Svensk Myndighetskontroll: Idiotisk vänster skapar sympati för SD


http://tv.expressen.se/swf/swf/satellit/satellite.swf?e=1&xmlUrl=http%3A%2F%2Ftv%2Eexpressen%2Ese%2Fnyheter%2Finrikes%2F1%2E2397498%2Fdemonstration%2Durartade%2Di%2Dgoteborg%2D%3Foutput%3Dxml%26standAlone%3Dtrue

Återigen beter sig vänstergrupper som rena idioter då de vill visa sitt missnöje med Sverigedemokraternas inställning till invandrare och flyktingar. De må kalla SD för rasister och nazister hur mycket de vill men en sak visar dom tydligt och det är att många vänsteranhängare fortfarande har enormt långt kvar innan de begriper konceptet demokrati.

Vad de uppenbarligen inte heller fattar är att det sätt de bemöter SD på skapar massor av sympatier. Dessa skapas dock inte för vänsteranhängarna utan tvärtom så tillfaller en alldeles överväldigande majoritet av dessa sympatier SD. En normalbegåvad femåring förstår det men någonstans så tycks vänstern ha en avstängningsknapp för hjärnans mer logiska funktioner då det handlar om SD och istället arbetar reptilhjärnan med full kraft.

Var finns ledarskiktet för dessa huliganer? När får vi höra Lars Ohly fördöma den här sortens antidemokratiska yttringar? SD är, like it or not, ett parti i Sveriges riksdag. De har sökt mötestillstånd och fått det och har därmed samma rätt som alla andra med motsvarande tillstånd att genomföra både marsch och möte på det sätt som sägs i tillståndet. Det är demokrati och det är också med demokratiska medel och metoder de ska bemötas. Det är med argument de ska besegras och inte med vad som mest får sägas vara rena pöbelfasoner.

Slå upp eller googla på ordet ”kontraproduktivt” och lär er både vad det ordet betyder och vad demokrati innebär innan ni gör om samma stupida sak igen och därmed ser till att SD vinner ytterligare stöd.

Till SD kan jag bara säga att jag själv avskyr mycket av det ni står för och de åsikter ni uttrycker men jag är också beredd att slåss för er rätt att göra det ni gör och tycker så länge det håller sig inom de ramar som är de regler som omgärdar vår demokrati.

Nunc aut nuncuam

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Annonser

About Michael Gajditza

Jag är en 54-årig man i Västerås som sedan 16-årsåldern varit engagerad i samhällsfrågor på olika sätt. Med åren har jag skaffat mig en varierad livserfarenhet med en bredd som jag vågar påstå att inte många har. Bloggen driver jag med en inriktning på frågor som rör rättssäkerhet, frihet, demokrati och integritet. Jag är även en av grundarna av Liberaldemokraterna, ledamot av det verkställande utskottet och f.n dess rättspolitiske talesman.

Posted on 1 maj, 2011, in Okategoriserade. Bookmark the permalink. 11 kommentarer.

 1. Michael Gajditza

  Alliansen och andra etablerade partier försökte tiga ihjäl dom i valrörelsen och se hur bra det gick. Nu talar vi om ett riksdagsparti med ca. 330.000 röster i bagaget och alldeles oavsett om Anders anser att kulor o krut eller andra vapen kan vara ett alternativ så anser inte jag det. Om man tror på styrkan i sina egna argument så tar man debatten. Våld är, som redan Konfucius konstaterade, bara ett sätt att visa att argumenten tagit slut.

 2. Vänster utan äggkastning....

  Kan folk sluta dra vänstern över en kam. Varför ska Ohly gå ut och säga till Rättvisepartiet socialisterna vad dom ska göra och inte göra!?

 3. ”Nej, det är att legitimera dem. Man behöver inte ta debatt med varenda crackpot som kan bräka ut sin åsikt. Är åsikten så totalt urbota puckad som SD’s, så har man ingen som helst skyldighet eller anledning att bemöta dem som om den hade någon grund.”ja vi ser ju hur bra det gick. skrikande idioter gjorde ju så att sd inte kom in i riksdan. eller vänta… fortsätt med detta så kommer sd bara bli större.eller så kanske det är dags att faktiskt ta debatten. visa att dom har fel, istället för att bara säga att dom har fel. hade debatten tagits med dom för länge sen hade dom inte kommit in i riksdagen. tack vare folk som stod och störde deras tal, tack vare att media bara sa att ”dom är dumma” men struntade i att visa VARFÖR dom var dumma, så kom dom in i riksdan.kalla dom vad du vill, men dom är i riksdan, och jag ser ingenting som tyder på att dom kommer åka därifrån den närmsta tiden.

 4. ”Så vad du säger Anders, det är att istället för ägg så skulle man ha använt kulor och krut?”Inte nödvändigtvis, det finns andra metoder också som är effektiva.”Så du påstår att varenda SD-anhängare är antingen rasist eller nazist?”Nej, jag påstår att partiet är det.”Enda sättet att motverka SDs inflytande är att ta en saklig och objektiv debatt.”Nej, det är att legitimera dem. Man behöver inte ta debatt med varenda crackpot som kan bräka ut sin åsikt. Är åsikten så totalt urbota puckad som SD’s, så har man ingen som helst skyldighet eller anledning att bemöta dem som om den hade någon grund.”Det är även totalt irrelevant om SD är demokratiskt skapande eller inte, de har rätt att samlas och deras yttrandefrihet SKA skyddas av samhället. Även mot folk som tror att de vet bättre.”Nej, yttrandefriheten reglerar statens skyldigheter gentemot individen, inte individers skyldighet gentemot individer. Mig veterligt så agerar inte dessa vänsterungdomar på ett officiellt statligt uppdrag.”Sådana här protester är troligen rent ut olagliga om man hårddrar juridiken.”Antagligen, men ibland så är lite civil olydnad på sin plats.”Här är distinktionen mellan och och eller i lagtexten viktig; det räcker inte med att uppgiften är sann eller skäligt grundad, det ska också anses försvarbart att lämna uppgiften. Spridning av sanna uppgifter i syfte att utsätta någon för andras missaktning kan alltså i vissa fall utgöra förtal.”Korrekt.Jag är också rätt så säker på att ett politiskt parti inte kan åberopa förtal för att de utsätts för kritik. Förtal handlar om individer.Tvärtom så är satir och annan politisk kritik väldigt hårt skyddade i svensk lag.

 5. Michael Gajditza

  Angående förtal: Med förtal avses att utpeka någon såsom brottslig eller klandervärd i sitt levnadssätt eller annars lämna uppgifter som är ägnade att utsätta denne för andras missaktning. Den som lämnat uppgiften ska inte dömas till ansvar om han var skyldig att uttala sig eller det annars med hänsyn till omständigheterna var försvarligt att lämna uppgifter i saken. En ytterligare förutsättning är emellertid att uppgiften var sann eller att han eller hon hade skälig grund för den. I lagtexten uttrycks det som: ”Var han skyldig att uttala sig eller var det eljest med hänsyn till omständigheterna försvarligt att lämna uppgift i saken, och visar han att uppgiften var sann eller att han hade skälig grund för den, skall ej dömas till ansvar.” Här är distinktionen mellan och och eller i lagtexten viktig; det räcker inte med att uppgiften är sann eller skäligt grundad, det ska också anses försvarbart att lämna uppgiften. Spridning av sanna uppgifter i syfte att utsätta någon för andras missaktning kan alltså i vissa fall utgöra förtal.

 6. @Anders TrobergSå du påstår att varenda SD-anhängare är antingen rasist eller nazist? Intressant påstående, har du några bevis för det eller gör du dig skyldig till förtal nu?Ad hominem är ovärdigt en demokrati och det som SD utstår är definitivt personangrepp och inget annat. Enda sättet att motverka SDs inflytande är att ta en saklig och objektiv debatt. Vad dessa vänsteranhängare gör ger bara SD ett starkare stöd.Det är även totalt irrelevant om SD är demokratiskt skapande eller inte, de har rätt att samlas och deras yttrandefrihet SKA skyddas av samhället. Även mot folk som tror att de vet bättre. Sådana här protester hjälper ingen och liknas bäst vid 5-åringar i sandlådan. Sådana här protester är troligen rent ut olagliga om man hårddrar juridiken.

 7. SixDays: Nej, förtal kräver att det som sägs är osant.Personligen har jag bara ett problem med yttersta vänsterns agerande mot SD: De tar inte i tillräckligt. Ägg och slagord får inte bort dem från gatorna, men blod funkar. Eftersom SD inte är ett demokratiskt grundat parti så är det knappast ens ett hot mot demokratin att dra det så långt, tvärtom.

  • Michael Gajditza

   Så vad du säger Anders, det är att istället för ägg så skulle man ha använt kulor och krut?

 8. ”De må kalla SD för rasister och nazister hur mycket de vill ” Nej för det leder faktiskt till förtal nu 🙂

 9. samma idioter som störde deras tal inför valet. dessa människor förstår inte att dom gör sd en stor tjänst genom att störa dom. dessa människor är även anledningen till varför jag mer och mer börjar ogilla vänstersidan. jag känner mig inte hemma nånstans politiskt längre.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: