Svensk Myndighetskontroll: Ett utspel för att dölja något annat?


Om man inför världssamfundet ska anklaga en nation för massmord av sina egna medborgare så är det bra om man har någon form av bevisning för att styrka sitt påstående. När Irans president nu rakt upp och ner, utan tillstymmelse till bevis, påstår att det är USA som legat bakom attacken den 11/9-2001 så kan han väl inte vara så korkad att han åker till FN för att säga något sådant bara för att han tycker det är roligt.

Här måste man försöka förstå hur regimen tänker och vilket det bakomliggande syftet kan vara. Jag har själv ingen aning men en teori kan vara att detta görs för att fästa uppmärksamheten på en fråga och genom att göra så dölja något annat. Så frågan är vad som sker medan världen nu är upptagen med att diskutera detta?

http://www.aftonbladet.se/svn/tv/flash/satelliteUnified.swf?aid=http%3A%2F%2Fwww.aftonbladet.se%2Fwebbtv%2Fnyheter%2Futrikes%2Farticle7840438.ab%3Fservice%3Dtv&mid=http%3A%2F%2Fwww.aftonbladet.se%2Fwebbtv%2F%3Fservice%3Dtv%26menu%3Dtrue&cid=webbtv_nyheter

Han borde nog annars ha följt Churchills definition;  ”En sann diplomat tänker sig för två gånger innan han inget säger.

Annonser

About Michael Gajditza

Jag är en 54-årig man i Västerås som sedan 16-årsåldern varit engagerad i samhällsfrågor på olika sätt. Med åren har jag skaffat mig en varierad livserfarenhet med en bredd som jag vågar påstå att inte många har. Bloggen driver jag med en inriktning på frågor som rör rättssäkerhet, frihet, demokrati och integritet. Jag är även en av grundarna av Liberaldemokraterna, ledamot av det verkställande utskottet och f.n dess rättspolitiske talesman.

Posted on 24 september, 2010, in Okategoriserade. Bookmark the permalink. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: