Svensk Myndighetskontroll: Vad säger detta dig?


Nästan hälften av svenskarna använder aldrig cykelhjälm. Trots detta anser 71 procent att det borde vara lag på att använda cykelhjälm, visar en undersökning från Trygg-Hansa.

Detta säger något om oss svenskar, jag kan bara inte komma på riktigt vad…..?

yakkay-400x240.png

Annonser

About Michael Gajditza

Jag är en 54-årig man i Västerås som sedan 16-årsåldern varit engagerad i samhällsfrågor på olika sätt. Med åren har jag skaffat mig en varierad livserfarenhet med en bredd som jag vågar påstå att inte många har. Bloggen driver jag med en inriktning på frågor som rör rättssäkerhet, frihet, demokrati och integritet. Jag är även en av grundarna av Liberaldemokraterna, ledamot av det verkställande utskottet och f.n dess rättspolitiske talesman.

Posted on 12 juni, 2010, in Okategoriserade. Bookmark the permalink. 7 kommentarer.

 1. Intressant film från Bangalore, den stad som kanske har högst tillväxt i hela världen just nu.1,40 in i filmen här: http://www.youtube.com/watch?v=FVL_GcyT7dIFem personer på en motorcykel, möjligen har en hjälm.

 2. Både cykelhjälm och väjningsplikt för bilister vid cykelöverfarter innebär en falsk trygghet för cyklisterna eftersom man då slappnar av och kör ännu vildare i trafiken än vad man redan gör. Efter att zebralagen infördes (väjningsplikt mot gående vid övergångsställen) ökade antalet allvarligt skadade fotgängare markant och samma sak kommer att ske om väjningsplikten utökas till att gälla även cykelöverfarter (då skulle iofs hjälmen att vara till god hjälp för att skydda cyklisterna mot huvudskador!)Vilka drabbas hårdast och mest av trafikolyckor med cykel; seriösa motionärer med hjälm och erfarenhet eller Svenssons som cyklar till jobbet och skriver sms samtidigt? Det som behövs är inte lagar och regler, det är en attitydförändring bland cyklister. Varje dag ser jag folk cykla mot rött, enkelriktat osv i centrala Göteborg, klart som tusan att det smäller ibland!

  • Michael Gajditza

   Det behövs sannerligen inte fler lagar som du säger utan det kanske krävs lite mer information. Uppenbarligen har ju 70% fattat den teoretiska bakgrunden men ännu inte hunnit få det att fungera i praktiken…….

 3. Dubbelmolarister? Hycklare? Sovande folket? Ögontjänare?

 4. Fati Ahmed-Gjekaj

  Peace, Eller så säger det mer om dessa konstiga undersökningar som får saker att se annorlundare ut.- Fat

  • Michael Gajditza

   Kan även säga något om möjligheten till att få udda bidrag till udda utredningar om allt och inget.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: