Svensk Myndighetskontroll: Vad ska Thorbjörn Fälldin rösta på?


Scaber Nestor och Varghjärta skriver båda om Anders Carlgren, Centerpartiet

och att Sverige nu öppet stöder krav på att åter tillåta kommersiell valfångst.

Jag instämmer till fullo och slänger in en fundering kring hur en gammal centerpartist som   Thorbjörn Fälldin har tänkt rösta i höst…….??

Carlgren har förmodligen trott att fånga val och fånga väljare är samma sak. Han har ju tidigare visat att det bästa sättet att skydda utrotningshotade djur är att skjuta dom och att effektivaste sättet att avveckla kärnkraften är att bygga ut den så sammanfattningsvis får man ändå säga att människan är konsekvent i sin galenskap.

RESA-07s24-valjakt-7_88210w.jpg
Valfångst

 

Annonser

About Michael Gajditza

Jag är en 54-årig man i Västerås som sedan 16-årsåldern varit engagerad i samhällsfrågor på olika sätt. Med åren har jag skaffat mig en varierad livserfarenhet med en bredd som jag vågar påstå att inte många har. Bloggen driver jag med en inriktning på frågor som rör rättssäkerhet, frihet, demokrati och integritet. Jag är även en av grundarna av Liberaldemokraterna, ledamot av det verkställande utskottet och f.n dess rättspolitiske talesman.

Posted on 12 juni, 2010, in Okategoriserade. Bookmark the permalink. 8 kommentarer.

 1. Maria de Suède

  När jag var politiskt aktiv i Sverige ( jag var sosse, men är nu socialist ), så hade jag en fullgod kontakt med alla partier utom med Centerpartiet, vi hade en ömsesidig respekt för varandras åsikter. Men Centern blev aggressiv om man frågade dem olika saker, det var efter Fälldins avgång.Med FP kan jag prata med utan problem, visst vi kan ju reta varandra, men vi respekterar varandra. Om vi inte hade olika åsikter så skulle det inte finnas några debatter som ledde till en samhällsutveckling. Trevlig helg

  • Michael Gajditza

   Så sant. Själv är jag idag partipolitiskt helt obunden och det är riktigt skönt att slippa tänka på hur någon annan än jag ska tycka i en viss fråga. Jag tror också att det oberoendet skapar en större trovärdighet i det man skriver på sätt att den som läser vet att det jag skriver inte är andras åsikter förmedlade genom min megafon. Ha en trevlig helg själv!! 😉

 2. Grönt gräs

  Vad menar du är en klassisk och traditionell moderat?

  • Michael Gajditza

   *S* Ja det är en berättigad fråga. Dessutom inte lätt att besvara kort. Klassiskt så menar jag att synen på statens roll är grundläggande och klassiska moderata tankar präglades av en stark stat på de områden staten behöver vara stark, ex. försvar,grundläggande trygghet, men att staten för övrigt ska lägga sig i så lite som möjligt i det som är medborgarnas vardag. Medan partiet gått sin väg så har jag gått min och betraktar mig själv som uttalad socialliberal idag. Socialliberaler som för övrigt inte heller längre har något riksdagsparti som företräder deras (våra) värderingar.

 3. Grönt gräs

  Vad Thorbjörn Fälldin skall rösta på?Ja, det kan man fråga sig …Miljöpartiet?

  • Michael Gajditza

   Jag vet bara hur oerhört besviken och sviken han måste känna sig av sitt gamla parti när han idag tittar på vad de står för. Jag har själv den sortens känslor för mitt gamla parti moderaterna och brukar säga att det nya med de nya moderaterna är att de inte längre är moderater.

 4. …haha…bra! Jo, ”vår” miljöminister är konsekvent i sin galenskap, stackars Torbjörn…han förstår nog inte mycket kring sitt parti längre! 😉

  • Michael Gajditza

   Det är egentligen helt otroligt att partier bara kan slänga sina sedan decennier inarbetade profilfrågor. Moderaterna håller fast vid skattesänkningar men har fullständigt havererat vad gäller individens frihet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: