Svensk Myndighetskontroll: Här kan f-n bo längre


Postat av: PK

Det känns som en trafikfara att inte kunna språket i trafiken. Kan vi inte sätta som krav att man ska kunna svenska för att köra bil och en massa annat i samhället, kan vi lika gärna införa arabiska som officiellt språk.

Kan inte längre på något sätt se att jag vill leva i Sverige i framtiden ;(

Ovanstående meningar hittade jag i Thoralf Alfssons blogg (SD) där diskussionen börjat med att blogginnehavaren lagt upp en bild från Svensk Bilprovning med texten översatt till arabiska. Det där med att översätta till utrikiska är visst inte så populärt bland SD anhängare noterade jag, vilket får mig att tänka på en gammal historia om turisten som är på besök i Stockholm där han frågar en polis om vägen till någon sevärdhet.

Han startar med att fråga på engelska, men konstapeln förstår inte. I rask takt så försöker han sedan med franska, tyska, spanska och italienska men konstapeln skakar oförstående på huvudet.

Med en äkta gallisk svordom avtågar den besvikne turisten och konstapelns chef som åsett det hela på avstånd har närmat sig och kommer fram till den lätt förbryllade konstapeln där han får berättat för sig vad som hänt. Chefen säger då,

-Berglund kanske skulle ta och lära sig något främmande språk?”

Berglund kliar sig lite frånvarande i håret och säger;

– Äsch, inte då. Såg du inte han här nyss? Han kunde säkert en fyra fem olika och inte hade han nån nytta av det…..!”

Kommentaren ovan spelar i ungefär samma division.

Såvitt jag kan förstå så har den som inte längre vill leva i Sverige två alternativ. Det ena är att dö. Det andra att flytta från Sverige. Om man flyttar från Sverige är risken i stort sett 100%-ig att man hamnar i utlandet och en sak som hela utlandet har gemensamt är att där talas ingen svenska. Det talas företrädesvis utrikiska.

Någon kanske också bör upplysa den stackars Sverigedemokraten om att förbluffande stora delar av utlandet befolkas av människor som han förmodligen skulle betrakta som invandrare allihop. Åtminstone potentiella invandrare.

Jag måste erkänna att jag har en aning svårt att förstå hur en sådan flytt ska få signaturen PK att känna sig lyckligare om han nu inte har en sådan tur att han kan flytta till ett land där de inte tar emot invandrare förstås…..!

Nunc aut nuncuam

flyttlass.jpg
Ur Sverige i tid

Om Michael Gajditza

Jag är en 54-årig man i Västerås som sedan 16-årsåldern varit engagerad i samhällsfrågor på olika sätt. Med åren har jag skaffat mig en varierad livserfarenhet med en bredd som jag vågar påstå att inte många har. Bloggen driver jag med en inriktning på frågor som rör rättssäkerhet, frihet, demokrati och integritet. Jag är även en av grundarna av Liberaldemokraterna, ledamot av det verkställande utskottet och f.n dess rättspolitiske talesman.

Publicerat på 25 juni, 2010, i Okategoriserade. Bokmärk permalänken. 13 kommentarer.

 1. Svaret på ”cyklops” frågeställning ÄR: han är SverigeDemokrat därför att han är korkad (lågbegåvad)!;-)

 2. Hmmmm! Sverige demokraten du beskrev framstår kanske inte som den mest begåvade vi har här i landet. Snarare som en ganska förändrings ovillig och kanske rädd liten människa! Men!Är han representativ för alla Sverige demokrater? Hitler var som bekant vegetarian men alla vegetarianer är inte massmördare. Hitler och stalin hade bägge mustacher. Kan vi dra slutsatsen att män med mustach har en sällsynt förkärlek för folk mord?Jag tror mig kunna lova dig att jag ganska omgående kan vaska fram väl så korkade uttalanden från representanter för alla våra partier, så frågan blir. Är han korkad därför att han är Sverige demokrat, eller är han Sverige demokrat därför att han är korkad??

 3. Alltså, du måste ju ändå hålla med om att de har en sorts underlig drivkraft de där demokraterna?

  • Michael Gajditza

   Underlig men simpel eftersom jag fattat det som att drivkraften består i hat som är grundat på rädsla.

 4. För att citera denna människa (?) ”Kan inte längre på något sätt se att jag vill leva i Sverige i framtiden ;(” Jadu. Med människor (?) som denne person som röstberättigad känns det ganska bra att INTE bo i Sverige längre.

 5. Det är ju skrattretande…Han inser visst inte att han själv blir invandrare om han fllyttar till ett annat land.Ha en fin helgKao

  • Michael Gajditza

   ….och inte heller att det blir han som kommer att få lära sig utrikiska…… Jag önskar dig detsamma!! 😉

 6. Mikke Svensson

  Man skäms som Kalmarit över att det finns så grava rasister som denne torwalf i Kalmar. Fy faan.

  • Michael Gajditza

   Hej! Jo, men ni har ett bra fotbollslag o ett fint slott o vackert sommarväder att trösta er med plus en förhoppning att dom bommar riksdagen.

 7. Den vitsen är en klassiker!En annan fin är ju annars ”jag ska flytta till ett land där dom inte tar emot några invandrare!” (sic!)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: