Svensk Myndighetskontroll: Assange har inte begått brott enligt lagen i Australien


http://tv.expressen.se/swf/swf/satellit/satellite.swf?e=1&xmlUrl=http%3A%2F%2Ftv%2Eexpressen%2Ese%2Fnyheter%2Futrikes%2F1%2E2257886%2Fwikileaks%2Dfriade%2Di%2Daustralien%2D%2D%3Foutput%3Dxml%26standAlone%3Dtrue

Australiens premiärminister har nu bekräftat att Julian Assange i och med utlämnandet av de till Wikileaks lämnade hemligstämplade handlingarna, inte begått något brott enligt australisk lag.

Nu hoppas jag att han kan åka till Sverige för att klara av de misstankar om sexualbrott som finns mot honom här och att han inte råkar ut för att den svenska regeringen utvisar honom till USA.

Nunc aut nuncuam

Annonser

About Michael Gajditza

Jag är en 54-årig man i Västerås som sedan 16-årsåldern varit engagerad i samhällsfrågor på olika sätt. Med åren har jag skaffat mig en varierad livserfarenhet med en bredd som jag vågar påstå att inte många har. Bloggen driver jag med en inriktning på frågor som rör rättssäkerhet, frihet, demokrati och integritet. Jag är även en av grundarna av Liberaldemokraterna, ledamot av det verkställande utskottet och f.n dess rättspolitiske talesman.

Posted on 18 december, 2010, in Okategoriserade. Bookmark the permalink. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: