Svensk Myndighetskontroll: Nu går FN och Liberaldemokraterna i takt.


Jag blir alltmer övertygad om att Liberaldemokraterna är det enda partiet i Sverige idag som ligger 100% rätt i narkotikafrågan.

Nu uppmanar Yury Fedotov, FN:s chef för narkotikafrågor, medlemsländerna att bemöta missbruk som en sjukdom och inte ett brott. Men i Sverige finns det ingen politisk vilja att avkriminalisera narkotikabruket.

När FN:s nya chef för narkotikafrågor Yury Fedotov talade vid FN-mötet om narkotika i Wien igår uppmanade han medlemsländerna att bemöta narkotikamissbruk som en sjukdom och inte som ett brott. Därmed sållar han sig till en rad ledare världen över som anser att den tidigare strategin där man kriminaliserar missbrukare inte fungerar.

FN går nu helt i takt med Liberaldemokraterna kan man säga om man vill förhäva sig något. I otakt och med falska toner fortsätter regeringspartierna att upprepa det gamla välkända mantrat om hur framgångsrik vår repressiva och stigmatiserande narkotikapolitik är. Detta trots att regeringens egen utredare så sent som för någon månad sedan presenterade alarmerande siffror om hur mycket och hur snabbt det tunga missbruket ökar.

I Malmö ökar Cannabisbeslagen och bruket lavinartat och hos ungdomen finns redan idag ingen känsla av att man gör något kriminellt då man brukar cannabis. I andra sammanhang så brukar man tala om att lagen saknar folklig förankring och det ser vi alltså vara fallet på ett allt tydligare sätt.

Expressen har på ledarplats idag en alldeles utmärkt ledare av Johannes Forsberg som beskriver hur dagens politik på ett direkt sätt kan bidra till människors död eftersom kriminaliseringen av innehållet i våra kroppsvätskor gör att man helst undviker all myndighetskontakt.

Narkotikapolitiken
Maria Larsson snart i otakt med alla


Just detta faktum, som tusentals brukare kan vittna om, gör också att folkhälsominister Maria Larssons uttalande i samband med FN:s redovisning av hur man numera ser på missbruket, framstår som exakt så verklighetsfrämmande som hennes och regeringens inställning är.

Snart kommer Johan Pehrson att föreslå hårdare tag och längre straff. Eller…..?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Om Michael Gajditza

Jag är en 54-årig man i Västerås som sedan 16-årsåldern varit engagerad i samhällsfrågor på olika sätt. Med åren har jag skaffat mig en varierad livserfarenhet med en bredd som jag vågar påstå att inte många har. Bloggen driver jag med en inriktning på frågor som rör rättssäkerhet, frihet, demokrati och integritet. Jag är även en av grundarna av Liberaldemokraterna, ledamot av det verkställande utskottet och f.n dess rättspolitiske talesman.

Publicerat på 22 mars, 2011, i Okategoriserade. Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: