Svensk Myndighetskontroll: Är detta barnporr?


tmpphpzax5KN.gif

Enligt svensk lag har jag tydligen just gjort mig skyldig till brott men lugn kära läsare för det är ingenm som har kommit till skada! Det finns nämligen inget brottsoffer. Men brott har jag i alla fall troligen gjort mig skyldig till.

Visst ja, hrrrmm, det har förmodligen ni också för man får inte titta på såna här bilder heller! Fy på er!

Vad politiker borde tänka på är, som jag skrivit massor av gånger tidigare, att om lagar inte är förankrade i människors rättsmedvetande så tenderar sådana lagar att istället undergräva respekt och förtroende för såväl lagstiftaren som för rättsväsendet och det är en mycket olycklig utveckling.

Beatrice Ask och regeringen stiftar lagar som t.ex denna och Ipred vilket får som konsekvens att vårt rättsväsende riskerar att drunkna i oväsentligheter. För att råda bot på sin egen dumhet föreslår regeringen sedan förenklingar i processordningen som istället riskerar att urholka rättssäklerheten för den enskilde på ett sätt som är totalt oacceptabelt.

Huvuduppgiften för våra riksdagsledamöter och för regeringen är att styra och leda landet. Det görs bl.a med hjälp av lagstiftning. Om man inte är kompetent att sköta lagstiftandet på ett riktigt och rättssäkert sätt är man följaktligen inte heller kompetent att leda landet. Det ena förutsätter egentligen det andra.

Alliansen har under den mandatperiod som gått uppvisat en närmast häpnadsväckande inkompetens när det handlat om lagstiftningsarbete och även fått mycket hård kritik från lagrådet. Lagar med tveksamt innehåll har hastats fram och kritik från tunga instanser som lagrådet och regeringens egen advokat, Justitiekanslern har nonchalerats fullständigt som t.ex vad gäller drogtester av barn och den nya kreditupplysningslagen.

Därutöver har justitieministern vid ett antal tillfällen uppvisat dels en egen betydande okunskap kring hur lagstiftning går till och dels även en personlig inställning i några fall som på ett tydligt sätt visat att hon inte heller förstår de grundläggande rättsprinciper som ska vägleda lagstiftandet i en rättsstat.

Regeringen har alltså misslyckats totalt och fullständigt på det kanske viktigaste området i arbetet med att styra och leda landet. Av detta får väljarna dra sina slutsatser i september. För mig står det dock helt klart att om Alliansen vinner valet och åter får bilda regering så finns det en post som helt enkelt måste få ett nytt namn och det är posten som justitieminister.

Såvitt jag kan påminna mig så har vi aldrig haft en svagare justitieminister och det är märkligt att konstatera det mot bakgrund av en del tidigare namn på den posten, som heller inte varit de vassaste knivarna i lådan direkt…………..

rmcn71l.jpg

En annan sorts censur………

Nunc aut nuncuam

Annonser

About Michael Gajditza

Jag är en 54-årig man i Västerås som sedan 16-årsåldern varit engagerad i samhällsfrågor på olika sätt. Med åren har jag skaffat mig en varierad livserfarenhet med en bredd som jag vågar påstå att inte många har. Bloggen driver jag med en inriktning på frågor som rör rättssäkerhet, frihet, demokrati och integritet. Jag är även en av grundarna av Liberaldemokraterna, ledamot av det verkställande utskottet och f.n dess rättspolitiske talesman.

Posted on 26 juli, 2010, in Okategoriserade. Bookmark the permalink. 8 kommentarer.

  1. Om du tittar in till mig nu så kanske det finns något du KAN hjälpa mig med?? Ett tack och en bön om hjälp riktar jag till bloggen…Hemikram!

  2. Anser som du i frågan du behandlar här, för övrigt…Hemikram!

  3. Jag vill tacka dig för din värme i natt. Det betydde mycket.En varm kram till dig Michael.ordlös tystnad.

  4. Suck! Trist att jag måste skriva att det var bra talat av dig.Ännu en gång är det bevisat att makten alltid berusar och korrumperar omdömet hos våra makthavare. Den bästa boten mot detta tycks vara begränsning av antalet mandatperioder våra riksdagsledamöter kan sitta.Förhoppningsviss får vi då mer modiga riksdagsledamöter än dagens ryggdunkare och ja-sägare.

    • Michael Gajditza

      *S* Trist som f-n e-som jag förstår hur du menar. Kan för övrigt kommentera kommentaren med att säga; instämmer!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: