Svensk Myndighetskontroll: Är du inte glad är du misstänkt.


http://svt.se/2.27170/1.2287815/vita_huset_rustar_mot_insiderhot

http://www.sydsvenskan.se/varlden/article1345671/Vita-huset-rustar-mot-lackor.html

http://www.dn.se/nyheter/varlden/vita-huset-rustar-mot-insiderhot

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8372551.ab

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/vita-huset-rustar-mot-insiderhot_5847239.svd

             Har ni ett program för insiderhot eller underlag för ett sådant?

             Är alla anställda ombedda att rapportera sina kontakter med media?

 • Sparar ni bevis på aktivitet eller deltagande på sajter som Wikileaks eller Openleaks före och/eller efter anställning?

 • Har ni ett rapporteringsprogram för utrikes resor/kontakter eller ett system som identifierar ovanligt hög förekomst av utrikes resor/kontakter?

 • Använder ni psykiatriker eller sociologer för att mäta: -Relativ lycka som sätt att mäta pålitlighet? -Nedslagenhet eller butterhet som ett sätt att mäta avtagande pålitlighet?

Ni som hittills varit för införandet av varenda lag som inneburit mer kontroll, mer övervakning och mindre frihet, är ni för nästa steg också? Klart ni är för bara man har rent mjöl i påsen så kan man böja sig framåt och bara ta emot. Självklart, tänkte inte på det.

wikileaks-julian-assange-sweden-time (Mobile).jpg

Jag kan inte undgå att fundera på hur en hjärna är programmerad som å ena sidan är stentuff mot cancersjuka och å andra sidan helt undfallande mot påbud uppifrån? Söker ett bra ord……feg? Nej, ehh ynklig……mmm bättre men inte bra. Det saknas något som knyter ihop det som…………..Heureka! Got it, ryggradslös naturligtvis.

Så kombinerar vi dom tre storheterna och får det till feg, ynklig och ryggradslös!

Det blev en lite annorlunda inledning på detta blogginlägg och det blev det eftersom jag något sent återfann de artiklar jag länkar till ovan. Det handlar om hur den amerikanska administrationen ska tackla läckor som de man råkat ut för till Wikileaks.

I ett elva sidor långt PM dras riktlinjerna upp för hur personal ska nagelfaras och kontrolleras. Några av de frågor som ställts och som du kan läsa ovan visar på ett skrämmande tydligt sätt hur snaran dras åt ytterligare i ett utbrott av något som närmast kan liknas vid paranoia.

Det är också förklaringen till min inledning. Jag har inte drabbats av paranoia. Däremot så vet jag med cynikerns hela säkerhet att kommer det sådana förslag i USA så är det också bara en tidsfråga innan de är här. Detta faktum gör mig lite kinkig i förskott kan man kanske säga.

Men det är klart att vi ska lita på staten! Se bara med vilken enastående kompetens man sköter och klarar av att köra tågen……..

2014 måste en röst som högt och ljudligt säger nej till fortsatt vansinne på detta område ta plats i Sveriges riksdag. En röst som tillhör en framtidsrörelse men som till del även kommer att få agera liberal motståndsrörelse – Liberaldemokraterna.

PS. Se nu inte butter ut för då kan du bli misstänkt. Var glad! Le! Det är en order! DS

libdem-mini.png

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Nunc aut nuncuam

Annonser

About Michael Gajditza

Jag är en 54-årig man i Västerås som sedan 16-årsåldern varit engagerad i samhällsfrågor på olika sätt. Med åren har jag skaffat mig en varierad livserfarenhet med en bredd som jag vågar påstå att inte många har. Bloggen driver jag med en inriktning på frågor som rör rättssäkerhet, frihet, demokrati och integritet. Jag är även en av grundarna av Liberaldemokraterna, ledamot av det verkställande utskottet och f.n dess rättspolitiske talesman.

Posted on 8 januari, 2011, in Okategoriserade. Bookmark the permalink. 12 kommentarer.

 1. Vad intressant dina poster verkar! kommer verkligen att läsa igen! 🙂 Hoppas du har en kul dag 🙂

 2. Säg något som kommer från USA som är bra?? Landet Amerika våldtogs för länge sen i blodbad för alla indianer…och det är detta pris som komma skall för USA…det man ger det får man tbx…så en ljus framtid lär dröja för deras del..De får nu ta den rollen som de åsamkat många länder i lidande…Så varför vår regering ser upp till dem..är för mig en gåta??

 3. Maria de Suède

  vad ska man säga? Det är en j-a cirkus!

 4. Skillnaden mellan USA och Europa är att i USA engagerar sig gräsrötterna och protesterar mot dessa dumheter. Till slut får gräsrötterna tåget att vända. För att få inspiration, lyssna gärna på webbradion ”Liberty & Justice” :http://radioeast.no-ip.org:4060/listen.plsHär i Europa är engagemanget bland gräsrötterna för att protestera nästan obefintligt. Man ler hellre och hoppas innerst inne att någon annan löser upp knuten innan den har gått för långt.

  • Michael Gajditza

   Upplever att dom i USA är ojämna men visst, hela Obamas kampanj var ju på många sätt en gräsrotsrörelse. Ska lyssna vid tillfälle. Tack!

 5. Jag är glad! *ler osäkert*Hemikram

 6. Att sparka neråt och slicka uppåt är också en definition på betéendet. Det finns diagnoser på vissa störningar där detta betéende är vanligt. Hoppas verkligen det blir en ändring 2014.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: