Svensk Myndighetskontroll: Beatrice Ask tror att vi är dumma i huvudet


”Det nuvarande politiska klimatet i Sverige gör alla formella överenskommelser om information för terroristspårning mycket svåra. Det nuvarande informella upplägget fungerar bra, enligt de svenska tjänstemännen”.

”De utryckte en stark belåtenhet över det nuvarande informella arrangemanget med informationsutbyte med USA, och undrade om de förmodade fördelarna med en överenskommelse enligt HSPD-6 för Sverige skulle riskera att de nuvarande informella kanalerna, som täcker ett brett fält av polisiärt och antiterrorist-samarbete, skulle kunna hårdgranskas mer intensivt av riksdagen och kanske då äventyras.”

”Hon trodde att, givet den svenska grundlagens krav på att presentera ärenden av vikt för nationen inför riksdagen, och i ljuset av den pågående kontroversen om den nyligen beslutade FRA-lagen, kommer det vara politiskt omöjligt för justitieministern att inte låta riksdagen granska några datautbytesöverenskommelser med USA. Enligt hennes åsikt kan offentliggörandet av det här också äventyra de informella informationsutbytena.”

”USA:s ambassadör summerade mötet med att Sverige inte ansåg sig vara måltavla för terrorister men är ”villigt att fortsätta mata information till USA genom nuvarande informella kanaler.”

Ovanstående är citat direkt ur de telegram som kommit till allmänhetens kännedom genom Wikileaks. Justitieminister Beatrice Ask anser att de bäst förklaras på följande sätt.

Hon säger till Aktuellt att det inte handlar om annat än förhandlingar gällande svenskars möjlighet att resa till USA utan visum.
”- Det som diskuteras är att amerikanarna, i samband med att vi har ett avtal om visumfrihet till USA, skulle bygga upp ett annat system. Det avvisar tjänstemännen och ställer sig väldigt tveksamma till.”

Eftersom jag tycker att uttalandet är så otroligt dumt så kom jag liksom av mig så läsaren får själv bedöma trovärdigheten i det som sägs. Själv kommer jag bara på det gamla uttrycket, ”Hur vet man att ministern ljuger?”

”Det vet man eftersom läpparna rör sig……!”

Nunc aut nuncuamsee-no-evil.jpg

Om Michael Gajditza

Jag är en 54-årig man i Västerås som sedan 16-årsåldern varit engagerad i samhällsfrågor på olika sätt. Med åren har jag skaffat mig en varierad livserfarenhet med en bredd som jag vågar påstå att inte många har. Bloggen driver jag med en inriktning på frågor som rör rättssäkerhet, frihet, demokrati och integritet. Jag är även en av grundarna av Liberaldemokraterna, ledamot av det verkställande utskottet och f.n dess rättspolitiske talesman.

Publicerat på 6 december, 2010, i Okategoriserade. Bokmärk permalänken. 8 kommentarer.

  1. Bra inlägg och tumme.Jag har en fråga att ställa utifrån ett inlägg och en frågeställning som jag inte känner till eller kan besvara.http://blogg.aftonbladet.se/hemimamma/2010/12/hemimammas-kamp-kungligt-korkat-och-kvinnligt-kriminellt#lastCommentJag hoppas att du vill berätta hur det förhåller sig på den punkten. Tack på förhand.___________________________________________________________________________Finns det några snälla vuxna här?Livet helt enkelt6 december 2010, kl 21:26Jag känner till folk som inte vill kännas vid sin föräldrars brister ens om dom inte gjort något olagligt.Och det tycker jag inte man kan kräva att dom gör heller.Antar att det även är därför vi i Sverige inte heller kan kräva att familjemedlemmar vittnar mot varandra när något brott begåtts.Hemimamma 6 december 2010, kl 22:08Är det så att vi har ”The fifth amendment” motsvarande amerikanernas? Jag vet inte och jag hoppas att Svensk myndighetskontroll kan svara på den frågan…MVH och hemikram ♥

  2. Alla politiker tycker att vi svenskar är dumma i huvudet och de har kanske rätt. Bättre att de får ta över då kanske, men de sköt sig själva i foten kommer de snart att bli varse om.Oj då, är det EU som bestämmer nu?Omval och krigsrätt. Det är det som gäller när ett land är i krig och man är landsförrädare.

  3. Maria de Suède

    Kan endast hàlla med dig och fotot är sà talande!!!Ha en bra dag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: