Svensk Myndighetskontroll: Varje mynt har två sidor. (minst)


Först beskriver man en grupp som varandes hemsk och konstig och försedd med konstiga kläder och en extrem tro.

Därefter så gör man sitt yttersta för att också beskriva denna grupp som kriminell i mycket högre utsträckning än ”vanligt folk”.

Om några mot alla odds efter detta får möjligheten att arbeta i svenska företag så heter det att de stjäl svenskarnas arbeten. Arbeten som till allra största delen utgörs av lågavlönade lågstatusjobb som det knappt går att tvinga en svensk till att ta.

De driftigaste, som startar eget, blir utpekade som ekonomiska brottslingar så snart firman går tillräckligt bra för att det ska kunna räcka till en ny bil.

För dom som är arbetslösa förfasas vi över att de uppbär försörjningsstöd. Alla de som lever i olika flyktingförvar och anläggningar har inte det heller utan någon annan form av mindre ”veckopeng”.

Inte vill dom lära sig svenska heller och så glömmer man påpassligt bort att KomVux på massor av orter gjort stora nedskärningar och att antalet platser idag är mycket begränsat. De som ändå tar sig in får höra att de minsann tar hederliga svenskars platser.

Ett vanligt sätt att integreras i ett samhälle är att invandrare möter kärlek hos någon i mottagarlandet. Så dom jävla blattarna stjäl våra tjejer också, heter det då. Möjligheten att lära sig svenska blir inte bättre då heller.

En invandrare från ett afrikanskt fattigt land som kan skicka hem lite pengar till sin hemby får höra antingen av CIA/Säpo att han bidrar till terrorism alternativt bara att det är ju hemskt att dom får så mycket pengar att dom kan skicka hem också!

Fast då glömmer man N´kombas lilla slant räcker för att kanske 10-15 personer av de som bor kvar i hembyn inte ska behöva gå i landsflykt och då eventuellt även komma hit.

Detta är inte riktigt mitt ämnesområde, vilket förmodligen märks, men ovanstående får väl ses som personliga reflektioner över olika uttalanden jag hört. Mycket finns det här i världen som är märkligt. Ibland kan ett helt politiskt partis program bli märkligt beroende på brist på logik.

Om beskyllningarna mot invandrare på propagandavis upprepas tillräckligt ofta och på så sätt så småningom, likt självuppfyllande profetior, kommer att accepteras som någon sorts sanning, så kan väl ingen heller bli förvånad över att det t.ex utbryter olika typer av oroligheter som vi har sett en del exempel på?

 Måste fundera vidare……….

Annonser

About Michael Gajditza

Jag är en 54-årig man i Västerås som sedan 16-årsåldern varit engagerad i samhällsfrågor på olika sätt. Med åren har jag skaffat mig en varierad livserfarenhet med en bredd som jag vågar påstå att inte många har. Bloggen driver jag med en inriktning på frågor som rör rättssäkerhet, frihet, demokrati och integritet. Jag är även en av grundarna av Liberaldemokraterna, ledamot av det verkställande utskottet och f.n dess rättspolitiske talesman.

Posted on 2 maj, 2010, in Okategoriserade. Bookmark the permalink. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: