Svensk Myndighetskontroll: Centern och Fp går till sjöss


Klart att man ibland måste kompromissa i politiken. Även om man har 51% så kan det vara nödvändigt att kompromissa. Men, att kompromissa sig iväg så långt från sin liberala identitet som Folkpartiet har gjort är helt enkelt inte längre en kompromiss, det är en total kursändring under ny flagg och med ny kapten och styrman.

Allt på rederiets order, genomfört i en mörk hamn och helt utan att vare sig underbefäl eller matroser visste nåt. De stackars passagerare som var ombord önskar intensivt att de valt ett annat rederi och en annan båt som följt den kurs man satt ut, i vart fall i huvudsak.

Den gröna centerskutan ser för dagen lite annorlunda ut när man betraktar den från stranden. I solljus och värme så är det inte lätt att avgöra vilken färg den har. Inte heller går det att säkert säga något om kursen. Sett uppifrån så har skutan faktiskt zick-zackat ett bra tag nu.

Det enda som hörs över det stilla vattnet är en gäll röst som talar oavbrutet och energiskt. Det är det gröna skeppets kapten som ger order och kontraorder med hög röst, i en aldrig sinande ström av ord.

UpponerMaudOlofsson (Mobile).jpg

Lustigt att skeppet ser så skamfilat ut som det gör. Alla vet ju att hon tillhör det absolut rikaste rederiet men snålheten bedrar ibland visheten. I den senaste omröstningen bland landets passagerare så hamnade m/s Nucleargreen, som hon av outgrundlig anledning heter, skrämmande nära den gräns som avgör om hon ska betraktas som sjövärdig eller ej.

Kaptenen förklarade något generat att hon varit för upptagen med att prata för att egentligen hinna göra något de senaste åren.

Det ryktas nu om att rederiet vid nästa bolagsstämma ska låta pensionera den nuvarande kaptenen till förmån för någon annan och mot bakgrund av vad den senaste mätningen av passagerarsympatier visade, så finns en uppenbar risk att hon inom en inte alltför avlägsen framtid, måste läggas i torrdocka.

Andra rykten talar om en fusion med ett annat rederi men även här finns svårigheter. Besättningen har t.ex nyligen tvingats att acceptera fissionskraft som drivmedel och att i det läget begära att de även ska acceptera kall fusion kan vara att begära för mycket av en desillusionerad besättningsrest.

images.jpg

Många, eller så många är ju inte kvar, men bland de som ändå är det har ett flertal även förklarat sig ha klara svårigheter med den tänkta partnerns nya logotype och de menar att det blir omöjligt att förena en grön klöver med en batong och ett par handbojor.

Nåväl, vi lever i tider av förändring och den som lever och har hälsan kan nog få se hur det utvecklar sig ganska snart. De som inte är fullt så friska har fått det lite besvärligt med tillvaron sedan deras rederi tillsammans med tre andra genomförde en större reform av behandlingen av sjösjuka.

Den innebär att den som är sjösjuk först ska prövas mot hela havets vågor samtidigt som det ska visas att sjösjukan är livslång, innan det kan bli aktuellt att få mönstra av.

Imorgon så kan jag berätta om mötet med supertankern Nya Fiddebildt som numera seglar under reklambyråflagg och vars rederi på senare tid utsett sig själva till dels det vattenbärande partiet och dels även till det nya matrospartiet.

Där hade man nog lite tur med styrman Littorins avgång för han hade efter ett långt telefonsamtal med någon kvinna rusat iväg som hade han eld i häcken och lämnat efter sig en slarvig rekvisition där det beställdes 500000 valknappar och annat till Nya trospartiet. Freudianskt, typiskt freudianskt hördes en känd moderat utbrista då han fick veta detta.

ScreenHunter_01 Sep. 30 03.16.gif

Rederiledaren Rheinfeldt hade även han fått se beställningen, läst vad som stod på materialet och småleende kläckt ur sig att jaha, nu ska den där Schlingman göra oss till de nya kristna också…..Nya trospartiet…ja, ja. Men, vänta detta är ju genialt!! Vi säger alltså inte vilken tro det handlar om?

Lysande, då har vi ju nåt som vi kan få alla att tro på att vi menar för just dom, där och då. När vi pratar med just den gruppen. Muslimer till frukost, katoliker till lunch och Göran i eftermiddag. Lysande, alla tror att det tros på just deras tro! Tror jag iaf!?

Ja, dom har ju köpt allt annat skitsnack vi kört. ”FRA stärker din integritet….” Jo, hoppsan Kerstin. Snyggt förpackat, en bra slogan och en effektiv marknadsföring, det är de nya moderaterna. Här var det politik, prima politik, kom o köp vår politik med en hel och reverserad eftervaletgaranti! Bra, eller hur?

Vad den innebär? Ja, att vi får ångra oss förstås. Det är ju själva reverseringen det. Men det ökar din trygghet eftersom du inte behöver oroa dig alls. Du vet ju vad som händer…..!

imagesfra.jpg

Blev långt o sent det här så nu är det natti natti after these short messages:

Som motvikt till obalanserade muslimska extremister är det skön att höra orden och det balanserade budskapet från en vit amerikansk predikant. Pastor Pat Robertson får ordet:

”Feminismen uppmuntrar kvinnor att lämna sina män, döda sina barn, praktisera häxkonst, förstöra kapitalismen och bli lesbiska”

Jaha, då vet vi det. Hörde du Gudrun?

Arbetslinjen får konsekvenser. Genom att troget arbeta åtta timmar om dagen kanske du slutligen får bli chef och arbeta tolv timmar om dagen!

Till sist något jag funderat mycket på. Varför finns det bara ett konkurrensverk?

 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Om Michael Gajditza

Jag är en 54-årig man i Västerås som sedan 16-årsåldern varit engagerad i samhällsfrågor på olika sätt. Med åren har jag skaffat mig en varierad livserfarenhet med en bredd som jag vågar påstå att inte många har. Bloggen driver jag med en inriktning på frågor som rör rättssäkerhet, frihet, demokrati och integritet. Jag är även en av grundarna av Liberaldemokraterna, ledamot av det verkställande utskottet och f.n dess rättspolitiske talesman.

Publicerat på 8 januari, 2011, i Okategoriserade. Bokmärk permalänken. 5 kommentarer.

  1. MichellDu ska få en fråga på det här ”Kungens valspråk är För Sverige – i tiden.Med det menar Kungen att han vill arbetaför Sverige på ett sätt som passar just vår tid.”Tror du att han skulle valt detta valspråk om han vetat att den svenska demokratin upphörde i samband med att mångkulturen skrevs in i grundlagen!

  2. MichellDu ska få en fråga på det här ”Kungens valspråk är För Sverige – i tiden.Med det menar Kungen att han vill arbetaför Sverige på ett sätt som passar just vår tid.”Tror du att han skulle valt detta valspråk om han vetat att den svenska demokratin upphörde i samband med att mångkulturen skrevs in i grundlagen!

    • Michael Gajditza

      Tveksamt. I så fall så hade han nog sagt och valt; ”Nu vänder vi blad, försök vara glad.Vi väntar på Mille en helyllekille. En restjugoslav som i Sverige klev av med brudar och honung han lockade sin konung som villigt gav efter han gillar ju fester!”

  3. Nettan Tjernkvist

    Säger bara…FRA, Tra-La-La och Lyyysande Sickan… Bra skrivet Micha!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: