Svensk Myndighetskontroll: Lär dig skjuta och träffa nya vänner!


I Texas, var annars, har politikerna nu kommit på vad som ska hindra att barn och ungdomar skjuts ihjäl i skolorna och det texikanska svaret är naturligtvis vapen!

Genom att beväpna ungarna så har de ju möjlighet att skjuta tillbaka! Det är ju så lysande briljant och intelligent tänkt att man häpnar över att ingen kommit på detta tidigare.Tänk vilken besparing det innebär när skolorna slipper köpa in metalldetektorer!

Här i Sverige har vi inte haft några skolmassakrer ännu men det beror förmodligen på ren tur med tanke på att svenska elever är taskigt beväpnade. Jag ska därför omedelbart föreslå att någon lämpad politiker tar upp detta till snabbehandling i riksdagen så att vi kan få en ändring av våra vapenlagar i amerikansk riktning.

Förmodligen är detta inte nödvändigt eftersom jag anar att Wikileaks i telegram 647 kommer att avslöja att den svenska regeringen i samarbete med familjen Colt redan förbereder ett sådant förslag. Jag vill dock i progressiv anda föregå detta och samtidigt så inser ju var och en att om vapen är svaret på hur vi undviker att folk blir skjutna, så minskar vi naturligtvis risken ytterligare genom att satsa på verkligt kvalificerade vapen. Av grov kaliber och många!

I en normal klass bör alltså eleverna utrustas med minst semiautomatiska handeldvapen med en kaliber icke understigande 9 mm. Ammunitionen bör också, för säkerhets skull, vara av s.k halvmantlad typ som vid anslaget fläks upp och härigenom förorsakar den påskjutne så stor skada som möjligt, samtidigt som risken för s.k genomskjutning elimineras.

Denna typ av ammunition är visserligen förbjuden i krig men då den används av svensk polis så borde inga legala hinder finnas för att skjuta elever med den heller. Dessutom så råder ju inte krig…….

För att ytterligare öka säkerheten i våra klassrum så föreslår jag pansarplåtskivor som snabbt kan dras för fönster med skottgluggar som ger fri sikt och möjlighet att skjuta ut mot t.ex skolgården. Klassrumsdörrar skall hållas försåtminerade under lektionstid för att förhindra inbrytning utifrån. Varje klassrum bör även utrustas med handgranater i olika storlekar och färger där jag föreslår blå granater för pojkar och rosa, lite lättare varianter för flickor.

I en nödsituation får antas att även läraren står på elevernas sida, varför lärare lämpligen utrustas med hagelgevär och varghagel.

Eftersom det vid utdelandet av denna nya utrustning till eleverna är viktigt att se till så att potentiella förövare av massakrer inte får tillgång till dessa vapen så föreslås även att varje elev får skriva under ett kontrakt i vilket eleven lovar att inte ställa till nåt elände.

Eleverna skall även uppmuntras att bli medlemmar i olika skytteföreningar för att lära sig skjuta och träffa nya vänner.

Snöbollskastning på skolgården är fortsatt inte tillåten.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Om Michael Gajditza

Jag är en 54-årig man i Västerås som sedan 16-årsåldern varit engagerad i samhällsfrågor på olika sätt. Med åren har jag skaffat mig en varierad livserfarenhet med en bredd som jag vågar påstå att inte många har. Bloggen driver jag med en inriktning på frågor som rör rättssäkerhet, frihet, demokrati och integritet. Jag är även en av grundarna av Liberaldemokraterna, ledamot av det verkställande utskottet och f.n dess rättspolitiske talesman.

Publicerat på 21 februari, 2011, i Okategoriserade. Bokmärk permalänken. 12 kommentarer.

 1. Ja, låt dom peppra ihjäl varandra, enkel lösning.Dessutom kan vi tjäna bra med cash på det.Sicken framtid….

 2. MichaelDe två från ND står på vår sida skulle jag tro, så de gör nog inte bort sig, det lär visa sig, så vi får avvakta och se om de blir uppmärksammade i sitt värv som nämndemän.

  • Michael Gajditza

   Om man blir uppmärksammad som nämndeman så beror det i allmänhet på att man gjort lagtolkningar eller annat som stått i klar motsats mot gällande lag eller praxis vilket sällan har varit positivt för den nämndeman som gjort det.

 3. Sveriges hemvärn värvar unga arbetslösa på arbetsförmedlingen….men detta kallas idag ”frivilligt” och tackar man nej,som de säger så blir man INTE avstängd av a-kassan..”säger de iaf””??? och det är inkörsporten till att få arbetslösheten för unga borta ur statistiken..Sen har vi snart skönlitterära filmer som romantiserar unga att ta värvning ”likt USA” idag..Det blir en plikt för ditt fosterland Sverige!! Och sen får de en medalj…detta blir början..väntar bara på svensk version av … En officer & gentleman….Försvara ditt fosterland!! En svensk tiger mm.Den som väntar få se…fin övergång till svenska försvarsmakten!! Sen uthyres de till USA ..för att hjälpa stormakten lillebror…mot storebror KINA!!

 4. MichaelÄven om det är utanför ämnet så är det här en skrällnyhet!http://www.nd.se/nyheter/dokument.asp?dokID=1397En person på Sourze hänvisade till denna nyhet.

 5. Strålande underhållande satir, som tyvärr kanske kommer att gränsa till verklighet o amerikaniseringen fortsätter… tumme!Hemikram

 6. Åh, det låter som rim och reson!. Värre med snöbollar??. Ska vi behöva sluta förvånas någon gång?? Tack för informationen, den var….. udda!. //sarahmara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: