Svensk Myndighetskontroll: Californiens nej – en generationsfråga


Californien röstade alltså nej till en legalisering av cannabis vilket i sig inte är lika överraskande som att det överhuvudtaget hölls en folkomröstning. Att ja sidan skulle kunna triumfera redan nu mot bakgrund av hur den officiella synen på cannabis sett ut under de senaste 50 åren hade varit en fullständig sensation. Nästan lika sensationellt som om Californiens innevånare plötslig skulle sluta tillverka och röka sina jointar……

Den verklighet som nu polisen och de rättsvårdande myndigheterna även i fortsättningen får leva med är att en oproportionerligt stor del av rättsväsendets resurser fortsatt kommer att läggas på något som oerhört många inte ens betraktar som brottsligt och det i en stat i ett land som har stora problem med allvarlig kriminalitet.

Jag tror därför att det inom 10 år ändå kommer att vara så att cannabis är lagligt och eventuellt har så kommit att ske efter en ny folkomröstning. Intressant att notera från den omröstning som nu hölls är hur man röstade i olika åldersgrupper och när man tar del av de siffrorna så inser man att legalisering av cannabis inte längre är en fråga om huruvida det ska legaliseras utan mer en fråga om när så kommer att ske.

w9FV2.gif

Annonser

About Michael Gajditza

Jag är en 54-årig man i Västerås som sedan 16-årsåldern varit engagerad i samhällsfrågor på olika sätt. Med åren har jag skaffat mig en varierad livserfarenhet med en bredd som jag vågar påstå att inte många har. Bloggen driver jag med en inriktning på frågor som rör rättssäkerhet, frihet, demokrati och integritet. Jag är även en av grundarna av Liberaldemokraterna, ledamot av det verkställande utskottet och f.n dess rättspolitiske talesman.

Posted on 4 november, 2010, in Okategoriserade. Bookmark the permalink. 6 kommentarer.

  1. Håller med f.f; det är bara en tidsfråga innan det genomdrivs en legalisering av marijuana i Kalifornien. Möjligen oxå i några fler stater i USA. Bevisligen innehåller delar av THC:et ett så kraftfullt toxin att det lagligen förskrivs vid flera olika typer av smärttillstånd.Men legaliseringen kommer i vart fall vara myndighetskontrollerad på flera punkter (odling, förskrivning, försäljning) och säkert kommer det i praktiken inte innebära någon egentlig skillnad mot alkoholen när det gäller lagstiftarens syn på t.ex. ”drog”fylla. Polisen kommer säkert ta blodprov för att avgöra om en individ är ”drog”full vid t.ex. en bilolycka. Om det nu går att bestämma en högstanivå på halten THC i blod. Eller vad tror ni?

  2. 13% av de som röstade var i målgruppsåldern.Hittade de inte till vallokalen eller låg det en godisaffär på vägen dit?:)

    • Michael Gajditza

      Jag såg det och det är otroligt lågt. Dom kke hade rökt på för att fira i förskott o bommade klockan…..? *S*

  3. 2012 är det nyval då lär det bli ett ja.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: