Svensk Myndighetskontroll: Elefantkyrkogården nästa


Det har inte gått mer än fyra månader sedan valet men ute i landet pågår rena strömhoppet från olika fullmäktigeförsamlingar. Hittills har drygt 400 ledamöter lämnat de förtroendeuppdrag de valdes till och av dessa är hela 87 st Sverigedemokrater.

Många av dom har avgått då de ”upptäckt” vilken politik partiet står för, något man kan tycka borde ha kunnat upptäckas redan före valet genom att t.ex läsa ett partiprogram……

I Västerås är SD läget sådant att av de tre som valdes in så har en uteslutits och fortsätter som politisk vilde. De andra två är djupt osams och talar inte längre med varandra. Någon politik för Västerås har de ännu inte presenterat. Kort sagt, rena skämtet och ett uppvisande av rent förakt för väljarna.

Vi lever i en representativ demokrati där de vi väljer får ett enormt förtroende och det måste helt enkelt vara något fel i partiernas urvalsprocesser då det redan efter denna korta tid är så många som har lämnat.

Ett annat skämt är sossarnas val av partiledare. Socialdemokratins nedgång och förfall måste tillhöra en av de större politiska omvälvningar som skett i svensk politisk historia. Jag har haft många åsikter om socialdemokraterna och deras politik genom åren men tycker idag att det är närmast tragiskt att se hur det tidigare statsbärande partiet vrider sig i konvulsioner av obeslutsamhet kombinerat med ett uppvisande av en makalös inkompetens då det gäller att anpassa partiet till en ny tid.

Det kommer öht taget inget nytt från det partiet längre, inga lösningar eller ens förslag till sådana för en ny tid. Man klarar inte ens att ha en öppen valprocess och nu, sju veckor innan deras val av ordförande, är osäkerheten och vilsenheten större än någonsin. Det enda tydliga besked man givit är att FRA ska få spana även åt Säpo vilket är ett svek jämfört med vad som sas innan valet.

Det socialdemokratiska partiet framstår idag som ett skämt. Ingen ledning, ingen styrning, ingen politik för framtiden utan endast en stor förvirring. En av de få röster som hörs är partisekreterare Baylan men det han säger är bara gammal skåpmat, floskler som är till ingen nytta alls eftersom hans budskap är att allt är bra och som det ska vara och valprocessen den bästa som finns för så har LO tyckt i hundra år.

Det är lite som att tala om för Titanics passagerare att vi har visserligen fått en läcka men som tur är så ligger den under vatten och med nuvarande kurs och fart så kommer vi visserligen att sjunka innan vi når hamnen, men vi kommer inte att sjunka på så djupt vatten.

Det är på sitt sätt tragiskt att se gamla elefanter dö men nog ser det ut som att det är just vad S håller på att göra just nu.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8543484.ab

Annonser

About Michael Gajditza

Jag är en 54-årig man i Västerås som sedan 16-årsåldern varit engagerad i samhällsfrågor på olika sätt. Med åren har jag skaffat mig en varierad livserfarenhet med en bredd som jag vågar påstå att inte många har. Bloggen driver jag med en inriktning på frågor som rör rättssäkerhet, frihet, demokrati och integritet. Jag är även en av grundarna av Liberaldemokraterna, ledamot av det verkställande utskottet och f.n dess rättspolitiske talesman.

Posted on 10 februari, 2011, in Okategoriserade. Bookmark the permalink. 9 kommentarer.

 1. MichaelAngående barnkonto, så har vi ett barnbidrag, en del föräldrar spenderar det på sina barn och en del super upp pengarna.Ett barnkonto låter beundransvärt men är det , det i praktiken, jag hår jobbat med barn och ungdomar i sjutton år och finner en otrolig bortskämdhet hos dem, ungar som viftar med hundrarlappar och köper skräp för pengarna m.m. Då kommer den relevanta frågan ska barn få hålla i pengar hur som helst? Ert barnkonto skapar bortskämdhet som är viktig faktor att tackla som i så fall måste finna sin lösning. Personligen ser jag att det kryllar av bortskämda människor som aldrig har lärt sig att veta hut och det beror på att de är bortskämda med att få göra vad som faller dem in och grundplåten till detta är pengar.Så det finns all anledning att forma detta barnkonto som en backupp till att gå i första hand till livets nödtorft, vilket inte nuvarande barnbidrag går till dessvärre, ungarna får sätta sprätt på pengarna bäst de vill i de flesta fallen.

 2. Bra skrivet som vanligt. Gillar särskilt jämförelsen med Titanic. Socialdemokraterna är på väg att sjunka i samma takt som Titanic. Frekar06

 3. MichaelJag lyssnade på kvällens Debatt på TV där din Kompis Alexander Bard var med och gjorde reklam för Liberaldemokraterna, ämnet handlade om svenska fattiga barn och han menade på att ert parti hade ett förslag om barnkonto som skulle få bukt med fattiga barn och fick inte något gehör givetvis.Jag anser att ett barnkonto blir en ekonomisk fälla för fattiga barn på sikt, de blir helt enkelt bortskämda, så redan i detta argument mot denna idé stöter på patrull, det finns fler argument emot ett barnkonto, som jag inte ska gå in på just nu och med det här vill jag ha sagt, att starta ett parti och tro att de faller de flesta i smaken är en dum tanke i från början och det tar kanske minst tio år att forma ett politiskt parti och ändå finns barnsjudomarna med under hela resans gång.

  • Michael Gajditza

   Kan du inte berätta något jag inte vet? Klart som tusan att det finns barnsjukdomar men i valet mellan röda hund och den pest som vissa andra partier står för så väljer jag röda hund sju dagar i veckan! Intressant att höra dina synpunkter om ett barnkonto. Vet du ens hur det är tänkt att fungera?

 4. Ren förakt för SD:s väljare och demokrati i allmänhet ser vi dagligen i medias och politikers smutskastning av partiet. När du skriver att ”många har avgått då de ”upptäckt” vilken politik partiet står för”, hur många syftar du på då? 10 personer? 20 personer? En annan orsak kan vara att många eller rent av dom flesta Sverigedemokrater som lämnat sina uppdrag gjorde det för att dom inte klarade av smutskastningen, rasist- och nazistankagelser och uthängningen av media och såna som DU.

  • Michael Gajditza

   Prinsessan på ärten syndromet kan man också kalla det. Ni tål överhuvudtaget inget av det ni förväntar er att andra ska tåla. Jag är oändligt trött på SD:s offermentalitet. Ställ er upp och ta debatten i sak och sluta gnäll! Läs min blogg från i somras så kan du se bland kommentarerna vad jag stod ut med och det somliga skrev i dessa har jag aldrig ens varit i närheten av eftersom jag fått en uppfostran.Jag ställer upp när som helst på en rättspolitisk debatt med vem som helst från SD och jag kommer att visa hur oändligt tomma på tankar och ideer ni är vid sidan av ert mantra om flyktingar.

 5. MichaelTror du inte att Sd hoppar utav på grund av all smutskastning de råkar ut för? Det tror jag och betänk att det var ett sådant prat om demokrati före valet och dem som surrade mest om detsamma uppför sig allt annat än demokratiskt precis som du själv gör, när du deltar i en kritik som du inte är insatt i om hur och varför denna smutskastning.Vi får avvakta hur vi ska smutskasta Liberaldemokraterna, var lugn den kommer, undrar vad du kommer att försvara detta partis politik, som redan är förlägad innan den har kommit igång.

  • Michael Gajditza

   *S* Vad är det som är mer förlegat hos (L) om du jämför med den folkhemsromantik och högkyrklighet som SD presterar? Jag tog som exempel ett par fall där ledamöter faktiskt hoppat av efter att ha läst partiprogrammet och Västeråsexemplet har inte ett dugg med smutskastning att göra annat än den som SD-arna själva stått för då de kastat skit på varandra så det står härliga till.Vari består f.ö smutskastningen då man berättar att 87 SD politiker hoppat av sedan valet? Menar du att det inte är sant?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: