Svensk Myndighetskontroll: Kråkor må slita köttet av hans ben


Ola Lindholm, känd TV-profil har kissat.

ola450.jpg

Detta kiss fångades av en vaken konstapel som skickade det på analys och analysen har nu visat att kisset som polisen fångade innehöll spår av kokain.

Ola Lindholm har vägrat ta emot strafföreläggande och ärendet ska nu alltså tas upp i en rättegång där han står åtalad för ringa narkotikabrott. Enligt åklagaren i målet så riskerar Lindholm 30 dagsböter. Enligt hans olika arbetsgivare riskerar han vid ett fällande att förlora sina olika arbeten.

Vi måste sannerligen sluta vara så mesiga med straffen här i landet. Lindholm är en knarkare och ska därför naturligtvis hängas på torget varje lördag i tre månader. Kråkorna må slita köttet av hans ben och råttorna kan sedan gnaga i sig resten på det att han aldrig må bli ihågkommen som annat än en förtappad själ som svikit hela sin omgivning. Tvi, tvi, tvi. Trefalt tvi och evig fördömelse.

Vem sa att jag tog i? Gjorde jag verkligen det? Ge exempel på annan brottslighet som ger de konsekvenser som Lindholm står inför vid en fällande dom på 30 dagsböter?

Har inte arbetsgivaren något annat ansvar än atyt se till att den här medarbetaren omedelbart får sparken? Hade man gjort likadant om han varit berusad i TV så hade det blivit folkstorm för att man inte erbjudit vård i någon form.

Här syns effekterna av vår nuvarande narkotikapolitik som tydligast. Istället för vård så ska vederbörande närmast lynchas och stigmatiseras för all framtid stämplad som både kriminell och knarkare.

Tänk om det skulle vara fel på analysen? Det har hänt. Det har faktiskt hänt mig. Jag åt under en period 8 st citodon per dag mot smärtor i ryggen och fick under denna tid lämna ett urinprov. Det analyserades hos SKL och visade sig vara helt rent trots att det borde ha givit utslag på opiater.

Personligen så anser jag att Lindholm oavsett om han tagit kokain eller ej, har straffats så det räcker bara genom den uppmärksamhet detta fått i media. Gatlopp tror jag det kallades förr i världen, det som han nu har fått genomgå. Några 30 dagsböter ovanpå det behövs inte alls.

Tänk så trevligt det vore att någon gång få läsa om en högavlönad chef med ryggrad. En som ställer sig bredvid sin anställde och förklarar att så länge det inte finns en dom så betraktar vi vår anställde som oskyldig i enlighet med vad som sägs i Europakonventionen. Visar han sig vara skyldig så ska vi se på vilket sätt vi bäst kan hjälpa honom genom detta.

Såna chefer växer sannerligen inte på träd utan istället så stöter vi ständigt på ryggradslösa fegisar som uppbär sin höga lön för att de ”har så stort ansvar” men som när det blåser till vägrar att ta detta ansvar. Då väljer de i allmänhet  den enklaste och minst kontroversiella lösning de kan hitta i de fall där de inte bara försvinner under ivrigt skyllande på andra.

Jag gillar inte fegisar!

Läs Ola Lindholms egen kommentar här!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

About Michael Gajditza

Jag är en 54-årig man i Västerås som sedan 16-årsåldern varit engagerad i samhällsfrågor på olika sätt. Med åren har jag skaffat mig en varierad livserfarenhet med en bredd som jag vågar påstå att inte många har. Bloggen driver jag med en inriktning på frågor som rör rättssäkerhet, frihet, demokrati och integritet. Jag är även en av grundarna av Liberaldemokraterna, ledamot av det verkställande utskottet och f.n dess rättspolitiske talesman.

Posted on 7 maj, 2011, in Okategoriserade. Bookmark the permalink. 13 kommentarer.

 1. Doktorinnan

  Vi i Puskallavik värnar hårt om regeln att man är skyldig tills man bevisat motsatsen. Hur skulle vi annars få in pengar att avlöna vår konstapel med? Vi har just nu ett parallellfall där en känd advokat inte infunnit sig i rätten på grund av påstådd magsjuka. Vi hävdar naturligtvis att han helt frivilligt utsatt sig för denna smitta och måste därmed straffas…

  • Michael Gajditza

   Kära Doktorinnan! Att Puskallavik lever efter egna normer och lagar är helt i sin ordning. Man skulle kunna säga att rättssystemet hos Er utformats empiriskt och helt i enlighet med innevånarnas förutsättningar, intellekt och diagnoser. Semantiken skiljer sig också den ifrån den omgivande världen och det kanske borde sägas att advokat på Puskallavikska betyder skojare. I just det fallet alltså en mycket saklig och ärlig betydelse av ett ord som hos oss möjligen har en lite annan innebörd. Lösningen på det problem som doktorinnan beskriver är att helt enkelt utöka åtalet mot skojaren så att det innefattar även frivillig intoxinering och att domstolen sedan bestraffar honom därefter i en av de underbara skenrättegångar som ni normalt genomför på torsdagar.Med förhoppning om att skuldpresumtionen visar sig vara korrekt önskar jag Er en fortsatt god hälsa samt en trevlig rättegång!

 2. Hundar o bemärkelsen ”Hounds” alltså jakthundar som spårar upp och hetsar och tom dödar om beordrade…

 3. Jerker Wågberg

  Håller naturligtvis med dig i allt du skriver ovan. Det finns dock en pikant detalj i sammanhanget, just för att det gäller Ola Lindholm.Jag såg en debatt om barnpornografi där Ola Lindholm medverkade och man kom bland annat in på rättssäkerheten. Ola var av den meningen att det rörde sig om ett krig mot barnporr och som i alla krig drabbas ibland helt oskyldiga. Detta menade han var något vi måste acceptera.Undrar om han nu tycker likadant om ”kriget” mot narkotika?(Ja, jag är en dålig människa som känner ett uns av skadeglädje över detta.)

  • Michael Gajditza

   Jag tror att du är inne på något som jag skrivit om förut vad gäller olika saker vi kan drabbas av i vårt samhälle. Ta t.ex ”rent mjöl i påsen” argumentet så tror jag att det kommer att fortsätta användas till dess att tillräckligt många hamnat i situationer där de upptäcker att deras rena mjöl inte skyddade dom ett dugg mot att utsättas för någon form av kränkande behandling i enlighet med någon av alla våra fina övervakningslagar t.ex. Så samtidigt som jag vill avskaffa dessa lagar så hoppas jag att fler drabbas av dom vilket är något av en paradox. Så jag är nog en dålig människa jag också……

 4. Förbannade presshundar!

 5. portolanseglaren

  – När det gäller narkotika i sådan här fall så verkar det inte längre röra sig om att straffa för en brottslig handling utan att rasera en ikon, en bild – att det är en människa som skarprättas, ja det är bara en tråkig omständighet.

 6. LuddesMorsa

  Bra skrivet! Jag håller med Dig helt. Människan är allt för fördömande och vi borde lära oss lite mer objektivitet och ödmjukhet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: