Svensk Myndighetskontroll: FP:s Johan Pehrson och mer övervakning


Lyssna på Folkpartiets rättspolitiske talesman, Johan Pehrson, i detta ljudklipp från den 15/12 då han och Maria Ferm (Mp), pratar om FRA och Säpos möjligheter att få signalspana inrikes.

För det första så utstrålar hela hans framträdande en betydande osäkerhet vilken är grundad på okunskap som jag upplever det. Trots osäkerhet och okunskap så är inställningen och inriktningen given för Pehrson.

Mer övervakning – vi måste skydda osss mot extremism – nu finns hot som kan döda människor på Stockholms gator – massavlyssning handlar det inte om eftersom vi har kontroller – vi måste våga se och agera – säpo behöver kunna signalspana – så att man inte kan springa runt och spränga människor urskiljningslöst – är några lösryckta Pehrsoncitat ur programmet.

Han har dessutom mage att kalla sig liberal mitt i allt detta, något som för mig är totalt obegripligt. Pehrsons enda fördel är att han iaf säger öppet och berättar fritt om hur han ytterligare vill skärpa sin batongpolitik. Det kommer att finnas många anledningar att återkomma till detta, till datalagringsdirektivet samt även till lag angående ”De brottsbekämpande myndigheternas tillgång till uppgifter om elektronisk kommunikation”

Var även helt säkra på att bakom Johan Pehrson står fru Ask och vem vet om inte hon vill ta ett steg eller två till….

att tanka.gif

Nunc aut nuncuam

Om Michael Gajditza

Jag är en 54-årig man i Västerås som sedan 16-årsåldern varit engagerad i samhällsfrågor på olika sätt. Med åren har jag skaffat mig en varierad livserfarenhet med en bredd som jag vågar påstå att inte många har. Bloggen driver jag med en inriktning på frågor som rör rättssäkerhet, frihet, demokrati och integritet. Jag är även en av grundarna av Liberaldemokraterna, ledamot av det verkställande utskottet och f.n dess rättspolitiske talesman.

Publicerat på 21 december, 2010, i Okategoriserade. Bokmärk permalänken. 9 kommentarer.

  1. Ja, vad är det annars???… och SÄPO städar ju undan det som är sanningen..men reder inte ut att lösa de fall de ska lösa..så jag ser Sverige helt orent av det som är.. och SÄPO ser jag inget annat som ett ”städbolag” som städar det de inte ska städa..inget annat. Kålsupare hela bunten..så nu knackar de väl på dörren på självaste Julafton och städar bort mig för en ”säkerhetsrisk”..så finns jag inte här efter Nyår så vet ni vad jag är..jag är bortstädad.. Så de håller Sverige rent från sanningen.

  2. -kan hålla med fullt ut…det är mycket skit som skiter ut i ändorna på många..så… Städ”bolaget” SÄPO AB har mycket att städa rent…och bort.”HÅLL SVERIGE RENT!” SÄPO AB

  3. En man tar livet av sig offentligt och det såg i alla fall ut som han hade kunnat släcka fler liv i samma smäll, detta med motivet att sverige har hållit för hårt på grundläggande fri- och rättigheter. När då politiker använder denna händelse till att argumentera för att beskära just grundläggande fri- och rättigheter, så kan man inte säga annat än att den galne självmördarens taktik fungerar och troligen uppmuntrar andra lika mentalt pressade och instabila personer. Alltså, Johan Pehrson uppmuntrar till mer sådant här genom att han så tydligt visar att det fungerar.

  4. knuffar och jag blev helt flabbergastad jag med…

  5. Ja den killen har inte alltid alla hönsen hemma.Minns i debatten med Falkvinge då han hänvisade till nån konstnär som ”suttit i en grotta i månader” måste kunna få betalt…Och i P1 för någon dag sedan när polistrapporten från Göteborg presenterades och ett av förslagen var att det ju är knas att polis kontrollerar polis och att det hade varit bättre med en egen myndighet skilt från polisen som sköter detta. På det svarade han ”Det är väl klart att det är poliser som ska kontrollera andra poliser, vad skulle det annars vara, bibliotikarier?”…

  6. Maria de Suède

    Hàller med dig i det du skriver, det gäller en del här i Frankrike ocksà… En viss Sarko.. Underbar bild!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: