förorsaka ett falskt positivt prov.

Det finns mycket som är underligt i hela den här storyn. Vore jag försvarare i målet så skulle jag rikta in mig på provtagningssättet och noga kontrollera hur provet hanterats dels då och dels senare.

Nunc aut nuncuam

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Annonser

About Michael Gajditza

Jag är en 54-årig man i Västerås som sedan 16-årsåldern varit engagerad i samhällsfrågor på olika sätt. Med åren har jag skaffat mig en varierad livserfarenhet med en bredd som jag vågar påstå att inte många har. Bloggen driver jag med en inriktning på frågor som rör rättssäkerhet, frihet, demokrati och integritet. Jag är även en av grundarna av Liberaldemokraterna, ledamot av det verkställande utskottet och f.n dess rättspolitiske talesman.

Posted on 9 maj, 2011, in Okategoriserade. Bookmark the permalink. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: