Svensk Myndighetskontroll: EU kritik


Nigel Farage, ledare för det brittiska Independence party kritiserar EU och utnämningarna av EU-president och ”utrikesminister”.

Under pub Liberal igår kväll så fick jag mycket av den oro jag idag känner inför EU bekräftad. Byråkratin, slutenheten och det demokratiska underskottet är på nivåer som är t.o.m värre än jag trodde. Jag ska leta reda på Nils Lundgrens nyligen utgivna bok i ämnet, läsa den och så skriva lite om den här eftersom de utdrag ur den som dök upp under pub Liberal var mycket intressanta.

Ju mer jag lyssnar på Farage, desto mer rätt ger jag honom i den kritik han riktar mot EU.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Om Michael Gajditza

Jag är en 54-årig man i Västerås som sedan 16-årsåldern varit engagerad i samhällsfrågor på olika sätt. Med åren har jag skaffat mig en varierad livserfarenhet med en bredd som jag vågar påstå att inte många har. Bloggen driver jag med en inriktning på frågor som rör rättssäkerhet, frihet, demokrati och integritet. Jag är även en av grundarna av Liberaldemokraterna, ledamot av det verkställande utskottet och f.n dess rättspolitiske talesman.

Publicerat på 28 april, 2011, i Okategoriserade. Bokmärk permalänken. 5 kommentarer.

  1. Generellt sett kan man ju säga att ju längre politikerna kommer från folket, desto sämre. Högre risk för korruption och maktfullkomlighet.

  2. Den stora kolossen EU är så insynsskyddad och odemokratisk ; vi som är vana vid offentlighetsprincipen står som levande frågetecken. Det borde även regeringen göra, men de hyllar i stället helt kritiklöst eländet. Man vill ju gärna ha Euro också, trots att hela EMU-projektet / id’en är ett vansinne när alla medlemsstaterna har så olika ekonomiska förutsättningar. Alla vill ha, men ingen vill betala solidariskt till dem, vars ekonomi brakat ihop. Som Grekland, som levde över sina tillgångar på ett nästan löjeväckande sätt. Hur trodde man att man kunde ge medborgarna allt (naturligtvis i första hand för att skaffa röster till valet), låta friska människor gå i pension vid 55 och dröna sej genom resten av livet – utan att landet hade täckning för det?Nu kommer väl Spanien, Italien och Portugal med mössan i handen för att tigga till sej pengar från sin egen ‘soklidariska’ organisation för att man begått liknande misstag. Det är idiotiskt!Som alltid när svenska folket ska välja i folkomröstningar eller riksdagsval blev det 49/51 till medlemsskapets fromma. Undrar hur många som begriper att det var åt helvete att gå med?Det tisslas och tasslas i korridorerna och lobbas för fullt. Vi får inte veta hur många miljarder euro som byter ägare under dukarna i de tjusiga middagarna. Vi vet ingenting. Jag skulle önska att Wikieleaks kom med några riktigt feta avslöjanden om EU. Men trots de som redan varit lyckas dskulden dribblas bort av såna som Carl Bildt, ”Utrikesministrarnas utrikesminister” :-)Det skulle vara intressant att veta vad Nils Lundgren skrivit om sin tid i Eu. Visste inte ens att han hade skrivit en bok.Det ärn uppfriskande att det i.a.f finns såna som Nigel Farage som tar bladet från munnen och säger som det verkligen förhåller sej. Jag är rädd att hela EU är början till slutet för demokratin i Europa. Hade jag kunnat dra klockan tillbaks skulle jag velat sett en Nordisk Union i stället, en fredsunion, men då var Norge redan skoputsare åt NATO och Finland var blixtsnabba att bli medlemmar i EU. Kanske den gamla rysskräcken och att man därför ville markera var man stod.Kao

    • Michael Gajditza

      Jag måste tyvärr instämma i det mesta du säger och detta är en av de frågor som jag tror att vi får störst problem med att forma en politik för i Liberaldemokraterna.

  3. Det är mycket och det är svårt att hålla koll på allt som berör, i.o.m EU.Undrar om något oberoende media i korridorerna, vore ett komplement till alla styrda som idag har ansvaret för att hålla oss (pöbeln) informerad?Känner att det inte går rätt till och hur blir det med schengenavtalet nu när Frankrike och Italien vill ändra helt plötsligt? http://nyheter-raktav.blogspot.com/2011/04/jaha-da-blev-det-snart-tullar-i-eu.html

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: