Svensk Myndighetskontroll: Wikileaks grundare jagas av Pentagon


Wikileaks grundare Julian Assange  jagas av Pentagon. som misstänker att sajten kan ha fått tillgång till så mycket som 260000 dokument innehållandes många ”pinsamheter” om USA:s medarbetare och allierade i främst Mellanöstern.

Den amerikanska statens repressions- och censurmaskineri är alltså i full gång och detta ska bli mycket, mycket intressant att följa. Öppenheten på nätet i direkt konfrontation med krafter som gör sitt yttersta för att tysta ner de uppgifter som Wikileaks tros förfoga över. Mot bakgrund av de resurser som används så ligger det nära till hands att tro att det är sanningen som ska tystas.

I detta finns också en svensk twist. Det sägs att Wikileaks server finns någonstans i Sverige och Pentagon har vägrat att svara på frågan om ifall den svenska regeringen har kontaktats. Rikta därför nu argusögonen mot Rosenbad och granska vad som kan komma att ske framöver i den här frågan. Vi har ju en tradition av att snällt lägga oss på rygg och rulla runt då USA begär det.

Uppdatering

Successivt så ger oss verkligheten de argument vi brytt våra hjärnor med att hitta. Verkligheten visar att rent mjöl i påsen argumentet är precis så ihåligt som sagts.

Problemet ur Pentagons synvinkel är att mjölet är rent, d.v.s sant och äkta och sanningen kan ibland vara väldigt skadlig!

Att vara sanningsbärare i en miljö där den som har makten vill hålla sanningen förborgad för medborgarna, har också alltid genom historien varit ett farligt uppdrag.

Här finns dock ett stort hopp om förbättring i och med internets framväxt. En sanning blir numera känd av ett så stort antal människor samtidigt att cover-up aktioner blir närmast meningslösa och i grunden bara bekräftande.

Nunc aut nuncuam

Annonser

About Michael Gajditza

Jag är en 54-årig man i Västerås som sedan 16-årsåldern varit engagerad i samhällsfrågor på olika sätt. Med åren har jag skaffat mig en varierad livserfarenhet med en bredd som jag vågar påstå att inte många har. Bloggen driver jag med en inriktning på frågor som rör rättssäkerhet, frihet, demokrati och integritet. Jag är även en av grundarna av Liberaldemokraterna, ledamot av det verkställande utskottet och f.n dess rättspolitiske talesman.

Posted on 13 juni, 2010, in Okategoriserade. Bookmark the permalink. 12 kommentarer.

 1. http://www.etc.se/30438/avsloejade-korruption-riskerar-faengelse/Två Greenpeaceaktivister som avslöjade korruption riskerar fängelse i Japan. MVH Frekar06

  • Michael Gajditza

   Att avslöja sanning har genom historien alltid varit förenat med betydande risker. Tyvärr. Här finns dock ett stort hopp om förbättring i och med internets framväxt. En sanning blir numera känd av ett så stort antal människor samtidigt att cover-up aktioner blir närmast meningslösa och i grunden bara bekräftande. Keep up the good work Fredrik!! 🙂

 2. Pentagons rädsla och jakt höjer bara Wikileaks trovärdighet…och ja, Rosenbad är väl idag Pentagons lilla ”kel-pets”! 😉

  • Michael Gajditza

   Idag får elake Måns i Rosenbad massor av grädde och strömming av Bill o Bull vid den amerikanska ambassaden kan man anta….

 3. Dennis Nilsson

  Har man rent mjöl i sin påse har man ju inget att dölja, har vi ju hört, eller hur??

  • Michael Gajditza

   Japp, bortsett från en sak. Problemet ur Pentagons synvinkel är att mjölet är rent, d.v.s sant och äkta och sanningen kan ibland vara väldigt skadlig! Se där, ett argument till mot rent mjöl i håret hypotesen!! 🙂

 4. Helt klart att vi måste ha stenkoll på vad Rosenbad gör nu. Skrev ett kort inlägg om detta på min blogg där jag kort konstaterade att amerikanska myndigheter bör vara nervösa vid det här laget och att Pentagon inte verkar förstå det här med tryckfrihet. Hänvisade för övrigt till dig eftersom du gjort en bra analys av denna händelse. /Frekar06

  • Michael Gajditza

   Tack min vän! Jag kan ta första skiftet 00.00-06.00 utanför Rosenbad så fixar du folk som fyller på sen! *L* Det vore onekligen spännande att veta om serverlokaliseringen stämmer?

 5. De här konspirationsteoretiska spelfilmerna blir mindre och mindre konspirationsteoretiska, och mer verklighetstrogna.

 6. VragarVivianne

  Ricky Lake

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: