Svensk Myndighetskontroll: Hur kan man försvara våldtäkt och mord?


http://www.friatider.se/forsvaret-ovar-pa-att-skjuta-svenskar-i-horby

Jag ska ärligt säga att jag inte lagt särskilt mycket tid på SD, deras program och de resonemang som förs inom partiet och bland dess medlemmar. Ibland har jag, närmast med en axelryckning, kunnat konstatera att deras sympatisörer (eller om det är lojala partiarbetare) är oerhört aktiva i olika tidningars debattforum där de brukar synas väl bland de som kommenterar olika händelser.

När jag vid olika tillfällen läst kommentarerna så har jag ”imponerats” över deras förmåga att oavsett vilket ämnet är, lyckas få in orden ”islam” och  ”muslim”. Det är i sig ganska avslöjande men när jag läste en artikel idag i Fria Tider så insåg jag att det budskap som idag sprids av dessa människor är en så hårt vinklad variant av sanningen att sanningen gått förlorad och kvar finns endast en klart och tydligt uttalad främlingsfientlighet.

Låt oss titta lite på den artikel jag läste och som länken ovan går till.

 I det fiktiva scenariot har en beväpnad svensk milis inlett etnisk rensning norr om Hörby, och fördrivna flyktingar har sökt sig till politiker i kommunhuset för att vädja om skydd, mat och vatten. Försvaret går därefter in med 400 soldater för att snabbt återställa ordningen på orten.

Det är så att säga de faktiska förutsättningarna för övningen och enligt dessa har alltså en grupp beväpnade svenskar satt igång med att ”rensa” ett område. Hela artikeln utvecklas sedan till en sorts försvar av den milis som genomför aktionen.

Vad innebär då en s.k etnisk rensning? Nationalencyklopedin skriver så här:

systematisk tvångsmässig fördrivning av en befolkningsgrupp från ett geografiskt område. Uttrycket, som introducerades med kriget i forna Jugoslavien 1991–92, är inte ett entydigt begrepp. Flera av dess komponenter, t.ex. plundring, förstörelse av civil egendom, fängslande av civila, våldtäkt och mord, utgör tydliga brott mot folkrätten.”

Vad vi ser är en grupp svenskar som ägnar sig åt mord och våldtäkt och i avsaknad av andra resurser har militär satts in för att stoppa den pågående brottsligheten. Detta är konkret vad Fria Tider försvarar och man försvarar det entusiastiskt och ihärdigt. Så gör även de som kommenterar artikeln. Det är som att mord och våldtäkt av en grupp flyktingar är något som inte räknas om det bara är etniska svenskar som svarar för brotten.

Detta är en fullständigt vidrig människosyn och Sveigedemokraterna är det politiska uttrycket för denna. Det som syns genom den numera upprättade lite prydligare fasad som man skaffat partiet, är dess innersta väsen och drivkraft nämligen ett hat mot det främmande som inte är svenskt.

Vill du verkligen lägga Din röst på ett parti som försvarar mord och våldtäkt? Jag gör det inte.

Säkert kommer någon nu att försvara detta med att det inte är partiet som säger så här, utan en skribent på Fria Tider. Mitt svar kommer då att bli att det är partiets väljare som i kommentarerna ger uttryck för samma åsikt och om detta är vad väljarna förväntar sig så kommer inte någon politiker hos SD att göra något annat än att försöka leva upp till väljarnas förväntningar, även om man på olika sätt nu förnekar detta.

Nunc aut nuncuam

Annonser

About Michael Gajditza

Jag är en 54-årig man i Västerås som sedan 16-årsåldern varit engagerad i samhällsfrågor på olika sätt. Med åren har jag skaffat mig en varierad livserfarenhet med en bredd som jag vågar påstå att inte många har. Bloggen driver jag med en inriktning på frågor som rör rättssäkerhet, frihet, demokrati och integritet. Jag är även en av grundarna av Liberaldemokraterna, ledamot av det verkställande utskottet och f.n dess rättspolitiske talesman.

Posted on 29 maj, 2010, in Okategoriserade. Bookmark the permalink. 11 kommentarer.

 1. Skall se om jag kan svara på dina frågor ang. mitt förra inlägg.Givetvis har IPRED och ECPAT inte med SD eller militära övningar att göra, men precis som du skriver ett inlägg på hur en SD-anhängare vinklar en nyhetsartikel som uppfattar majoriteten att piratpartiet gör samma sak i upphovsrättsfrågor (7% i EU-valet är imponerande, men långt ifrån en majoritet). När vi (eftersom jag tillhörde de 7%) argumenterar mot att ökad censur är fel väg att angripa barnpronografi så anser väldigt många att det är en kraftigt avvikande åsikt, som dessuom väcker avsky. Hur kan man någonsin vilja stoppa något som bromsar banrpornografi? Att vi sedan har andra bättre sätt att lösa problemet på (enligt oss själva) är ointressant. SD sitter i samma sits där många har en åsikt baserat på vad tidningarna skriver, oavsett vad som står i partiprogrammet. Ett enkelt exempel är att media gärna vill ha det till att SD tycker illa om judar, när i verkligheten SD är de som mest stått på judarnas sida under de senaste åren.Angående brott och straff så har SD gjort ett flertal uttalanden och att straffsatser skall skärpas och att deras politik skulle jobba hårdare mot våldsbrott och sexualbrott än vad dagens regering gör. Eftersom dagens regering är ett lyft från daltandet av föregående regering så är det ganska logiskt att anta att SD står längst ut på skalan att straffa dessa brott, i stävjande syfte. Om det sedan fungerar kan man diskutera in absurdum.Till sist om motivet. FT kan helt ha undvikit frågan om uppsåt till övningen, men det kan också vara det motsatta. Hur illa och hur länge måste ett samhälle brytits ner för att svenskar med våld skulle angripa och med våld driva bort männiksor från deras hem? Hur mycket och hur länge har i så fall svenskarna lidit i sitt egna land? Om militären väljer att träna på detta som ett tänkbart scenario så upprepar jag min fråga; vad vet de om Sveriges utveckling som skulle driva fram en sådan samhällsutvekcling?Vi har idag delar av landet som är plågade av våld, upplopp och en omvänd rasism (d.v.s där invandrare öppet beskriver hur de hatar Svenskar och anser det vara legitimt att råna och/eller utsätta svenskar för våld), trots detta ser vi inga nazistgäng eller medborgargarden som försöker ta tillbaks t.ex Rosengård. De närmaste vi kommer var när AFA skulle köra ”Reclaim Rosengård” där de blev bortkörda av både polisen och de som bodde där. För att ett liknande scenario som militären tränade på skall inträffa måste alltså samhällssituationen bli betydligt värre och det skrämmer nog fler än SD-anhängare om så vore fallet.

  • Michael Gajditza

   Jag vidhåller ändå att det finns en så stor skillnad mellan en vinkling avseende IPRED och att, som kommit att ske i det här fallet, använda en vinkling som helt och fullständigt innebär att man bortser från det som de facto var övningens huvudsyfte att förhindra, etnisk rensning. Samma sak vad gäller barnporrargumentet. Skillnaden består i att där finns redovisade bättre sätt att lösa problemet medan man i det som den aktuella artikeln handlar om har valt att helt bortse från den etniska rensningen och följaktligen heller inte kan redovisa några alternativ till den militära insatsen.Den enkla patentlösningen att inför varje val ropa på straffskärpningar och att då möjligen vinna den tävlingen imponerar inte. Vad som skulle imponera vore om samtliga samtidigt talade om från vilken annan del av det offentliga som pengarna ska tas för att betala den enorma kostnad som ständigt ökande strafftider för med sig. En höjning av genomsnittstiden för en intagen med blygsamma två veckor innebär att Kriminalvården får ett akut behov av 200 nya platser. Vad dessa kostar är nog allmänt bekant och önskar man större straffskärpning än så är det bara att ta fram räknemaskinen och börja räkna.De två sista stycken du skrivit håller jag i stort sett med dig om.

 2. Michael Gajditza

  Hej o tack för din kommentar. Den ändrar dock inte det faktum som mitt inlägg speglar, nämligen att ingen har reagerat på att det de facto pågår en etnisk rensning i det scenario som gäller för övningen. Eftersom militär sätts in på detta sätt så får man även utgå från att den svenska milis det talas om har gjort sig skyldig till diverse vidrigheter.Scenariot måste naturligtvis, för att vara realistiskt, ha en bakgrundsstory som talar om några år av hårdnande klimat vilket lett fram till den situation som beskrivs. Med det hat i botten som jag ser komma till uttryck i en del kommentarstrådar till olika artiklar så känns scenariot inte helt omöjligt.Vet du, jag tror inte att FT gjort någon medveten vinkling där man avsiktligt låtit bli att ta hänsyn till motivet för militärinsatsen, utan jag tror att man i upprördhet över tanken att svenskar överhuvudtaget skulle bli föremål för en sådan insats när de ställs mot invandrare, helt enkelt förblindar. Det är självklart möjligt att jag har fel men jag anser det vara den mest logiska förklaringen och bra mycket snällare än den som säger att man är medveten om den etniska rensningen men tycker att den inte är mycket att bråka om i förhållande till att svenskar, som en följd av denna, blir skjutna av svensk militär.Kopplingen du sedan gör till IPRED och ECPAT förstår jag inte vad du menar med så det får du gärna förklara. Till sist undrar jag också vilka hårdare åtgärder du avser när du säger att SD står upp för sådana i högre grad än något annat parti när det gäller mord och våldtäkt?

 3. Jag tycker nog ditt inlägg är precis lika vinklat. De flesta SD-anhängare anses enligt demografiska mätningar tillhöra de som har det lite sämre (lägre socialgrupper tror ja den fina termen heter). Detta innebär att de i större utsträckning bor i områden som tyvärr får se baksidan av mångkulturen och misslyckad integration, sedan delar de givetvis en gemensam agenda som strävar efter minskad invandring. Om det är något parti inom Sverige som står upp för hårdare åtgärder mot just mord och våldtäkt så är det SD.Mot den bakgrunden framstår det som ganska absurt att svenska försvaret skulle träna på att attackera svenskar som tröttnat på invandrare. Tyvärr visar statistiken att ur ett militärt perspektiv har vi långt större problem med invandrare som tar till våld mot svenskar och stödjer olika militanta falanger än tvärt om. Överlag känns det som ett ganska korkat scenario, alternativt har militären i sina framtidsscenarion sett detta som ett realistiskt situation och då borde vi verkligen fråga oss vilken data de sitter på?Eftersom jag hittade detta inlägg via piratpartiet så är Fria tiders vinkling inte mer udda än när ni (vi) försöker övertyga de oinsatta om vilken skada IPRED eller ECPAT ställer till med. För en oinsatt är båda sakerna bra initiativ som minskar brottsligheten och inget mer, något som är väl värt att komma ihåg när man skall bygga upp sin retorik.

 4. En sak jag tänkte på när jag läste artikeln i Fria Tider var att det förmodligen är rätt svårt att träna på något annat än just svenskar. Ur ett diplomatiskt perspektiv är det bättre än att de skjuter på t.ex. norrmän eller polacker. Föreställ dig själv om man är polack och kommer till sverige, där militären tränar på att mörda dig. Inte så lyckat kanske. Nu kan ju förståss militären träna på att skjuta fiktiva ololumpier också, så hade ingen känt att de var utpekade.Jag håller med om din analys. Det är kanske inte så sympatiskt att flippa ur och bli arg för att militären hindrar folk från att begå etnisk rensning :/

  • Michael Gajditza

   Hej! Tack f det, o jag gillade verkligen din ironiska inledning av kommentaren med det diplomatiska perspektivet. Det är naturligtvis helt sant som du säger att våra granar möjligen skulle kunna tänkas bli lätt upprörda om vi använde dom som skurkar och sköt dom på löpande band.

 5. Vill förtydliga. Har hemtentamen den vecka som kommer nu. Det jag menar är veckan därpå i mitt inlägg. Frekar06

 6. Jag kommer gå igenom SD:s program så fort mina två hemtentor är klara. Så under nästa vecka tänkte jag publicera ett inlägg om vad SD vill egentligen. Frekar06

 7. För en gångs skull håller jag inte helt med dig. Jag är liksom SD bekymrad över att svensk militär (det som finns kvara av den) i första hand övar för att slå ner inhemska rebllrörelser, eller vad man skall kalla det. Inte så mycket i den beskrivna övningen, som den tidigare som gällde att slå ner en milis som tagit över territoriet norr om Boden.Att SD ”väljer” att tolka rebellrörelsernas syften efter sina egna förvirrade idéer är en sak. Jag ser det mera dels i en kontext av att staten övergett glesbygden och lämnat ett maktpolitiskt vakuum där, dels som ett led i utvecklingen att överheten allmänt tappat förtroendet för folket, och därför satsar på att övervaka det och öva för våld emot det, istället för att försöka lappa ihop samhället och öka förtroendet melaln människor.

  • Michael Gajditza

   Vi är nog helt överens ändå för att just den del som du tar upp utelämnade jag högst avsiktligt för att ta upp i ett eget inlägg lite senare. Jag ville så att säga, inte låta de två frågorna skymma varandra. Det jag reagerade så hårt på när jag läste artikeln och kommentarerna till var just det att ingen, inte en enda, visade någon som helst empati för de flyktingar som faktiskt, enligt övningens förutsättningar, utsattes för etnisk rensning. Fick flashar tillbaka till 30-talet då folk tittade bort då judar misshandlades och släpades bort. Därav följer att det blev det här mer spontana inlägget som fick komma först.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: