Svensk Myndighetskontroll: Oseriöst SD och felräknat dessutom


Minns ni det där partiet som i valrörelsen för bara drygt en månad sedan berättade för alla och envar att invandringens kostnader var astronomiska men att dom i sin skuggbudget presenterat siffran 78 miljarder som en försiktigt hållen beräkning? Så här skrev man i våras:

”Med Sverigedemokraternas mer restriktiva invandringspolitik skapas dessutom ett reformutrymme redan första året genom en minskning av asyl- och anhöriginvandringen med 90 procent. Denna reform får ordentligt genomslag tredje året och sammanlagt sparar vi här 78 miljarder under budgetperioden.” Sedan lade man till; ”På biståndssidan sparar vi 29,5 miljarder under budgetperioden.” 107,5 miljarder i besparing under perioden är ju inte illa och det gick man sedan till val på och fick även stöd tillräckligt för att ta sig in i riksdagen.

Den 2/9 presenterades valmanifestet med 99 punkter och ingen förändring i finansieringsfrågan förutspåddes.

Idag har man presenterat partiets ekonomiskpolitiska motion med anledning av regeringens budgetproposition och det nya i motionen jämfört med den tidigare skuggbudgeten är att I dagens skuggbudget kommer SD ha en post för invandringen, men den långsiktiga beräkningen dröjer.

”- Det är ett väldigt komplext område, säger Skalin. Nu sitter vi i riksdagen och ska presentera ett förslag som på ett eller annat sätt, direkt eller indirekt, påverkar människorna som lever i det här landet. Givetvis ska vi räkna så gott vi bara kan framöver så att det verkligen blir 100 procent rätt.”

Det är egentligen ett rätt fantastiskt uttalande som översatt betyder att under valrörelsen var vi inte så noga med det vi sa utan det viktiga då var att komma in i riksdagen. Nu är vi där och har upptäckt att det är ett komplext område att räkna på. Eftersom vi nu kan räkna med att bli mer granskade har vi insett att vi måste räkna lite mer noggrant så därför har vi inte hunnit räkna fram den absolut i särklass viktigaste enskilda posten i vår budget. Seriöst? Tja, avgör själv……

Det hindrar dock inte partiet från att sprätta iväg 17,5 miljarder mer än regeringen och det alltså utan att ha koll på om deras besparing ens kommer i närheten av det beloppet. De första pengar man annars la beslag på var biståndspengarna vilket då måste kategoriseras som SD:s viktigaste besparing i dagens motion.

96397_366_250.jpg

Jag beklagar de människor runt om i världen som drabbas av den besparingen. Jag vet att varenda en av er har det så oerhört mycket sämre än vad vilken svensk som helst egentligen kan föreställa sig men SD behöver era pengar för att svenska småtjyvar ska få sitta mycket längre i fängelse och för en närmast småpervers längtan att få straffa barn under 15 år. Sånt kostar så ni får klara er ändå.

Jag fortsätter därför med just rättspolitiken och konstaterar att det här partiet som lägger den budget dom nu lägger har absolut inte den minsta aning om vad de talar om på det här området. De förslag de lägger kostar snabbt ytterligare miljarder utöver deras egen satsning och på sikt så kommer deras politik att leda till ett mycket, mycket stort budgethål.

Jag har tidigare under valrörelsen skrivit ett inlägg just om detta så här och nu så tar jag bara ut en enda del av det förslag de lägger nämligen detta, ”ett omedelbart avskaffande av nuvarande praxis där domstolarna ger återfalls- och serieförbrytare mängdrabatter på brott.”

Häpp! Nu så ska det få kosta men är det fest så är det. Det här som man nu ger sig på är mängdbrottsligheten och vilka svarar i första hand för den? Jo, det är vad vi slarvigt brukar kalla pundare o småtjyvar. Den kategori som regelmässigt har sisådär 20-30-40 åtalspunkter att svara för då de så att säga samlat ihop till en rättegång.

Det är också bland dessa som vi finner de flesta åtefallsförbrytarna. Denna kategori ska nu inte få någon rabatt enligt SD utan de ska dömas fullt ut för varje brott. Det vore otroligt intressant att se vilken beräkning som sedan ligger till grund för det belopp om 440 miljoner ca. som man ska satsa på Kriminalvården för att möta det ökade trycket som man kallar det. Kom ihåg nu också att detta är bara en av de åtgärder man vill genomföra på det här området men jag nöjer mig f.n med detta som exempel.

Låt oss därför nu ta den genomsnittlige brottslingen inom detta segment och så tittar vi på hur det blir med SD politiken införd fr.o.m 2011 och nöjer oss förresten också med det eftersom det går åt h-e rätt fort…..

033678671f61e1c4.gif

Den 2/1-11 är det rättegång mot den tilltalade Bo Svensson. Bosse, eller ”tjackbotte” som han kallas är åtalad på 23 punkter. Tre fall av ringa narkotikabrott, två narkotikabrott, tre mopedstölder, två inbrott, ett olaga hot, ett missfirmelse av tjänsteman, tre olovliga körningar, en rattfylla och tre drograttfyllor, en ringa misshandel, en urkundsförfalskning, ett brott mot knivlagen samt ett fall av bigami. Det sista är visserligen något ovanligt men så är ”tjackbotte” heller inte vem som helst……

Så mina glada SD bugetbudgeterare, hur lång tid ska ”tjackbotte” spendera bakom galler enligt er förutsatt att han befinns skyldig på samtliga punkter? (vilket också sker utom vad gäller bigamin som var trickig från början) Med dagens system så hade han fått sisådär 6-7 månader kanske, alternativt en vårdvistelse 16 månader för att undergå antidrogbehandling. Men nu är det alltså slut med sådant och ”tjackbotte” som är både serie- och återfallsförbrytare blir nu den förste att dömas enligt era nya regler.

Så jag stannar där med den frågan hängande i luften och förhoppningsvis så får jag den besvarad av någon SD företrädare eller av SD sympatisörer innan vi övergår till att ytitta på vad det kommer att kosta samhället.

 

Om Michael Gajditza

Jag är en 54-årig man i Västerås som sedan 16-årsåldern varit engagerad i samhällsfrågor på olika sätt. Med åren har jag skaffat mig en varierad livserfarenhet med en bredd som jag vågar påstå att inte många har. Bloggen driver jag med en inriktning på frågor som rör rättssäkerhet, frihet, demokrati och integritet. Jag är även en av grundarna av Liberaldemokraterna, ledamot av det verkställande utskottet och f.n dess rättspolitiske talesman.

Publicerat på 28 oktober, 2010, i Okategoriserade. Bokmärk permalänken. 21 kommentarer.

 1. MichaelDu menar väl att fyra år framåt så granskar SD de andra partierna i riksdagen?Byggnad har gjort en eftervals undersökning där byggjobbarna markerar sitt ogillande om sossar ochmoderater genom att ge SD över tio procent i sympatiröster.Tror inte du som jag att det börjar röra på sig tack vare SD upplysningsverksamhet att försöka åtminstone bromsa den orättfärdiga invandringspolitiken som vanligt folk skulle tjäna på, även de etablerade invandrarna som drar sitt strå till stacken för att vi alla ska få en eventuellt välfärd och inte bara för de rika och besuttna, ju mer jag talar med invandrarna ju klarare bild får jag, att de stödjer SD politik för att stoppa massinvandringen.Kan du finna det berikande att förstöra svensk ekonomi så till den milda grad, effekten är, att den senast uppgiften talar om att utslagningen av människor har ökat kraftigt, det mer troliga är väl att man sopat det här under mattan i åratal och nu när siffrorna kommer på bordet ser det ut som en ökning.Jag tror inte någon av oss önskar att våra med människor ska hamna i träldom och dito fattigdom, men tyvärr vi är på god väg åt det hållet.Apropå partier, jag tror att vi är på väg åt det hållet att folket vill ha in nya partier i riksdagen för att bryta den maktfullkomlighet som råder i riksdagen, vi kanske rent utav får in partier som vill vara folkets företrädare och inte endast för sitt eget parti?Detta tips bjuder jag på, så att ert Liberaldemokratiska parti inte endast blir klubben för inbördes beundran, utan er motto bör vara som er främst målsättning att företräda folkets vilja och uppföra er som trovärdiga demokrater, inte ens SD lever upp till det mottot men förmodligen gör de den nytta för att bana väg för fler partier, genom att visa sig renhåriga som de hittills klarat bra, bortsett några princip demonstrationer att inte ta emot vad skit som helst av nervärdering.

  • Michael Gajditza

   *S* Så du menar att SD ska granska de andra partierna? Herregud, dom lär aldrig få tid att ta fram den där siffran om invanding de tjatat så mycket om så deras budget och ekonomiska politik är lika fruktbar som dammet på månens baksida.Jag är för övrigt straxt klar med en beräkning av deras kriminalvårdspolitik o dess kostnader och jag måste i det sammanhanget fråga dig om det inte blir jobbigt i längden att försvara ett parti där ingen tycks kunna räkna?”Utslagningen hart ökat kraftigt”, ja, är du förvånad? Det märks någonstans då man gör förändringar av den sort man gjort i olika välfärdssystem för att kunna sänka löneskatter som man gjort. Fast det är ju såklart enklare att skylla på invandringen än att diskutera förändringar i socialförsäkringssystemen!!Det återstår fortfarande att förklara hur Sveriges ekonomi kan vara bland de bästa i EU området efter 25 år av det SD kallar massinvandring. jag har frågat förut och jag frågar igen. Hur tänker man då man påstår att kostnaden är nästan 10% av BNP och sedan jämför det påståendet med fakta om svensk ekonomi? Hur får man det att gå ihop med låga räntor o låg inflation? Hur får man det att gå ihop med det faktum att Finland under dessa 25 år inte haft något som ens kommer i närheten av de 250-300 miljarder som ditt senaste länkande till PI talar om.

 2. Nabbdjuretperry

  @Stellan,Inga källor, inga kex. Det är bara fatta att det är inte ni som dikterar någon sanning. Det du snackar om är rent skitsnack och sagor om man inte har något att grunda med. Ni är och förblir de där mobbade outsiders ni varit under er uppväxt. Och där kan jag direkt säga att samhället misslyckats med integrationen av er och låtit er bli de rädda paranoida människor ni är idag.

  • Michael Gajditza

   Jag tror att SD och SD förespråkare måste vara sämst i världen på att nyttja källor och att ange sådana.

 3. Nabbdjuretperry

  Hänvisar man till Politiskt Inkorrekt eller Flashback, då har man inte mycket bakom pannbenet på fullt allvar. Det är märkligt hur de rena högerextrema forumen inte stängts ned med en jädra känsla redan med tanke på att de bedriver uppsåtligen propaganda som syftar på att medvetet sprida falska uppgifter för att sabotera demokrati och missleda folket i landet Sverige. Hörde förresten att flertalet av högerextrema och SD sympatisörer är under infiltration sedan två år tillbaka och nästan 99% av dem är socialbidragstagare. Över 50% av dessa var kriminellt belastade. Och 10% av totalen säger sig samtidigt lyfta ekonomisk kompensation från SD. Ett rykte, men med tanke på vad man fått reda på enbart själv i området om SDare så ligger det nog en hel del i det. Snacka om fett med ironi om de skulle hänga ut alla dessa med namn och skit som det sägs är syftet. Rätt åt dem!

 4. Mr AnkaEn dag lär du vakna till, men då kan det vara försent att rädda Sverige från undergång!Du vet bara vad PK samhällsfrånvända har predikat för dig i alla år och du är inte ensam hela 24 % av vår befolknig är lika trångsynta som du, resten har en mer nykter syn på samhället. Du vet för lite om samhället så det är bättre att du somnar om, så att ingen hör dig mer än ditt snarkande, det är bäst för alla parter.

  • Michael Gajditza

   Framför SD ligger fyra års granskning av den politik man föreslår. Ett tecken på att man börjat förstå att det här med riksdagen kommer att kräva en annorlunda arbetsmetodik än en valrörelse, är att man avstår från att sätta ett belopp på kostnader för invandringen. Vem vet, om två år så är dom kke så PK Stellan att du inte känner igen dom?

 5. Stellan, jag läste där. Svarar här för jag vägrar logga in där.Det finns för fan ingen källa på inlägget. Jag har kunnat skriva en artikel som påvisar att det är helt annorlunda. Hur hade ni då ställt er till inlägget?Fråga ett. Hade ni som socialdemokrater helt blundat för faktum och ändå trott blint på det egna?EllerFråga 2Hade ni kunnat analysera mitt inlägg på samma sätt som första? För ni har väl analyserat och kollat fakta då eller?Ge er och inse fakta, vi är 95 % som vet vad SD står för utan att för den delen älska dagens politiker. Det är där vi måste ändra.Men SD, nej tack 🙂

 6. Du Micael har sinne för humor det har jag all sagt och mycket av det du skriver måste man ta som humor för att förstå vart du vill komma med ditt bloggande för egentligen framstår du endast som musen som röt och det tar inte någon på allvar, att du har något högre värde i den form du skriver, för att slå i blindo.Läs den här artikeln som du kan lära dig utav, att det inte är något större fel på SD politik utan snarare dem röstar på övriga rksdagspartier.http://politisktinkorrekt.info/2010/10/28/misslyckad-integration-gigantiska-belopp/#more-63956

 7. Den där budgeten var som sagt en skuggbudget. Det bevisar att SD ”är och förblir” ett enfrågeparti som inte ens har koll på den frågan ens :)Det värsta är att folk inte förstår det än!

 8. Jag tycker så här, leta fram den lagen som säger att svenskarna ska försörja omvärldens folk, den lagen finns inte men ändå stödjer du en regelvodrig påtvingad ekonomiskt politik.Michael du måste förstå att du kan aldrig räkna med att svenskarna stödjer dina åsikter på grund utav det nämnda och roten till det onda är den olagliga mångkulturen som är det största högfäderiet en svensk regering någonsin gjort sig skyldig till! Det här försvaras av knäppskallar som inte vet ett dugg egentligen om svensk politik mer än att de måste vara rövslickare, men förstår inte varför!

 9. Michael Gajditza

  Kunde väl ge mig f-n på det. Här har det drällt massor av SD sympatisörer och SD folk tidigare. Nu har de hamnat i riksdagen och precis som jag förutskickat så kommer det att innebära en helt annan granskning än den de tidigare utsatts för nu när de trögfattade i de etablerade partierna så sakteliga vaknar ur sin Törnrosa sömn.Nu handlar det om konkreta svar på konkreta frågor och vips, inga kommentarer alls. Det får bli ett eget inlägg det här känner jag.

 10. Rosa28 oktober 2010, kl 09:04Jag undrar varför man ska ompröva alla med stadigvarande sjukersättning, när vi blivit beviljade med de nya hårda regerna efter Juni 2008.Det innebär ju i så fall, att den permanenta och stadigvarande bara är tidsbegränsad i max 3 år.Tacksam för svar.Anmäl ! [Ta bort] [Kommentera]hemimamma28 oktober 2010, kl 14:57Jag har faktiskt ingen aning, om varför… Jag visste inte ens att det VAR så…Men jag ska ställa frågan vidare till en som är mycket insatt i detta.Tack för din kommentar och jag hoppas återkomma med svar.Hemikram

 11. *Skrattar* Sickna stollar va?Hemikram

  • Michael Gajditza

   Har just läst motionen om avskaffandet av ”mängdrabatten”. Tror ärligt att dom inte har en aning om vad dom pratar om. Snabbexempel: Då det handlar om eko-brott så innebär dessa nästan alltid en liten provkarta över olika brott då det ena så att säga ger det andra. Skattebrott >>skattebedrägeri>urkundsförfalskning>trolöshet mot huvudman>bokföringsbrott som ger…..ja. du förstår hur jag menar antar jag. Det innebär med deras politik att innehavaren av Kurres korvkiosk som sålt 28 svartkorvar om dagen i tre års tid för att få ihop det kommer att åka på en helvetes volta när man adderar ihop straffvärdet för varje enskilt brott. Lägg sedan till att dom ska ta bort 2/3 frigivningen, skärpa alla straff rakt över, införa verklig livstid utan chans till benådning även för fler brott än idag etc. och duser vart det leder. Om jag trodde deras politik skulle få genomslag så finns det två saker jag skulle göra omedelbart. 1. Starta privat fängelsekedja 2. Köpa aktier i sådan om det fanns för här pratar vi om en exploderande marknad. Blir lite trist om 20 år kanske då vi passerar 250000 intagna som kostar 3000:- per dygn men med deras kalkyler så har vi väl vid det laget sparat så mycket på invandringen att en kostnad för Kriminalvården allena på drygt 273 miljarder är peanuts…… Natti natti! 🙂

 12. Knuffar och tummar!

 1. Ping: Svensk Myndighetskontroll: Länksamling Brott o Straff « Svensk Myndighetskontroll

 2. Ping: Punktera Sverigedemokraternas argument: ”ordning och reda” « Sverige är inte världens navel!

 3. Ping: Brott och straff en kunskapsfråga. | Svensk Myndighetskontroll

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: