Svensk Myndighetskontroll: Kriminalisera läkemedelsmissbrukarna!


Medan Johan Pehrson och hans anhang är ute och jagar cannabisrökare och ska tvinga barn att kissa inför poliser så har det nu visat sig att Sveriges största langare alla kategorier är våra landsting.

http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article8650396.ab

Utöver de ca. 25-30000 tunga missbrukare som finns och som höga politiska potentater förvägrar rena sprutor för att det, som det heter, ska vara svårt att knarka, så skriver de landsting där dessa politiker är verksamma ut sådana doser av benzo och smärtstillande utan kontroll, att vi idag har ytterligare 65000 människor som är läkemedelsberoende.

Nu Johan Pehrson så får du gripa in även här med dina sedvanliga metoder och kräva hårdare tag, kriminalisering och längre straff. Det måste ju med alliansens logik vara så att det effektivaste sättet att komma åt detta narkotikaproblem är detsamma som man för övrigt rekommenderar och driver.Alltså, kriminalisera även detta missbruk.

Eller……? Skulle det då måhända drabba egna väljargrupper? Tja, likhet inför lagen har vi väl också?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Om Michael Gajditza

Jag är en 54-årig man i Västerås som sedan 16-årsåldern varit engagerad i samhällsfrågor på olika sätt. Med åren har jag skaffat mig en varierad livserfarenhet med en bredd som jag vågar påstå att inte många har. Bloggen driver jag med en inriktning på frågor som rör rättssäkerhet, frihet, demokrati och integritet. Jag är även en av grundarna av Liberaldemokraterna, ledamot av det verkställande utskottet och f.n dess rättspolitiske talesman.

Publicerat på 3 mars, 2011, i Okategoriserade. Bokmärk permalänken. 7 kommentarer.

 1. Kriminalisera alla missbruk, kanske? Det vore intressant att se vad som skulle hända då.

  • Michael Gajditza

   Du skulle få över 140 miljoner kriminella inom EU. I Sverige över en miljon. Blir stora fängelser det……

  • Michael Gajditza

   Fel av mig, alla missbruk skrev du ju o då tänkte jag inte på spel-,sex, mat-,godis-missbrukare som ju också är några stycken.

 2. Över 26.000 narkotikamissbrukare och många begår brott för att få pengar till knark, ska vi blunda för detta faktum.930.000 alkolister gör inte saken bättre massor av dem begår också brott.

 3. Över 26.000 narkotikamissbrukare och många begår brott för att få pengar till knark, ska vi blunda för detta faktum.930.000 alkolister gör inte saken bättre massor av dem begår också brott.

  • Michael Gajditza

   Tunga narkotikamissbrukare ja. En siffra som regeringens utredare räknar med stiger till ca. 47000 de närmaste 10 åren. Totala antalet narkotikabrukare ca. 500000.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: