Svensk Myndighetskontroll: Låt Åkesson tala och skingra varje tvivel


http://www.expressen.se/Nyheter/1.2007539/demonstranter-stoppar-sd-s-jimmie-akesson

Jag blir så in i helvete förbannad när jag läser sånt här. Jag symaptiserar, som de flesta säkert förstått, inte alls med SD, men jag är samtidigt beredd att offra bra mycket för deras rätt att fritt få uttrycka sina åsikter. Jag undrar vilken demokratisyn de här demonstranterna egentligen har? Uppenbarligen tycks de anse att de har full rätt att demonstrera sin åsikt medan de samtidigt och på förmodligen mycket grumliga grunder förnekar andra den rätten.

YTTRANDEFRIHET för de som yttrar sig på rätt sätt? Herregud, har vi inte lämnat den typen av tänkande bakom oss ännu? Nu hoppas jag att polisen ser till att Åkesson kan hålla sitt tal. Jag hoppas också att han i detta säger något riktigt dumt som jag kan skriva om senare. Med yttrandefrihet följer även risker med det man yttrar såtillvida att det kan slå tillbaka på en själv om man haft lite otur i sitt tänkande………

Nunc aut nuncuam

 

Om Michael Gajditza

Jag är en 54-årig man i Västerås som sedan 16-årsåldern varit engagerad i samhällsfrågor på olika sätt. Med åren har jag skaffat mig en varierad livserfarenhet med en bredd som jag vågar påstå att inte många har. Bloggen driver jag med en inriktning på frågor som rör rättssäkerhet, frihet, demokrati och integritet. Jag är även en av grundarna av Liberaldemokraterna, ledamot av det verkställande utskottet och f.n dess rättspolitiske talesman.

Publicerat på 31 maj, 2010, i Okategoriserade. Bokmärk permalänken. 2 kommentarer.

  1. Grönt gräs (oinloggad)

    Ja det är märkligt hur hotande åsikts- och yttrandefriheten tyck te sig så fort den tillhör någon annan …Bra att du uppmärksammar detta.Vår demokrati är det dyrbaraste vi har i samhället.

    • Michael Gajditza

      Sant, tråkigt att somliga tror att yttrandefrihet bara tillkommer dom med rätt åsikt…..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: