Svensk Myndighetskontroll: Trekanten som sprack


http://www.svd.se/nyheter/inrikes/rodgrona-samarbetet-tar-paus_5570811.svd

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8021247.ab

De rödgröna tar ”en paus” i samarbetet. Den budget som presenterades igår blir därmed det sista gemensamma utspelet för S+V+Mp. Jag tror dessutom att det verkligen också är det sista. Det här med att ta paus är som vanligt bara ett sätt att släta över ett faktum som säger att förhållandet är slut. Ärligt talat så verkade de fyra sängkamraterna heller aldrig att vara särskilt nöjda med vare sig situationen/förhållandet som sådant eller med varandra.

Vilka tjänar då på detta?

Jag vill påstå att alla gör det. De tidigare samarbetspartierna, väljarna, demokratin, debatten etc. Möjligen kan Alliansen bli förlorarna men det återstår att se liksom ifall S återgång till att ”vara sig själva” kan locka tillbaka några av de väljare som gick till SD.

För Liberaldemokraterna tror jag också att det är positivt genom att media nu inte längre har bara två alternativ som står mot varandra utan återigen tvingas ut bland fler partier för att få en differentierad syn på den politik som regeringen bedriver.

 

Annonser

About Michael Gajditza

Jag är en 54-årig man i Västerås som sedan 16-årsåldern varit engagerad i samhällsfrågor på olika sätt. Med åren har jag skaffat mig en varierad livserfarenhet med en bredd som jag vågar påstå att inte många har. Bloggen driver jag med en inriktning på frågor som rör rättssäkerhet, frihet, demokrati och integritet. Jag är även en av grundarna av Liberaldemokraterna, ledamot av det verkställande utskottet och f.n dess rättspolitiske talesman.

Posted on 26 oktober, 2010, in Okategoriserade. Bookmark the permalink. 7 kommentarer.

 1. Maria, Vänstern förenklar, generaliserar och moraliserar utifrån sina egna subjektiva uppfattningar. Man kvantifierar också rättvisa på ett konstigt sätt ofta! Rättvisa handlar om möjligheter inte att jag alltid måste få två äpplen om du får två äpplen…Rättvisa handlar vidare om likabehandling och vänsterns syn på exempelvis skattepolitik och jämställdhetspolitik gör skillnad på människor och män/kvinnor. Bara att ha ett koncept som ”mäns våld mot kvinnor” säger mycket. Speciellt när prostitution definieras som det. Skattepolitiken är orättvis då den säger att; Om en människa arbetar hårt, lyckas och tjänar lite mer än andra, så har vi rätt att ta dessa pengar av dig. Man skapar själv det man kallar klassamhället genom avundsjuka! Med lägre skatt och plattskatt skulle vi klara oss minst lika bra och människor skulle få större incitament att investera och stanna i Sverige! Stelheten på svensk arbetsmarknad är också ett problem som vänstern ignorerar. Det viktiga är att människor kan få jobb (speciellt ett första jobb), inte att de ska kunna behålla det i all evighet. Kompetens ska vara avgörande för om man får stanna på en arbetsplats, inte ålder! Riktig humanism visar man inte heller genom att säga att, vi ska dra tillbaka trupperna från Afghanistan NU eller att man sätter utländska företag i blockad så att de går i konkurs och arbetarna blir arbetslösa!Definiera gärna uttrycket ”svaga”…

 2. och dra inte in kommunismen i detta för det finns inte längre kvar som argument.Så vad?

 3. Kan någon vara vänlig och förklara för mig EXAKT VARFÖR vänstern är så fel?Vi står ju för humanism och upplysning och att de svaga ska få vad de behöver…VAD är det som är så livsfarligt med det, så det skulle vält sossarna?

 4. Desperation är ingen bra premiss att inleda ett förhållande på. Koalitionen med just vänsterpartiet skadade nog mest. Socialdemokraterna har inte varit sig själva på decennier, eller å andra sidan kanske de är just sig själva: De har ju onekligen varit släta, onyanserade och visionslösa hittills under 2000-talet.

  • Michael Gajditza

   Det är i sak en prestation att vara slät och onyanserad samtidigt men jag både förstår hur du menar och håller med. GP var väldigt trött 2004-06 och Mona ett tredjehandsalternativ som aldrig inspirerat.

 5. Maria de Suède

  Hàller med dig, kommenterar senare ikväll…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: