Svensk Myndighetskontroll: Regeringen har dolt avtal för riksdagen


http://www.expressen.se/nyheter/1.2242036/sverige-samarbetade-med-usa-om-terroristbekampning

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8230405.ab

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/samarbete-med-usa-skulle-inte-visas-upp_5780739.svd

Kvällens Dokument inifrån visar i sammandrag att regeringen i konspiration med främmande makt genomför handlingar som dolts för den svenska riksdagen. Låter som inledningen på ett landsförräderiåtal…….

Detta måste helt enkelt få någon form av konsekvenser men ett problem i sammanhanget är att jag upplever att sossarna är precis lika goda kålsupare och att det ”informella och djupgående samarbete” som beskrivs har pågått under lång tid och även under S-styre. Jfr. t.ex hämtningen av egyptierna av CIA under Bodströms tid som justitieminister.

Självklart skulle nu regeringen tvingas redovisa vilka personer man lämnat information om och vilken information som har lämnats. Men det blir väl samma sak som när dåvarande utrikesministern Sten Andersson en gång i världen gick ut och högljutt förklarade att vapenaffärerna med Bofors och Indien skulle granskas och att ”byken skulle tvättas ordentligt och offentligt.” Sedan hände inte så mycket mer.

Måste säga att frustrationen är stark och att alla farhågor kring t.ex FRA nu har besannats. Ett djupgående och informellt samarbete kan inte ha någon annan innebörd än att vår regering lämnat ut svenska medborgares liv till ett främmande lands regering. Det är sådant som förklarar allmänt varför all denna övervakning anses nödvändig och specifikt varför regeringen var så otroligt angelägen om att driva igenom FRA-lagen.

Vi är enkelt uttryckt reducerade till valboskap och utbytbara handelsobjekt i informationsutbytet med USA som sker helt utan parlamentarisk eller annan demokratisk insyn.

Nunc aut nuncuam

Om Michael Gajditza

Jag är en 54-årig man i Västerås som sedan 16-årsåldern varit engagerad i samhällsfrågor på olika sätt. Med åren har jag skaffat mig en varierad livserfarenhet med en bredd som jag vågar påstå att inte många har. Bloggen driver jag med en inriktning på frågor som rör rättssäkerhet, frihet, demokrati och integritet. Jag är även en av grundarna av Liberaldemokraterna, ledamot av det verkställande utskottet och f.n dess rättspolitiske talesman.

Publicerat på 5 december, 2010, i Okategoriserade. Bokmärk permalänken. 6 kommentarer.

  1. Vem är förvånad?

    • Michael Gajditza

      Jag är faktiskt lite förvånad över att det framstår som så omfattande och att det sträcker sig såpass lång tid tillbaka som det gör. Det i sin tur gör att det inte kommer att finnas någon vilja från S heller att tvätta byken.

  2. Ja, detta är IB-nivå. Och då ska vi samtidigt komma ihåg att utrikesdelarna av IB:s verksamhet i viss utsträckning är höljda i dunkel än idag. Inte heller de statliga utredarna fick närmare granska IB:s utlandssamarbete, av hänsyn till rikets säkerhet. Och som av en händelse har de båda FRA-granskarna, Datainspektionen och Signalspaningskommittén, precis samma begränsningar i sina direktiv. Relationer till andra länder, det är känsliga saker det.

  3. Det den borgerliga regeringen har gjort nu är inget annat än politiskt självmord. Huvuden måste rulla på löpande band här och åklagare måste ta över här och nu. Allvarligt talat så tror jag inte att jag har sett något som har varit allvarligare under de år som jag har följt svensk politik. Detta förklarar ju dessutom varför man har infört FRA-lagen och varför Datalagringsdirektivet nu är på gång. De kontrollfunktioner som vi har haft under åratal i Sverige, till exempel konstitutionsutskottet, är nu reducerad till en fars. Detta saknar med stor sannolikhet motsvarighet i modern tid! Frekar06

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: