Svensk Myndighetskontroll: Skrota systemet med politiskt tillsatta domare = nämndemän


Som ni vet så är jag motståndare till det nuvarande nämndemannasystemet bl.a eftersom jag menar att det är principiellt fel med politiskt tillsatta domare. Jag har även andra invändningar som jag redogjort för här i bloggen vid flera tillfällen tidigare.

Här ett ytterligare argument för varför vi ska lämna detta föråldrade system. http://www.nd.se/nyheter/dokument.asp?dokID=1397

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Om Michael Gajditza

Jag är en 54-årig man i Västerås som sedan 16-årsåldern varit engagerad i samhällsfrågor på olika sätt. Med åren har jag skaffat mig en varierad livserfarenhet med en bredd som jag vågar påstå att inte många har. Bloggen driver jag med en inriktning på frågor som rör rättssäkerhet, frihet, demokrati och integritet. Jag är även en av grundarna av Liberaldemokraterna, ledamot av det verkställande utskottet och f.n dess rättspolitiske talesman.

Publicerat på 23 februari, 2011, i Okategoriserade. Bokmärk permalänken. 2 kommentarer.

  1. Håller med dig till fullo.Dessutom är det mycket sannolikt i strid med Europakonventionens artiklar om medborgarnas rättsäkerhet. Om bara någon ville begära prövning i Europadomstolen av det. Men den begäran lär inte komma från det politiska etablissemanget.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: