Svensk Myndighetskontroll: Minns Lasermannen under annat namn


http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6925915.ab

Varje gång jag ser ett foto av den här mannen så tittar jag noga efter om jag kan se någon förändring i blick och kroppsspråk hos honom. Det är naturligtvis inte lätt att avgöra och något försök till en seriös bedömning är det inte heller utan grundar sig bara på den nyfikenhet som alla människor har och som förstärks om det finns någon form av relation till personen.

Det gör det. Jag anställde honom en gång 1987 som säljare i ett bolag jag ägde och drev vid den tiden. Det var under den relativt korta period som han gick under namnet John Stannerman och platsen Norrköping.

Anställningen blev kortvarig och för övrigt kan jag bara säga att det var en man man minns och då särskilt hans ögon.

Det var en tid efter Norrköping som han sedan åkte tillbaka till Stockholm och påbörjade sin serie genom att först råna banker. Att det var så långt det sedan skulle gå var inget man kunde förstå varken då jag träffade honom eller efteråt. Han gav heller vid den tiden inget uttryck för det hat han uppenbarligen kände mot invandrare nästan oavsett var de kom från.

Annonser

About Michael Gajditza

Jag är en 54-årig man i Västerås som sedan 16-årsåldern varit engagerad i samhällsfrågor på olika sätt. Med åren har jag skaffat mig en varierad livserfarenhet med en bredd som jag vågar påstå att inte många har. Bloggen driver jag med en inriktning på frågor som rör rättssäkerhet, frihet, demokrati och integritet. Jag är även en av grundarna av Liberaldemokraterna, ledamot av det verkställande utskottet och f.n dess rättspolitiske talesman.

Posted on 10 april, 2010, in Okategoriserade. Bookmark the permalink. 7 kommentarer.

 1. Lasermannen hade trroligtvis suttit hemma och odlat sitt hat i ensamhet. Det tror jag. Annars hade väl nån vettig människa stoppat karln – får man hoppas.

  • Michael Gajditza

   Läs boken om honom som har skrivits av…….. ja, sent nu uppenbarligen men den är bra och läsvärd.

 2. Det behövs inte mer än en blick i hans bottenlösa ögon för att fatta att det inte står rätt till. Tror inte han är behandlingsbar….tyvärr. Snarare att han är minst lika farlig som han var på den tiden han sköt folk.Men som du skriiver: det är svårt att avgöra om man bara ser honom på bild. Det är de senaste bilderna av honom jag grundar mina mistankar på…kao

 3. …vet du vilken tur jag har som har en sådan klok vän som dig, du är min stora idol…

 4. …. du berättade ju den berättelsen live… den var ju himlans rolig men jag ser en sorts sorglig tragik i alla hemska öden=(

  • Michael Gajditza

   Komiken och tragiken går alltid hand i hand och den enes existens är en förutsättning för den andres. Så vi har inget annat val än att bejaka båda dessa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: