Svensk Myndighetskontroll: Det är skillnad på olika


http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/jesperbengtsson/article6900131.ab

Det tycks ur västvärldens ögon sett vara en väldig skillnad på hur viktigt det är med demokrati i olika länder. Till Afghanistan sänder vi trupp för att med militära medel implementera västerländsk demokrati. Till Kina skickas en och annan vattenkammad regeringschef eller utrikesminister för att fjäska till sig nya handelsmöjligheter. Nog är det skillnad på olika.

Annonser

About Michael Gajditza

Jag är en 54-årig man i Västerås som sedan 16-årsåldern varit engagerad i samhällsfrågor på olika sätt. Med åren har jag skaffat mig en varierad livserfarenhet med en bredd som jag vågar påstå att inte många har. Bloggen driver jag med en inriktning på frågor som rör rättssäkerhet, frihet, demokrati och integritet. Jag är även en av grundarna av Liberaldemokraterna, ledamot av det verkställande utskottet och f.n dess rättspolitiske talesman.

Posted on 6 april, 2010, in Okategoriserade. Bookmark the permalink. 8 kommentarer.

 1. pssst*det kallas för kapitalism*

  • Michael Gajditza

   Tack! Men det är väl inte ett annat ord för oärlig och hycklande? Det trodde jag stavades politiker….?

 2. Det är för jävla gräsligt hyckleri, skulle jag kalla det…………….Kao

 3. Jodu, dubbelmoralen har glömt detta i sin hyllning av diktaturens råkapitalism:”Protesterna på Himmelska fridens torg 1989 var en studentrörelse som började i slutet av april 1989 och som slogs ned av armén i den 4 juni samma år omkring Himmelska fridens torg i Peking, varför händelsen är känd som Massakern på Himmelska fridens torg. Demonstranterna hade då sedan en tid demonstrerat på torget för ökad demokratisering, minskad korruption och erkännande av sin egna oberoende studentrörelse. Demonstrationerna pågick i sju veckor under det att torget var ockuperat av folkmassorna och studenterna ropade ”Leve demokratin, leve friheten!” till minne av Hu Yaobang. Som mest uppgick deltagarna till uppskattningsvis 1 miljon människor. Tidigt på morgonen 4 juni beordrades pansarförsedda arméstyrkor att öppna eld mot de obeväpnade demonstranterna och storma torget. Tusentals människor dödades eller skadades, de flesta inte på själva torget utan på den stora aveny som leder till torgets nordsida. Västerländska journalister på plats kunde följa det blodiga förloppet. Händelsen medförde att den kinesiska regimen i flera år kom att bli utsatt för stark internationell kritik.”…och kritiken har tystnat!

  • Michael Gajditza

   och historieförfalskningen är total inom landet med bl.a censur på nätet. Vad var det Persson sa en gång? Dom bygger sin demokrati med pedantisk noggrannhet….? ja jisses…..

 4. Michael Gajditza

  Utan någon som helst tvekan. Det kanske t.o.m hade kunnat vara acceptabelt på vissa plan om man . hade varit ärlig och sagt det. Vad jag har så svårt för är den skenheliga dubbelmoral man så ofta ser prov på.

 5. I vår tidsålder är det penningen som styr.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: