Svensk Myndighetskontroll: Sminkat Swiftsvin nu avsminkat. Visar sig vara ursprungssvin


http://di.se/Default.aspx?pid=217102__ArticlePageProvider&epslanguage=sv

I Februari i år sade Europaparlamentet nej till att överföra uppgifter om europeers banktransaktioner inom det s.k SWIFT-systemet till USA. Amerikanarna vill naturligtvis ha det i det de kallar för kampen mot terrorismen men parlamentet sade alltså nej med hänvisning till att det innebar att massor med människor som inte är misstänkta för någonting skulle komma att få sina transaktioner granskade.

Detta blev den pseudoliberala folkpartisten och nuvarande EU kommissionären Cecilia Malmströms första strid och om någon hade en förhoppning om att hon skulle göra någon skillnad i liberal riktning, så grusades denna snabbt. Pinsamt nog så sätter denna folkpartist igång med att slåss för avtalets genomförande efter sedvanlig sminkning av svensk FRA-gris sort.

Med detta avses att man lägger till, ovanpå det gamla förslaget, rad efter rad med till intet förpliktande floskler för att sedan presentera den med ord nysminkade grisen som varandes en ny gris. Men under sminket är det ju ändå samma gamla gris och alla de som upptäckte detta varnade för att sminket på den grisen varar inte länge. I det här fallet bestod det av vad Cecilia Malmström sa var till innehållet betydligt starkare garantier för dataskydd.

Den 10/6-2010 antogs den sminkade grisen av parlamentet och Malmström beskrev skillnaden mellan osminkat och sminkat så här: ”EU ska granska dataöverföringarna. För att säkerställa att överföringarna uppfyller villkoren för avtalet ska Europol granska att USA:s förfrågningar är nödvändiga i kampen mot terrorism. De ska också se till att förfrågningarna är så specificerade som möjligt för att minimera mängden av data som förs över. Förfrågningar som inte uppfyller villkoren kommer att avslås.”

 gris_59671603.jpg

En annan huvudpoäng i Cecilia Malmströms reviderade avtal var att det skulle tillsättas en europeisk person som permanent övervakar vad USA gör med data om våra banktransaktioner.

Dessa garantier fick EU-parlamentets stora partigrupper att byta sida och bli för avtalet.

Idag, fyra månader senare, så håller sminket på att upplösas och nu föreslås i USA att amerikanska banker ska bli skyldiga att rapportera alla banktransaktioner till och från USA som överstiger 1000 dollar. Om förslaget går igenom skulle det enligt Washington Post innebära att transaktioner mellan USA och Europa skulle kunna granskas även utan att någon särskild misstanke finns. Alltså är vi i praktiken snart tillbaka på den variant som parlamentet en gång sagt nej till.

Det har även beslutats att den person som utses att göra granskningen ska få vara anonym. Det innebär att ingen heller kan ställas till svars för några felaktigheter. Folkpartistisk transparens, kallas det.

Att något i den här stilen skulle komma insåg en del bloggare men den i Europa för dessa frågor ansvarige kommissionären och numera närmast att betrakta som antiliberalen, Cecilia Malmström saknade tydligen den förmågan. Däremot så har hon visat sig platsa bra i den europeiska grissminkningsbranschen……

 

Annonser

About Michael Gajditza

Jag är en 54-årig man i Västerås som sedan 16-årsåldern varit engagerad i samhällsfrågor på olika sätt. Med åren har jag skaffat mig en varierad livserfarenhet med en bredd som jag vågar påstå att inte många har. Bloggen driver jag med en inriktning på frågor som rör rättssäkerhet, frihet, demokrati och integritet. Jag är även en av grundarna av Liberaldemokraterna, ledamot av det verkställande utskottet och f.n dess rättspolitiske talesman.

Posted on 14 oktober, 2010, in Okategoriserade. Bookmark the permalink. 12 kommentarer.

 1. MariaMaktens män och kvinnor sätter sig till doms över oss övriga, som jag ser som en brottslig handling i sig!

 2. Maria de Suède

  @Stellan AspDet var inte pga de olika sexualiteterna, det handlade om makt och korruption, som i dagens samhälle. De som har mycket vill ha mer, de vill erövra de andras mark… Det ligger i den mänskliga naturen att vilja erövra, fast det gàr att bearbeta om bara viljan finns… Ett samhälle màste byggas pà respekt och acceptans, brott ska självklart straffas…

 3. MariaDu själv kanske ligger åt fel håll? Du nämner Rom och Grekland men så gick det åt helsike för demOch att inte förglömma Sodom och Gomorra som Sverige börjar likna alltmer,hotmail.com så det lär gå åt fanders med gamla Sverige också.

 4. Maria de Suède

  Stellan Asp, HBT-rörelsen i modern form började i San Fransisco genom Harvey Milk, som ställde upp i borgmästarvalet… Det enda som HBT-rörelsen egentligen vill är att man ska accepteras och respekteras som man är… Sen finns det alltid folk som är extrema inom alla grupperingar. Vad är perverst? Att älska en människa som älskar dig? ( Även om bàda är av samma kön. )Bi- och Homosexualitet var accepterat i det antika Rom och Grekland!

 5. MichaelJaha det visste du inte? du brukar snoka i det mesta, men att Cecilia och Mona kämpade förett perverst samhälle det var tydligen en nyhet för dig”Vi har en HBT rörelsen som påstår att du och jag är sexuell avvikandeoch inte dem själva, har tydligen inte väckt dig och att Pridefestivalen är peverst i kvadrat!

 6. Cecilia Malmströms som tillsammans med Mona Sahlin startade bögrörelsen säger allt, att kvinnor inte ska syssla med politik och allra minst med den sorten som väcker avsky och bestörtning i ett land.

 7. Maria de Suède

  Jo, dessa Amerikaner jagar in absurdum terrorister och att vi som inte har med det att göra skall granskas… 1984 av George Orwell blir verklighet… Verkar det som… Behöver jag säga mer?

 8. Bra skrivet. Det får väl fortgå och vi blir utlämnade helt till slut.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: