Svensk Myndighetskontroll: Federley tvingad att drogtesta sig


Den centerpartistiske riksdagsledamoten Fredrik Federley tvingades i samband med omröstningen om FRA lagen sommaren 2008 att genomgå ett drogtest av sin partiledning. Federley , som var aktivt engagerad i kampen mot FRA-lagen, lade vid den avgörande omröstningen till slut ändå sin röst på regeringsförslaget.

Jag hade tidigare förstått att det användes alla möjliga sorters övertalningsmetoder men att svenska politiska partier kunde gå så långt som till att tvinga en ledamot av Sveriges Riksdag att genomgå drogtest för att den vägen framtvinga en förändrad inställning, det trodde jag ärligt talat inte. Maffiametoder är utan tvekan ett ord som skulle kunna användas. Att Olofsson nu använder sig av klassiska omsorgsargument för att förklara och försvara gör inte saken ett dugg bättre.

Den människan finns inte som skulle kunna få mig att tro att detta bara var en tidsmässig slump att detta dök upp just i samband med den för regeringen kritiska omröstningen om lagen. Lika lite som jag tror att det är en slump att rättegången i Pirate Bay målet startar precis efter valet.

Rättelse: Testet skedde, enligt Expressen, efter FRA omröstningen. I TT:s telegram i VLT så står det ”i samband med”. Slutsats, det var antingen en påtryckning eller ett straff.

 

Nunc aut nuncuam

Annonser

About Michael Gajditza

Jag är en 54-årig man i Västerås som sedan 16-årsåldern varit engagerad i samhällsfrågor på olika sätt. Med åren har jag skaffat mig en varierad livserfarenhet med en bredd som jag vågar påstå att inte många har. Bloggen driver jag med en inriktning på frågor som rör rättssäkerhet, frihet, demokrati och integritet. Jag är även en av grundarna av Liberaldemokraterna, ledamot av det verkställande utskottet och f.n dess rättspolitiske talesman.

Posted on 24 augusti, 2010, in Okategoriserade. Bookmark the permalink. 6 kommentarer.

 1. Nettan Tjernkvist

  Michael: MÅSTE BARA få skriva denna kommentar. Varför ska vi ha nyktra företrädare, tänk om de började följa våran Grundlag och FN´s stadgar för de Mänskliga Rättigheterna…. För som det varit nu ett tag verkar de inte vara vid sina sinnens fulla bruk. För mycket alkohol eller annat kanske…….

 2. Nettan Tjernkvist

  tengileye: Inte ”däremot” utan också! För det är ju så att för de som ska ut med skarpladdade skjutvapen borde det vara en självklarhet att vilja bevisa att de itne tog droger för att om inte undanröja alla eventuella misstankar och missförstånd.

 3. Däremot kanske det vore en bra grej… att riksdagsledarmöter testar sig inför viktigare omröstningar och har man för mycket alkohol i blodet så får man helt enkelt inte rösta

  • Michael Gajditza

   Vi ska självklart kräva att våra företrädare är nyktra då de ska utföra den uppgift vi anförtrott dom.

 4. Nettan Tjernkvist

  Maud Olofsson menar att fler politiker borde testa sig.http://www.expressen.se/nyheter/val2010/1.2108756/misstanken-kring-thomas-bodstrom-ar-inte-bra Kanske det är hög tid att även poliser ska drogtesta sig. (Min kommentar) Men Bodström… vägrade drogtest http://www.expressen.se/nyheter/val2010/1.2107944/bodstrom-vagrade-drogtest-far-stod-av-sahlin

  • Michael Gajditza

   Att poliser och då särskilt olika typer av insatspoliser som t.ex piketpoliser eller de som finns i nationella insatsstyrkan, borde regelbundet genomgå slumpmässiga tester och då särskilt med avseende på användande av anabola stereoider. Kul att du kan kommentera igen Nettan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: