Svensk Myndighetskontroll: Fortsätter att granska Sverigedemokraterna


Under fliken ”valet 2010” på sin hemsida, redovisar SD under rubriken ”Politiska riktlinjer” sin politik uppdelad i ett antal olika områden. SD hävdar i debatten att man inte är ett enfrågeparti utan ett politiskt parti med ett program för politikens alla områden.

Jag har å min sida hävdat att det man säger i frågor som inte handlar direkt om flykting-och invandringspolitik, endast utgör politisk kosmetika för att framstå som något man i grunden inte är.

Efter att ha läst igenom de politiska riktlinjerna konstaterar jag att dessa är fyllda av till intet förpliktande floskler av typen: ”I vårt Sverige finns inga oönskade barn, där finns en kärleksfull familj för alla.” Jag hade egentligen heller inte förväntat mig annat eftersom det är så här det ser ut i den här typen av dokument och det gäller inte bara SD utan generellt för alla partier.

Det som skiljer SD från andra är dock att de ändå genomgående lyckas få med vinklingar och antydningar om att det ständigt är invandringens fel att det är som det är. När jag nu påstår det så får jag också visa ett par exempel på detta.

På området ”Värdig vård för alla så hävdas att svenska skattebetalare numera blir negativt särbehandlade i flera landsting i förhållande till lagbrytande utlänningar.”

På samma område säger man också att: ”de utlänningar som vistas i landet illegalt har rätt, i enlighet med FN:s deklaration om mänskliga rättigheter, till akut och annan omedelbar nödvändig vård men att de då också skall vara tvungna att betala fullt pris eftersom det annars är en i längden ohållbar och djupt orättvis politik som förs mot laglydiga svenska skattebetalare.”

Ovanstående torde innebära att en flykting som gömmer sig och som t.ex misshandlas svårt av ett gäng nationella skinheads och som efter detta får vård, som han av naturliga skäl inte kan betala eftersom bara operationerna som var nödvändiga för att rädda hans liv kostade 786.545:- , utgör ett exempel på en djupt orättvis politik som förs mot laglydiga svenska skattebetalare?

Då måste betalningen av hans vård utgöra en djupt rättvis politik mot laglydiga, i Sverige arbetandes utländska skattebetalare?

Det sista bara för att understryka hur det liksom halkar iväg för SD när man ska försöka ge uttryck för en ur rasistperspektivet mer moderat inställning än den man tidigare påstås ha haft……

Operation_480_p.jpg

Operation_480_p.jpg

På området ”En rättvis arbetsmarknad….” skriver man detta: ”Instegsjobben innebär att staten diskriminerar arbetslösa svenskar genom att subventionera lönekostnaden för nyanlända invandrare med 75%. Sverigedemokraterna vill avveckla instegsjobben tillsammans med all annan kvotering och diskriminering på arbetsmarknaden. Vi menar att den bäst lämpade bör få jobbet oavsett kön eller etnisk bakgrund.”

Här vet jag inte om man tror sig vara mer subtil i sin invandringsfientlighet men för att vara åtminstone lite logisk någon gång så borde dom inte å ena sidan högljutt påtala att det är alldeles för få invandrare som arbetar samtidigt som man å andra sidan drar undan en av möjligheterna att få arbete.

Men, kanske någon säger, det enda SD vill är ju att den bäst lämpade ska få jobbet?

The oldest trick in the book kan man svara på det eftersom ett sådant ställningstagande ryckt ur sitt sammanhang och presenterat som en grundläggande och allmängiltigt rättvis syn på hur det borde vara alltid går hem. Men nu är det verkligheten vi talar om och i verkligheten så kommer alltid en utlänning med knappa språkkunskaper att komma tvåa efter en inhemsk medborgare som kan språket fullt ut.

Detta är inget typiskt svenskt på något sätt, utan jag skulle råka ut för samma sak i t.ex ett engelskspråkigt land. Ställs jag och en annan sökande mot varandra och uppvisar i övrigt helt lika meriter, så går jobbet till den inhemske sökanden om det inte finns något annat som kan jämna ut det språkliga underläget. Med de ovanstående s.k instegsjobben försöker man åstadkomma just en sådan utjämning.

Så här skulle jag kunna fortsätta på område efter område men det känns inte riktigt meningsfullt utan istället så ska jag i nästa artikel om SD:s politik återvända till deras s.k skuggbudget som ändå på ett något mer konkret sätt uttrycker vad det är man vill.

Som en kort avslutning här och som en inledning på nästa artikel så kan jag inte avhålla mig från att säga att deras budget är ett skojigt dokument. Skulle jag försöka placera det som sägs i den i något litterärt fack så har jag fastnat för Fantasy-sektionen i kombination med hyllan för myter och vandringssägner.

Hela budgeten bygger på ett antagande som man inte har tillstymmelsen till evidens för och det är att med den nya invandrings- och flyktingpolitik som SD föreslår så får man 77-78 miljarder över till olika satsningar på andra områden.

Det är utgångshypotesen för budgeten och trots att man fått hitta på en siffra alldeles själv på hur mycket som sparas med den egna politiken på partiets huvudfråga så lyckas man sedan ändå inte få i stort sett någonting att gå ihop och bli rätt.

I en tidigare artikel visade jag hur man bommat minst 20 miljarder på rättspolitikens område och i nästa artikel hoppas jag kunna visa att de dessutom, då de kommit fram till hitta-på siffran 77-78 miljarder, har gjort så med utgångspunkt från en felräkning motsvarande i runda tal 33% av underlaget för siffran.

Jag håller på att kolla den uppgiften för fullt men har jag rätt så är det som jag säger ovan och i så fall så kan man redan nu säga att deras budget är felaktig med ytterligare ca. 26 miljarder efter två granskningar och det får väl sägas vara mindre bra……?

Det finns inga enkla patentlösningar på ett helt lands olika problem. Att, som SD gör, påstå att allt löser sig bara vi får stopp på invandringen är en skamlös bluff som man hoppas att väljarna ska gå på. Man har i det arbetet haft god hjälp av olika media som rapporterat och framställ kriminaliteten och brottsligheten på ett sådant sätt att människor givits ett intryck av att vi under tiden 1990-2010 haft en enorm uppgång i antalet brott och i utbredningen av kriminaliteten.

Detta har SD utnyttjat och utnyttjar fortsatt.

Jag tycker därför att de etablerade partierna nu får ta sitt förbannade ansvar och i en öppen debatt med SD, inför väljarnas granskande ögon, helt enkelt avslöja SD och deras på gamla unkna fördomar och på felaktig statistik byggda kampanj mot invandringen.

Det finns problem med integrationspolitiken. Låt oss diskutera dessa sakligt i den kommande riksdagen efter valet och diskussionen kan bli saklig just genom att avslöja och se till att det parti som driver frågan osakligt, inte får någon plats i kammaren!!

Huvudansvaret för det ligger hos regeringspartierna men självklart spelar även den nuvarande oppositionen en viktig roll.

Om Michael Gajditza

Jag är en 54-årig man i Västerås som sedan 16-årsåldern varit engagerad i samhällsfrågor på olika sätt. Med åren har jag skaffat mig en varierad livserfarenhet med en bredd som jag vågar påstå att inte många har. Bloggen driver jag med en inriktning på frågor som rör rättssäkerhet, frihet, demokrati och integritet. Jag är även en av grundarna av Liberaldemokraterna, ledamot av det verkställande utskottet och f.n dess rättspolitiske talesman.

Publicerat på 15 juni, 2010, i Okategoriserade. Bokmärk permalänken. 6 kommentarer.

  1. Ju mer man förlöjligar de som har åsikter om vissa sakfrågor, asyl eller invandringspolitik, ju fler blir Sd-anhängarna. De finns dessutom de som använder våld emot dem som vill yppa sig i en sakfråga enligt ovanstående. Som liberal blir jag lite ledsen över att bli förtryckt och kommer kanske att rösta Sd i valet bara för att jävlas.

  2. Ser att kommentaren ovan hänvisar till DN kulturdebatt och Lars Linders artikel, den var intressant och tankarna kan nog stämma rätt bra:http://www.dn.se/kultur-noje/debatt-essa/lars-linder-dags-att-avdemonisera-sverigedemokraterna-1.1122463

  3. Trollen spricker … det låter som du läst DN idag. Intressant analys av SD av Lars Linder i kulturbilagan, sid 5. Har inte kollat om den finns på nätet. T ex, SD attraherar ”det fula folket”, de som vet att de är det, och som känner sig åsidosatta av alla andra partier. De som ingen tar på allvar, som inte lyssnar på deras åsikter. Lågmält resonerade och bekymrade över att tiden är ur led. Som kanske inte är rasister, men halkar in på det eftersom SD är de enda som ”lyssnar” på dem. Hans kontenta är att man ska lära sig populisternas (SD) program och bemöta dem punkt för punkt. Alltså inte bara skälla dem för rasister. SDs sympatisörer är alltså inga busar även om deras ledning är det, trots Äkessons tvålfagra anlete. Jag tror han LArs Linder alltså, har rätt, Men det är en jobbig väg o metod att använda han förespråkar. Tror inte att Reinfeldt el Sahlin orkar gå den… de har ju nog med att bekämpa varandra.

    • Michael Gajditza

      Då är det väl lika bra att jag fortsätter i det lilla här då. Det är inte det roligaste jag gjort men jag känner samtidigt att om inte det görs något snart så kommer dom in i riksdagen p.g.av att ingen gjort sig mödan att försöka bemöta dom vilket är betydligt enklare än vad det en gång var att bemöta Ny demokrati. Där försökte man också att behandla dom som luft och konsekvensen blev att de kom in. Jag tror den taktiken är fel.

  4. Bra att granska SD! Deras ”Politiska riktlinjer” är fyllda av floskler, dubbelmoral, självmotsägelser och rena dumheter. Det vore intressant att ha med dem i alla debatter för att belysa att de verkligen är ett klassiskt enfrågesparti och missnöjesparti.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: