Svensk Myndighetskontroll: Peka ut vem som inte får stanna och du får 200:-


Sverigedemokraterna har skrivit en artikel på SvD Brännpunkt där de förklarar sig villiga att förhandla med regeringen. Det var ju snällt av dom!

De har tydligen också gjort stora förändringar i sin flyktingpolitik där de inför valet sa sig respektera Geneveavtal och flyktingkvoter. I artikeln skriver de nämligen att Svenskt Näringsliv räknat ut att en sverigedemokratisk invandringspolitik skulle betyda 20 miljarder i besparing.

Tanken från SD är nu att de säger sig stödja ett femte jobbskatteavdrag i utbyte mot att regeringen genomför en sverigedemokratisk invandringspolitik och man formulerar det på följande sätt: ”Vi är övertygade om att alliansens väljare föredrar skattesänkningar finansierade av en mer ansvarsfull invandring, framför fortsatt ansvarslös invandring finansierad med fortsatt höga skatter.”

Det finns en del att säga om detta.

För det första att det är nästan komiskt att man använder sig av material från Svenskt Näringsliv som är en av de organisationer i Sverige som är mest positiva till invandring. Det räcker med att man tar del av t.ex den här sidan för att man ska inse detta. http://www.svensktnaringsliv.se/fragor/arbetskraftsinvandring/oppna-upp-for-arbetskraftsinvandring_25269.html

Uppenbarligen så har SD hittat ett argument därifrån som de tycker ger stöd för deras uppfattning och så använder man det taget ur sitt sammanhang. Enligt Expressen så ska den korrekta siffran vara 16 miljarder.

För det andra så ser vi nu att en sådan siffra ligger långt, mycket långt från de siffror som flög runt i valrörelsen och det kanske är denna insikt som gjort att man alltsedan budgetdebatten i riksdagen inte har hört så mycket sifferanvändande från det hållet.

För det tredje så tycker jag att artikeln på ett oerhört tydligt sätt avslöjar cynismen och människoföraktet i SD:s politik. Vad det handlar om är att byta människor mot pengar. Dessutom så lyckas man förolämpa alliansen väljare, åtminstone ett stort flertal av dem genom att påstå sig veta att dessa är villiga att byta ett par hundralappar i plånboken mot en utsparkad flykting.

Det vore intressant på ett rent hypotetiskt plan att anordna en flyktingmottagning dit folk fick gå för att peka ut de i en grupp som inte ska få komma hit mot en ersättning på 200 spänn. Välj ut en flykting så får du 200:-…… Äckligt cyniskt rent ut sagt.

För det fjärde så betyder det SD skriver nu att man också anser att Sverige ska svika de internationella konventioner och avtal vi har skrivit under inklusive Geneveavtalet. I valrörelsen påstod man sig vara för att vi höll oss till ingångna avtal och förpliktelser men detta är man tydligen nu också beredda att frångå. Det kan utläsas av att den undersökning från Svenskt Näringsliv man refererar till har tagit fram den aktuella siffran utifrån antagandet att all invandring stoppas.

Jag har skrivit det förut och jag gör det igen. SD:s riksdagsplats innebär att partiet bit för bit kommer att analyseras, exponeras och avslöjas. Jag beklagar bara att detta inte gjordes före valet.

Annonser

About Michael Gajditza

Jag är en 54-årig man i Västerås som sedan 16-årsåldern varit engagerad i samhällsfrågor på olika sätt. Med åren har jag skaffat mig en varierad livserfarenhet med en bredd som jag vågar påstå att inte många har. Bloggen driver jag med en inriktning på frågor som rör rättssäkerhet, frihet, demokrati och integritet. Jag är även en av grundarna av Liberaldemokraterna, ledamot av det verkställande utskottet och f.n dess rättspolitiske talesman.

Posted on 15 januari, 2011, in Okategoriserade. Bookmark the permalink. 13 kommentarer.

 1. Vad behöver jag lära mig? Att det finns 10 arbetslösa på varje ledigt jobb är en svårlöst ekvation om man nu vill att alla ska få ett arbete att försörja sig med?

 2. När man läser Michaels artikel får man uppfattningen att alla invandrare är flyktingar, vilket är så fel det kan bli. Endast en minoritet av dem som får PUT har flyktingskäl, övriga är annhöriginvandrare eller får stanna p.g.a. humanitära eller ömmande skäl.När Michael skriver ”Välj ut en flykting så får du 200:-” så är nog det största problemet att hitta någon med flyktingskäl.Håll dig till sanningen och blanda inte äpplen och päron. Flykting och invandrare är inte samma sak och att kalla alla för flyktingar är ett billigt trick som många har genomskådat för länge sedan.

  • Michael Gajditza

   För det första så får du visa mig var i texten du fått det intrycket. Av alla invandrare så kommer t.ex stora delar från EU-länder och det är väl klart som korvspad att dessa inte är flyktingar. Det gör också att ditt påstående ovan om att ”övriga är anhöriginvandrare eller får stanna p.g.a. humanitära eller ömmande skäl” visar sig vara helt fel. Vad du heller inte tycks vara medveten om är att vi avvisar två flyktingar av tre.SD:s ständiga skrämselpropaganda med 100000 invandrare per år utgör i det avseendet ett betydligt värre blandande av äpplen, päron, gurkor och kålrötter.

 3. Lars Ohlys ord i gårdagens partiledardebatt, riktade till Alliansen.”400 000 arbetslösa och 45 000 lediga jobb”.En ekvation som givetvis inte går ihop och som knappast förbättras med den ohanterliga invandring som pågått i decennier.

  • Michael Gajditza

   Även du skulle kunna lära dig en del om hur arbetsmarknaden fungerar genom att besöka just Svenskt näringsliv.

 4. Svenskt näringsliv är positiva till arbetskraftsinvandring, och varför skulle de inte vara det , god tillgång till arbetskraft håller lönerna nere och företagen kan konkurrera med utlandet.Sådan invandring är aldrig till nackdel för landet.Men den invandring vi har idag av analfabeter och handikappade är knappast till gagn för landet och kommer att kräva djupa ingrepp i den vanlige medborgarens plånbok.Att så blir fallet behöver man inte vara nationalekonom för att räkna ut.Det låter vackert med solidaritet , men de som ömmar för detta tycker jag skall betala hela notan själv och inte vältra över den på andra.

  • Michael Gajditza

   Om du tar dig tid att läsa mer hos Sv näringsliv så ser du snart att det är långt ifrån enda skälet. Humanism är ett annat sorgligt avlagt ord men ibland så får just humanismen en liten renässans och då händer det att vi faktiskt bryr oss om dom som fått fly för sina liv.

 5. Hej, Michael Eftersom du lider av Sd fobi vill jag muntra upp dig med en liten anekdot som visar på vad Sd har för invändning mot invandrarnas kostnad in facto!Sedan 1980 har Sverige tagit emot ca 36.000 invandrare årligen som ett genomsnitt till och med 2010På dessa år har bara 270.000 invandrare haft jobb och resten tre fjärdedelar gått på bidrag, om du tycker det är rättvist för dem som jobbar och sliter, bör du lägga ner all kritik mot SD.

  • Michael Gajditza

   Hej Stellan! Eftersom du lider av någon form av allergi mot källor så kan du kanske be någon annan skicka mig en uppgift om var du har fått den siffran från?

 6. Jag beklagar detsamma…Hemikram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: