Svensk Myndighetskontroll: Kan dom så ska väl vi kunna


Ändarde planer så här kommer det som var vitsen med att skriva det inlägg jag gjorde igår om avkriminaliseringen av narkotikainnehav för eget bruk.

Är det jag skrev igår en utopi? Är det en blåögd beskrivning av vad som skulle kunna ske om vi avkriminaliserade innehav för eget bruk? Skulle en sådan lagförändring leda till de katastrofala effekter som förespråkarna för och utformarna av dagens repressiva och mycket kostsamma narkotikapolitik hävdar?

Säker kan man naturligtvis aldrig vara men det jag har gjort i texten ovan är enbart att jag ändrat vilket land det handlar om och även ändrat de årtal som anges.

Vad som beskrivs i texten är exakt vad som har skett i Portugal sedan man där år 2001 genomförde de åtgärder inklusive legaliseringen som beskrivs. Alla de goda effekter jag berättar om är de effekter som man nu har sett i Portugal.

Självklart skulle något liknande även vara möjligt i Sverige. Den nuvarande narkotikapolitiken är ett kostsamt misslyckande. Det är dags även för oss att göra något radikalt som att t.ex följa det goda exempel som Portugal utgör.

Här en länk till den artikel som jag byggt mitt inlägg på: http://www.time.com/time/health/article/0,8599,1893946,00.html

För mer om den svenska politikens misslyckande: http://bit.ly/dzWhXw

Om Michael Gajditza

Jag är en 54-årig man i Västerås som sedan 16-årsåldern varit engagerad i samhällsfrågor på olika sätt. Med åren har jag skaffat mig en varierad livserfarenhet med en bredd som jag vågar påstå att inte många har. Bloggen driver jag med en inriktning på frågor som rör rättssäkerhet, frihet, demokrati och integritet. Jag är även en av grundarna av Liberaldemokraterna, ledamot av det verkställande utskottet och f.n dess rättspolitiske talesman.

Publicerat på 5 april, 2010, i Okategoriserade. Bokmärk permalänken. 2 kommentarer.

  1. Ja, när Sverige tar efter USA och deras politik kring säkerhet osv är det bara mnat att misslyckas.

Lämna en kommentar