Svensk Myndighetskontroll: Rysk Rut retar reaktionära


Jag hittade en krönika av Alexandra Pascalidou i fredagens riksupplaga av Metro som jag vill återge här: 

”På 90-talet, innan årets förstagångsväljare föddes, låg ett mörker över Sverige. Lasermannen och andra nazister ”gick från ord till handling” och mördade människor medan ett populistiskt parti piskade upp de främlingsfientliga tongångarna. Alla pratade om invandrarna men ingen pratade med oss. Sedan insåg makthavarna att utvecklingen skadade Sverige och tillsatte antirasistiska kampanjer på uppdrag av bland annat Europarådet.

Jag var ledamot av ”Alla olika – alla lika” där vissa kända profiler tvingades hoppa av efter mordhot. Jag gjorde ett mångkulturellt magasin i SVT som hette ”Mosaik” och blev en oas för alla dem som var offer för den rasistiska retoriken. Sedan lades locket på.

Tills nyligen.

När en kollektiv förtvivlan och förvåning fick svenskar av alla kulörer att manifestera sitt motstånd mot ett odemokratiskt parti som kidnappat det grekiska ordet demokrati och som försöker undergräva den.

Hur kunde detta ske? Svaret är enkelt. När motkrafterna tystnar tar rasisterna över. När politiker predikar integration men praktiserar segregation kan främlingsfientligheten frodas. Hatet aktar sig för närhet.

Häromdagen gick våra största idrottsstjärnor ut och slog en rak höger mot högerextremismen. Låt det bli startskottet.

Informera om rasismens konsekvenser och kostnader – inte bara i humanitärt lidande utan även i uteblivet kassaklirr. ”Vi älskar rut” säger Alliansen.

Rut är ofta en ryska som kommer springande när någon bajsat i porten. Är det dessa invandrare som Jimmie vill skicka hem? Vem ska då polera hans dammiga idéer direktimporterade från historiens sophög? Eller är det alla de högutbildade invandrare som inte kostat staten en slant eftersom de kom hit färdigutbildade?

”Vi ska inte ta emot fler än vi kan ta hand om” säger Jimmie.

Gå in på äldre- och sjukvården och allehanda serviceyrken och konstatera vilka som tar hand om vilka.

”Vi har blivit mobbade”, gnäller mobbarna. ”Vi har utsatts för censur och medial bojkott”, säger Jimmie och odlar det påhittade martyrskapet. Jag har aldrig sett så få destruktiva röster få så mycket medialt utrymme.

Det som krävs är en radikal renovering av svensk invandrarpolitik. En saklig och öppenhjärtig debatt om den rådande rasismen så att vi kan gå med högburet huvud. Allt annat är ynkliga plåster på svårläkta sår.”

Annonser

About Michael Gajditza

Jag är en 54-årig man i Västerås som sedan 16-årsåldern varit engagerad i samhällsfrågor på olika sätt. Med åren har jag skaffat mig en varierad livserfarenhet med en bredd som jag vågar påstå att inte många har. Bloggen driver jag med en inriktning på frågor som rör rättssäkerhet, frihet, demokrati och integritet. Jag är även en av grundarna av Liberaldemokraterna, ledamot av det verkställande utskottet och f.n dess rättspolitiske talesman.

Posted on 26 september, 2010, in Okategoriserade. Bookmark the permalink. 8 kommentarer.

 1. Hej Micke… skitbra inlägg som jag vill sprida och kopiera… om det är ok…Hemikram och knuffar yumme naturligtvis…

  • Michael Gajditza

   Det är som sagt snott ur Metro och skrivet av Alexandra Pascalidou men jag är säker på att det går fint att kopiera och sprida. Jag har ju gjort det och är fortfarande varken gripen eller anhållen……. 😉

 2. Bra skrivet även om jag inte tycker eller förstod vad du menade med Rut!Baylan, t.o.m säger att det var något de skulle ha kommit med själv eller uppmuntrat, istället för all kritisering som krafterna lades till. Nej låt Rut stanna kvar…. Jag är annars för för hela ditt inlägg angående SD och vad de står för.De försvinner i nästa val.

  • Michael Gajditza

   Tack, fast det är ju Alexandra som ska ha beröm för texten egentligen. Jag får försöka tolka henne då och säga att jag tror att hon helt enkelt menar att i den sortens arbete som RUT tar sikte på, hushållsnära tjänster, så är andelen invandrare som jobbar med sådant väldigt stor. Tack för den positiva kritiken kring SD. Jag tror också att dom försvinner eftersom deras politik inte kommer att tåla den granskning som riksdagsarbete innebär.

 3. Du vet att vi får en ny lag om flyktingmottagande nu den 1 december? Begriper faktiskt inte varför inte den har fått mer mediautrymme. Det är en ganska omfattande reform och hade kanske fått färre att rösta på SD om det hade skrivits mer om den?

  • Michael Gajditza

   Inte omöjligt. Jag minns att Billström kritiserades rätt friskt för att lagen var för hård men minns just nu inte på rak arm i vilket avseende det var.

 4. Apropå utlänninar som kommer hit och jobbar exempelvis från lettland…det dära med rut avdrag som uppdrag granskning påvisade.SEB och SWEBANK härjade fritt i Lettland och satte folket i skuld..så dem tvingas ut ur sitt eget land för att jobba i SverigeBankerna och statens som räddade dem ur deras dirigerade blåsning det får vi skattebetalare pynta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: