Svensk Myndighetskontroll: Stoppa massinvandringen från Stockholm till Västerås


http://vlt.se/nyheter/vasteras/1.1015181-brandhill-sd-vagrar-grava-ned-stridsyxan

http://vlt.se/nyheter/vasteras/1.1009475-sd-vander-blad-efter-gruppledarval

I min hemkommun Västerås fick Sverigedemokraterna tre mandat vilket innebar att tre förvånade och förvirrade människor efter valet i olika kommentarer berättade att de inte hade hunnit med att utforma någon politik inför valet utan att de gått till val på SD:s allmänna politik och att man nu efter valet skulle sätta sig och utforma en politik för SD i Västerås att driva.

Riktigt så kan man nog inte säga att det blivit eftersom en av de tre blev utesluten p.g.av en misshandelsdom. Han sitter kvar i fullmäktige som politisk vilde och representerar väl i stort sett bara sig själv.

De två återstående, Börje Brandhill och John Bergström, blev alltså de som skulle ta ansvar för SD:s Västeråspolitik. Brandhill har sedan valet i alla fall presterat två debattartiklar i lokaltidningen. I den ena 100929 så säger han bl.a att ”Vi sverigedemokrater finns på banan och vi har kommit för att stanna – det kan ni vara fullständigt övertygade om.” Han kräver också att politiken i Västerås nu ska ”Kryddas med rejäla doser SD politik” men vad denna politik i så fall skulle innebära har han ingen kommentar till.

I den andra artikeln 101007 kommer så äntligen ett tungt politiskt besked från SD till de väntande Västeråsarna. Här skriver Brandhill nämligen att SD också ”vill Västerås bästa”. Som västeråsare så är jag ju glad och tacksam för detta och konstaterar att det möjligen varit mer förvånande om han sagt det motsatta.

Två dagar senare så tvingas man åter lägga det tyngande politiska tänkandet åt sidan då en polisanmälan gör gällande att en av SD:s företrädare i Västerås ska ha vandaliserat en av fullmäktigekandidaternas bil. Ett lite oortodoxt sätt att bedriva politik och lösa konflikter men det får till följd att Distriktsordföranden Marie Edenhager åker till Västerås för att reda ut situationen.

Fullmäktige har sitt första sammanträde efter valet och SD gör entre med två man och så den uteslutne politiske vilden. SD:s fullmäktigegrupp, som alltså reducerats till två personer, har fortfarande inte presenterat något av den politik man vill driva men Börje Brandhill har i de två artiklar han skrivit poängterat att ”Jag är öppen för alla förslag, jag är villig att tala med vem det vara må.” och att ”Vi sverigedemokrater pratar med vem det vara må, vi vill ta ansvar.”

Som alla fullmäktigegrupper vill SD naturligtvis också ha en gruppledare så det gäller att utse någon av gruppmedlemmarna till sådan. I det här fallet så här ju gruppen begränsad till Börje och John så det är en intelligent gissning att tro att det bör bli någon av dessa, trots de misshälligheter kring den vandaliserade bilen som varit. Edenhager från distriktet har också varit i Västerås igen och pratat med herrarna och bl.a sagt; ”– Jag gav dem en skarp varning. Den som inte kan samarbeta måste kliva av.”

a16a80abe49d3f03.gifDen 13/11 kan man läsa i tidningen att John Bergström, andranamnet på listan, utsetts till gruppledare av distriktsstyrelsen för Dalarna-Västmanland. I en tidningsartikel uppger Bergström att han nu tror på en nystart och att det är dags att vända blad.

På fråga om vad som talar för att det blir bättre nu så svarar distriktsordförande Edenhager från Dalarna att ”– Sunt förnuft, rim och reson. Det är man skyldig till när man representerar SD.”

Det sunda förnuftet håller i flera dagar men var tydligen inte särskilt sunt eller särskilt förnuftigt för idag tar den andre ledamoten, Börje Brandhill bladet från munnen och säger i tidningen att han och Bergström inte har någon som helst kontakt. Gruppen Bergström-Brandhill skulle ha träffats i veckan för att gå igenom budgeten men som Brandhill uttrycker det;

”– Aldrig! Jag har inte pratat med honom på flera veckor och det kommer inte att bli några samtal i fortsättningen heller!” Minnesgoda läsare kanske kommer ihåg att detta är samme man som i texten ovan uttryckte att Sverigedemokraterna tar ansvar och pratar med vem det vara må. Utom SD medlemmar i den egna fullmäktigegruppen förstås.

Brandhill riskerar nu att bli utesluten ur partiet vilket skulle göra att gruppledare Bergström i fortsättningen får leda sig själv i jakten på en politik. Någon sådan har man naturligtvis inte kunnat ägna sig åt vilket på sitt sätt kanske är bra för Västeråsarna.

Frågan har även tydliggjort exakt hur skeptiska Sverigedemokrater är till främlingar. I ett antal olika uttalanden har SD sympatisörer nämligen klargjort att Brandhill är infödd västeråsare och som sådan ska ha företräde framför de som kommer utsocknes ifrån. Att folk ända bortifrån Dalarna lägger sig i Västeråsarnas uppgörelser genom att fatta beslut i distriktets styrelse är inte godtagbart.

Själv född och uppvuxen i staden är jag böjd att hålla med. Dom är ju inte riktigt som oss riktiga Västeråsare och vi vill inte att vår kultur ska försvinna. Massinvandringen på senare år av Stockholmare måste också få ett slut. Det står inte på förrän vi västeråsare är i minoritet och vad händer då? Måste vi börja prata Stockholmska? En fråga till också, vad vet såna där människor egentligen om bandy? Va?

libdem-mini.png

Annonser

About Michael Gajditza

Jag är en 54-årig man i Västerås som sedan 16-årsåldern varit engagerad i samhällsfrågor på olika sätt. Med åren har jag skaffat mig en varierad livserfarenhet med en bredd som jag vågar påstå att inte många har. Bloggen driver jag med en inriktning på frågor som rör rättssäkerhet, frihet, demokrati och integritet. Jag är även en av grundarna av Liberaldemokraterna, ledamot av det verkställande utskottet och f.n dess rättspolitiske talesman.

Posted on 19 november, 2010, in Okategoriserade. Bookmark the permalink. 6 kommentarer.

  1. Haha, jag skrattade högt när jag läste detta.Så utsökt roligt!Ja, nu är jag fanimig gladare än vanligt för att jag är stockholmare…Det var väl Anna Kinberg Batra som för några år sedan påstod att stockholmare är smartare än folk från andra städer. Hon hade rätt. Men inte för att vi som är födda i Stockholm generellt är smartare, utan för att de smartaste ute i landet som regel flyttar till Stockholm…

  2. Det absolut bästa vore givetvis att bygga en 10 meter hög och 5 meter tjock mur runt hela Västyerås kommun. Så kommer ingen vare sig in eller ut ur kommunen. Ni låter så väldigt missnöjda när ni pratar så för oss stöddiga…jag menar världsvana stockholmare så vore en rejäl mur bara en stor vinst. Och så vill jag självklart ha ett inflyttningsstopp av Västeråsare in hit till Stockholm. Det blir alldeles för mycket negativ attityd och bandysnack på tunnelbanan annars. Vad blir det kvar av den fina stockholmskulturen om massa gurkodlare släpps in liksom dårå?

  3. ÅH…. tack för detta underbara skratt Bäste herr Gajditza!! ♥Hemikramar och en trevlig helg önskar jag dig!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: