Svensk Myndighetskontroll: Nytt terrorhot mot Sverige avslöjat


http://sydsvenskan.se/sverige/article642042/Atalad-joggare-fruktar-stamplas-som-terrorist.html

Så är det då äntligen dags att lagföra en terrorist i Sverige. Den amerikanska hemmafruterroristen Tjoho-Jane eller vad hon nu hette, hade ju oturen att låta sig gripas redan innan den listiga plan som var utkavlad kunde sättas i ugnen. (använder mig här av lite terroristisk kod i syfte att förvilla FRA, säg inget!)

Fru Tjoho hade ju den för terrorister dåliga vanan att publicera sina planer på internet och det tog, enligt uppgift från vanligtvis underrättade källor, inte mer än ca. tre veckor för NSA att upptäcka det försåtliga recept som var ämnat för rondellhunden. Eller möjligen vovvens husse, läget är på den punkten något oklart. Samma källor hävdar nu också med viss emfas att vovven är en pudel. Detta har dock icke gått att få bekräftat.

Åter så till det grandiosa svenska gripandet av den svenske terrorist som kommit att bli känd under sitt terroristiska och hemliga namn Terrorjoggaren. Framgången i detta fram till nu helt hemligstämplade ärende är naturligtvis en seger för i första hand alliansregeringen.

Med detta har man nu på ett övertygande sätt bevisat för alla som tvivlat att de ca. 50 lagar som införts under de senaste nio åren varit så nödvändiga som man hävdat och att alla de resurser som lagts ned inte varit bortkastade.

Den s.k bloggosfären har mottagit framgångsbeskedet med i det närmaste total tystnad. Flera bloggare sägs ha begått IT-harakiri genom att helt enkelt råka fylla varandras datorer med det återkommande orden, ”Nej, det kan inte vara sant” och ”varför?” Ett antal mindre datorbränder har rapporterats runtom i landet till stöd för påståendet.

FRA:s generaldirektör har vid en välbesökt presskonferens berättat att man under en tid haft övervakning på Terrorjoggarens mobil och att gripandet till del är ett resultat av denna övervakning. ”Vi kunde följa honom nästan hela vägen på den slinga han springer normalt och då vi idag kunde konstatera att han avvek in mot skyddsklassat område så tvekade vi inte en sekund. Vi förstod omedelbart att den mannen har inte rent mjöl i joggingskorna!”

Gripandet gick mycket lugnt till och den taktiska reserv om fyra JAS Gripen som hade beordrats i beredskap behövde aldrig utnyttjas. Tillslaget skedde i gott samarbete mellan SÄPO, Rikskriminalen, MUST, flottan, armen, flyget, kustbevakningen, tullen, Beatrice Ask och Johan Pehrson.

Den enda lilla osämja som kunde skönjas var då justitieministern gav order om att den gripne skulle kläs i en klargul kycklingdräkt, behängas med ett plakat med texten ”Det är skämmigt” samt föras till polishuset eskorterad av Kungliga Artelleriregementets Blåsorkester till tonerna av Ahmed, den döde terroristens, paradmarsch.

Pehrson var av den uppfattningen att man riskerade att missa poängen i skamstraffet genom att den gripne kunde tas för ortens ordinarie påskkyckling och hade som motförslag hårdare tag och strängare straff. I detta skulle en stunds offentlig prygling under en paus i kortegens marsch mot arresten kunna utgöra ett uppiggande och samtidigt varnande exempel.

Sammanfattningsvis alltså en triumfens dag för svensk beredskap och samtliga inblandade terroristbekämpande enheter.

Nunc aut nuncuam

Annonser

About Michael Gajditza

Jag är en 54-årig man i Västerås som sedan 16-årsåldern varit engagerad i samhällsfrågor på olika sätt. Med åren har jag skaffat mig en varierad livserfarenhet med en bredd som jag vågar påstå att inte många har. Bloggen driver jag med en inriktning på frågor som rör rättssäkerhet, frihet, demokrati och integritet. Jag är även en av grundarna av Liberaldemokraterna, ledamot av det verkställande utskottet och f.n dess rättspolitiske talesman.

Posted on 29 mars, 2010, in Okategoriserade. Bookmark the permalink. 14 kommentarer.

 1. Bodström är en sann strateg, han vet hur han ska göra för att få sitt Bodströmsamhälle, jag tror att de som sitter i topp ska passa sig för honom…men jag kan ju ha fel…http://www.expressen.se/debatt/1.1117571/http://www.expressen.se/ledare/1.1099467/granska-ecpathttp://hebefili.wordpress.com/tag/ecpat/

  • Michael Gajditza

   Det skapas inte ett namn som ”Bodströmssamhälle” utan orsak! Taktiskt slipad får man nog säga att han är och han lyckades ju få med sig hela EU på teledatalagringsdirektivet.

 2. Jag trodde Bodström hade varit med där på ett hörn, han ville ju ha FRA eller ville han inte det… eller blev han av med jobbet för att han ifrågasatte FRA för integritetens skull? Eller hur var det nu?

  • Michael Gajditza

   Man kan väl säga att Bodströms roll på något sätt förändrats över tiden och att hans FRA-motstånd idag får sägas vara betydligt tydligare än förr. FRA-lagen bygger på en departementspromemoria från försvarsdepartementet under Leni Björklund 2005. Bodström var då justitieminister och man kan väl säga att det blev en sorts strid mellan försvars- och justitie som slutade med att Göran Persson och sossarna valde att inte föra fram FRA lagen före valet 2006. Då tog ju alliansen över och man fortsatte lagstiftningsarbetet utifrån samma grunder vilket ledde till ett lagförslag som 2007 bordlades av riksdagen i ett år. I juni 2008 blev sedan FRA lagen antagen med villkor att den skulle justeras på ett antal punkter. Det är nu gjort och sedan 091201 kan FRA avlyssna i stort sett vem som helst när som helst. Inför valet i höst har de rödgröna gjort utfästelser om att lagen ska rivas upp och att en parlamentarisk kommitte ska få granska frågan och komma med ett ev. nytt förslag. Bodström är annars känd för en mängd andra lagar med kontroll- och övervakningsinriktning så det är nog mer det du tänker på.

 3. Enligt uppgift var det Henrik Pontén som gjorde själva gripandet och påföljande husrannsakan…

 4. Jag har hört rykten om att när man kallade in förstärkning från MUST så ringde man av misstag till Killinggänget eftersom när man googlade efter kontaktuppgifter så fick man upp den klassiska ”som vi säger i branschen, it’s a must”. Det ledde i sin tur att Robert Gustavsson dök upp som Lakritstrollet, och då Tant Gredelin helt sonika utgick från att han var klädd så som ett skamstraff för att han var misstänkt för att ha gått mot röd gubbe så rann det över för henne och hon försökte ge sig på honom med en grankvist. Kan du bekräfta eller förneka detta?

  • Michael Gajditza

   Jag kan varken bekräfta eller förneka detta men låt mig då, enbart dig och mig emellan, få formulera svaret så här. Enligt vanligtvis helt förvirrade källor, vilka nu tack vare intensiva mentalhygieniska åtgärder genomförda av samma team som under den oefterhärmelige överåklagaren Christer van der Kwasts ledning, lyckades bibringa åtminstone sig själva och en och annan tingsrätt uppfattningen att zoombien de förevisade i rättssalen hade begått åtta mord utan att lämna ett spår efter sig, den gruppen är nu återsamlad och har tagit på sig ansvaret för att få fram den som gjorde sig skyldig till övergreppet på lakritstomten. Ett första uppkast har redan levererats av den eminente spaningsledaren hr. Hans Olmer i vilket Jimmie Åkesson anses vara höggradigt misstänkt mot just lakritstomtebakgrunden. Forts. följer

 5. silvertörne

  Åh vad skönt. Och här har jag gått och trott att övervakningslagarna varit meningslösa i kriget mot terrorismen! Skäms på mig! Ska genast posta ett turkosfärgat kuvert till mig själv. (kanonsatir av ädlaste sort 🙂

  • Michael Gajditza

   Absolut och gissla dig själv på väg till brevlådan ty du må icke hysa misstro mot våra ledare!

 6. AJ!Nu fick jag ont i magen för att jag skrattat för mycket på för kort tid!:-D:-D:-D

  • Michael Gajditza

   Aj då, illa. Ska skriva något genuint torrt och tråkigt nästa gång. Husmark-Persson är väl jättetrist?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: